Azmin zaferi; Aysun Subaşı

Azmin zaferi; Aysun Subaşı

13.06.2017 11:06:35

Silivri Kadın Girişimciler Derneği üyesi olmayan, bölgemizde faaliyet gösteren girişimci kadınlara yönelik 8 Haziran 2017 Perşembe günü gerçekleştirdiği ziyaret programında Büyük Sinekli'de Aysun Subaşı'nin konuğu oldular. Oğluna bakmak için çalıştığı işten ayrılarak başladığı hayvancılığa, çocuğunun astım rahatsızlığı nedeniyle yöneldiği manda yetiştiriciliğinde bugün 50 manda, 30 inek, keçiler, tavuklar, kazlar ve ördekler yetiştiren Subaşı, manda sütü, kaymağı, tereyağı, yoğurdu, inek ve keçi sütü, keçi peyniri, günlük yumurta ile köy ekmeğini doğal şekilde üretmekte.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen, İstanbul Damızlık Manda Yetiştiriciler Birliğine üye Aysun Subaşı, Büyük Kılıçlı'da yaptıklarıyla hayranlık uyandırıyor.

SUBAŞI: EN İYİ BİLDİĞİM İŞİ, EN İYİ ŞEKİLDE YAPMAK İSTEDİM
2009 yılında işten ayrılarak oğlunun sağlıklı beslenmesi için hayvancılığa başladığını paylaşan Subaşı, iki inekle adım attığı çiftçilik serüvenini oğlunun astım rahatsızlığına iyi geleceğini öğrendiği manda yetiştiriciliği ile devam ettirdi. “8 yaşından beri çiftçiliğe merakım vardı” diyen Subaşı, “En iyi bildiğim ve sevdiğim işi en iyi şekilde yapmalıyım diye düşündüm” şeklinde girişimcilik tercihini ifade etti.
İşletme mezunu olan Subaşı, açık öğretimde ikinci üniversite hakkını Laborant ve Veterinerlik bölümünde değerlendirdiğini paylaşırken, iki dönem İngilizce kursu ve hali hazırda Hayvancılık Sektöründe Süt Ürünleri eğitimlerine devam ettiğini ifade etti.
Manda yetiştiriciliği ile ilgili İtalya'ya gitme hayalini paylaşan cesur girişimci, bugün 50 manda, 30 inek sahibi. Keçi, tavuk ve kaz yetiştiriciliğinin yanı sıra ektiği bahçede her türlü sebze ve meyveyi müşteriler gelip kendi elleriyle toplama imkanına sahip.

KÖY İŞLETMESİ STATÜSÜ GELİŞTİRİLMELİ
Subaşı çiftlik olarak değil ‘köy işletmesi' statüsünde değerlendirilmeyi ve desteklenmeyi savunurken, “Her şeyin doğal olması için bu şart. Seri üretim ve endüstriyelleşme işin içine girdiği anda doğallık kaybolur. Yemimi kendim üretiyorum. Bakımdan sağlığa kadar hayvanlarımın her şeyiyle ben ilgileniyorum. Doğallığın bozulmaması için başkasına emanet edemem” şeklinde görüş ve deneyimlerini paylaştı.

HAYVANCILIK TURİZMİ HEDEFLERİ
Hayvancılık Turizmi gibi gelecek hayallerini paylaşan Subaşı, KAGİD üyelerine duyarlılıkları ve destekleri için teşekkür etti.

DOĞAL ÜRÜNLERİN DOĞRU ADRESİ
Ürettiği manda sütü, kaymağı, tereyağı, yoğurdu, inek ve keçi sütü, keşi peyniri ve günlük yumurta temini için 0212 748 48 64 ve 0 544 335 69 10 nolu telefonlardan bilgi alabilirsiniz. Aysun hanım köy ekmeği, yemekleri ve atıştırmalıkları gibi pek çok ihtiyacınıza lezzetli çözümler bulabileceğiniz eşsiz bir adres aynı zamanda…
Sevginar SALİ

YORUM YAP