GÜNCEL
Diğer
Zabıta Müdürlüğünün kapsamı genişletildi
Silivri Belediyesinde Ağustos meclisinde onaylanan karar ile Ruhsat Denetim Müdürlüğü kapatıldı, İmar ve Şehircilik Müdürlüğüne bağlı olan Gecekondu Denetim ve Uygulama Birimi ile beraber Zabıta Müdürlüğüne bağlandılar.
İnşaat Mühendisleri Odası Silivri Temsilciliği Deprem konulu sergi açtı
İnşaat Mühendisleri Odası Silivri Temsilciliği, 17 Ağustos Kocaeli depreminin 21. yıldönümünde depreme duyarlılık sergisi açtı.
Silviya Oteli kör düğümü çözülüyor
Silivri’nin bir sorunu daha yıllardır sürüncemede kaldıktan sonra çözüm yoluna girdi.
Yoğurthane’ye pazar kurulması karara bağlandı
Ağustos Ayı Silivri Belediye Meclis toplantısında ele alınan Selimpaşa’ya Yoğurthane Mevkii’ne ikinci pazar kurulması konusu Hukuk Komisyonu görüşü doğrultusunda oybirliği ile karara bağlandı.
Başkan, Meclis Üyelerine Kale Park’ı gezdirdi
Başkan Volkan Yılmaz, AK Parti ve MHP meclis üyeleri ile beraber Silivri Belediyesi Kale Park Sosyal Tesislerini ziyaret ederek yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.
Toplu taşımada yüzde 1,8 artış
İstanbul’da, Temmuz ayı sonu itibariyle toplu taşımada yolculuk sayısı yüzde 1,8 arttı. Günlük yolculuk, 31 Mart tarihine göre, yüzde 263,7 artarak 3 milyon 724 bini geçti. Yolcuların yüzde 48,5’i otobüsü, yüzde 27,7’si metro-tramvayı, yüzde 12,8’i Metrobüs’ü, yüzde 6,8’i Marmaray’ı ve yüzde 4,2’si denizyolunu tercih etti. Trafik yoğunluk endeksi, bir önceki aya göre yüzde 23 azalarak 24 oldu. İki yaka arasında araç geçişi Haziran ayına göre yüzde 12,8 arttı; en fazla geçiş, 29 Temmuz Çarşamba günü gerçekleşti.
Çanta’nın merkezine trafo yapılmasına meclis sıcak bakmadı
Silivri Belediye Meclisi Türkiye Elektrik İletim A.Ş.’nin Çanta’daki merkezi konumdaki alana Trafo Merkezi kurulmasına çekimser kaldı. Bir yandan enerji yatırımı ihtiyacı diğer yandan trafo yapılması için seçilen yerin merkezi konumu üzerinden meclisin yaşadığı kararsızlığa Başkan Yılmaz da destek verirken, gündem maddesinin müdürlüğünde bekletilmesi ve daha sağlıklı bir çözüm için gerekli görüşmelerin yapılması kararlaştırıldı.
MHP’de kongre heyecanı
Zafer Yalçın’ın tek adaylığı ve hazırladığı yönetim listesi ile MHP Silivri, Pazar günü 11. Olağan Kongresini salgın tedbirleri kapsamında sınırlı katılım çerçevesinde gerçekleştirecek.