GÜNCEL
Diğer
Esen’den demokrasi ve ekonomik gidişat vurgusu
CHP İlçe Başkanı Berker Esen, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajında kalıcı huzur ve adalet için demokrasi gerekliliğine vurgu yaptı, ekonomik gidişattaki olumsuzluklara işaret etti.
Silivri, Cumhuriyet’in 97. yılını kutluyor
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama programı, Çelenk Töreni ve 29 Ekim Özel Sergi açılışıyla başladı.
Başkan Yılmaz: Cumhuriyet; Milletimizin inşa ettiği emsalsiz bir şaheserdir
Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle yayınladığı mesajında, “Milletimizin inşa ettiği emsalsiz bir şaheserdir” dedi.
Bu geceden itibaren yağışlar başlıyor
AKOM yaptığı açıklamada, bugün gece başlayacak yerel sağanak yağışların aralıklarla önümüzdeki hafta başına (Pazartesi) kadar devam edeceği tahminini paylaştı.
İstanbul Cumhuriyet coşkusuna hazır
İBB, günler öncesinden başlayan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarını tamamladı. Kenti, bayram coşkusuna yakışır bir şekilde süsledi. Ulusal bağımsızlık ve özgürlüğün tescil edildiği Cumhuriyet Bayramı’nın etkinlik programı ise pandemi kuralları temel alınarak düzenledi. Geçtiğimiz yıl Başkan İmamoğlu’nun talimatıyla 2 güne yayılan kutlamalar, bu yıl 4 günde gerçekleştirilecek. Türkiye’nin ilk Atatürk hologramının da yer alacağı kutlamalarda 16 milyon İstanbullu, ortak değerleri etrafında kenetlenerek, bayramın coşkusunu yaşayacak.
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı programı
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı programı içeriği İlçe Kaymakamlığı tarafından duyuruldu.
Pandemi döneminde dar gelirli hanelerin yüzde 37,6’sında iş kaybı yaşandı
İstanbul’da COVID-19 döneminde ihracat yüzde 24,5, ithalat yüzde 20,3 azaldı. Kapanan şahıs firma sayısı, ilk 7 ayda 2019 yılı toplamını yakaladı. İŞKUR aracılığıyla işe yerleştirmeler yüzde 85 azaldı. İşsizlik ödeneği başvuru sayısı yüzde 37,6 artmasına rağmen bu ödeneği hak edenlerin sayısı yüzde 33,7 azaldı. Pandemi döneminde İstanbul’da ihtiyaç kredileri ilk defa konut kredisinden daha yüksek miktarda gerçekleşti. Her dört haneden biri sosyal yardım talebinde bulunurken salgın sebebiyle dar gelirli hanelerin yüzde 77,9’unun mevcut borçları yükseldi.
Salim Sorucu ebediyete uğurlandı
Sorucu Ailesi geçen ay anneleri Beraat Sorucu’dan sonra babaları Salim Sorucu’yu ebediyete uğurladı.
Kırklareli'de Kaynarca Belediye Başkanı Türker'in testi pozitif çıktı
Kırklareli'nin Pınarhisar ilçesine bağlı Kaynarca beldesi Belediye Başkanı CHP'li Serdar Türker'in, koronavirüs testi pozitif çıktı.