GÜNCEL
Diğer
İmamoğlu: Sevgi ve güven ortamını tesis etmezsek başarılı olma şansımız yok
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 153 Çağrı Merkezi çalışanları, zabıta personeli ve itfaiye erleriyle bayramlaştı. Pandemi sürecinde yaptıkları hizmetleri anlatan İmamoğlu, “Sosyal belediyeciliğin en vicdanlı dönemini yönetiyoruz. 16 milyon insanın vicdanını temsil ediyoruz. Yapılan bütün bu destekler de 16 milyon insana ait. Ne bir siyasi partiye ait, ne benim şahsıma ait, ne vatandaşa bir lütuf… Hayır! 16 milyon insanın vicdanını, yardımlaşma duygusunu, ihtiyacı olanı yalnız bırakmama bütünleşmesini, tabiri caizse, aslında sevgiyi toplumda var etmek için bu uygulamaları yapıyoruz. Sevgiyi büyütmezsek, başarılı olma şansımız yok” dedi. Sevgi ortamı sağlandığında güven duygusunun oluştuğuna vurgu yapan İmamoğlu, “Güveni tesis ettiğinizde, bu tür zor durumlardan çıkabilmeyi ve çok güçlü bir biçimde ayağa kalkabilmeyi sağlıyorsunuz” diye konuştu.
İBB sosyal yardım taleplerini durdurdu
Mayıs ayı içinde olağanüstü toplanan İBB Meclisinde, AK Parti ve MHP grupları, salgın ve deprem gibi olağanüstü dönemlerde sosyal yardımlarda “vatandaş beyanının yeterli görülmesi”ne hayır dedi. Bu nedenle İBB, artan başvuruların tespiti için yardım talebi toplamayı durdurdu. İBB’den konuyla ilgili yapılan açıklamada, “Üzülerek belirtmek isteriz ki, bugünden itibaren sosyal yardım talebi alamayacak, mevcut müracaatları tespite başlayacağız” denildi.
HAYKURDER isyan etti!
Çatalca Belediyesine ait 34 K 8922 plakalı çöp kamyonu, geçtiğimiz günler Silivri'de bulunan Katı Atık Bertaraf tesisinden dönerken bir köpeğe çarptı. Aracın sürücüsü köpeğe çarptıktan sonra durmadan yoluna devam etti. Kamyonun çarpıp yaraladığı 2 yaşında olduğu öğrenilen köpek ise kurtarılamadı.
Pandemi günlerinde kalp sağlığı için 20 dakika egzersiz şart
Covid – 19 salgını nedeniyle uzun süredir devam eden ev yaşamı, özellikle kalp sağlığı açısından birçok riski de birlikte getirdi. Ev yaşamında sağlıklı yaşam kurallarına dikkat etmemek kontrolsüz kilo alımı ile birlikte tansiyon ve kalp rahatsızlıklarına yol açıyor. Uzmanlar, kalp rahatsızlığı olanların Koronavirüs’e daha çok yakalanma riski taşıdıklarına dikkat çekiyor.
Köprüden dereye düşen araçta bir kişi hayatını kaybetti
25 Mayıs Pazartesi sabah saatlerinde Anadolu Hastanesi’nden çıkarak yan yoldan Silivri istikametinde ilerleyen aracın sürücüsü belirlenemeyen bir nedenle bariyerlere çarptı kazanın etkisiyle dereye düştü. Kazada araçta bulunan tek kişi Abdurrahman Hatipoğlu (67 yaşında) hayatını kaybetti.
Bayram şekerleri belediyeden
Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Ramazan Bayramı öncesinde tüm Silivrililerin bayramını bayram şekeri ikramı ile kutladı.