Gündemdeki konular ve İBB çalışmalarına ilişkin görüşlerini Hürhaber okurları için ortaya koyan CHP İBB ve Silivri Belediye Meclis Üyesi Bora Balcıoğlu, yerel yönetimlerde partizanlık yapmadan ve ihtiyaca yönelik çalışmaların önemine İBB'nin yeni dönemindeki yaklaşımı üzerinden dikkat çekti.
Hürhaber'i ziyaret eden İBB ve Silivri Belediyesi CHP Meclis Üyesi Bora Balcıoğlu, gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
“TOPLUMUN, UZUN VADELİ DÜŞÜNECEK AKLA İHTİYACI VAR”
İBB'nin Millet İttifakı yönetiminde tamamlamak üzere olduğu ikinci yılına atıfta bulunan Balcıoğlu, “İki türlü çalışmalar yapılır. Bazıları günlüktür çalışmaların. Aynen sizin yaptığınız gibi yani gazete çıkarmak. O gün yaparsınız, ertesi gün yeniden bir daha… Belediye de öyle mesela çöp toplamak gibi… Bir de ömürleri aşan çalışmalar var. Kentlerin geleceğini, toplumların geleceğini ilgilendirir. İnsanların bu gününü, yarının ilgilendirir. Toplumun uzun vadeli düşünecek akla ihtiyacı var.
İBB Başkanımız Ekrem İmamoğlu'nun yöntemi de doğru bir yöntem. Partizanlık yapmadan, ihtiyaçları doğru belirleyerek çalışıyor” dedi.
“SONUÇTA MÜJDAT GÜRSÜ STADI İBB'NİN”
Müjdat Gürsu Stadı ile ilgili ‘yeniden açılış' polemiklerine değinin Balcıoğlu, “ ‘Müjdat Gürsu açıldı' dedik “Kapalı mıydı?” tartışmaları çıktı. Biz yaptıklarımızı vatandaşlımıza anlatıyoruz. Siz de diyorsunuz ki “Biz yaptık”… Sonuçta stat İBB'nin, bunu reddetmiyoruz…
“ŞİMDİ TAM ANLAMIYLA SPOR TESİSİ OLDU”
Dağınık ve kullanılmaz haldeydi, spor yapılamaz durumdaydı. Biz stadımızı baştan aşağı yeniledik. Düzenledik. Bu tesise yaklaşık 10 yıldır dokunulmuyor. Peki, bunlar bugüne kadar neden yapılmadı? Şimdi tam anlamıyla spor tesisi oldu.
“TESİSİN SAHİBİ SİLİVRİ HALKIDIR”
İnsanlarımız artık Müjdat Gürsu Tesisleri'nden en iyi şekilde yararlanıp, mutlu ayrılacaklar. Her yeri pırıl pırıl ve modern. Bu bakış açısıdır. Bu bir medeniyet meselesidir. Sonuçta bu yapılanların hepsi halkın kaynakları kullanılarak yapılmakta. Tesisin sahibi Silivri halkıdır. Vatandaşımız kimin kime ait olduğunu bilerek tercih yapar” şeklinde konuştu.
“KİMLİK SORUNUMUZ YOK”
Silivri'nin gelecek projeksiyonuna değinen Balcıoğlu, “İlçemiz bir zamanlar konuşulduğu gibi kimlik sorunu yok. 7 Bin yıllık bir şehir 42 km uzunluğunda sahile sahibimiz. 500 km2'ye yakın birinci sınıf tarım alanımız var. Böyle bir şehrin kimlik buhranı yaşaması mümkün değil. İlçemizin üniversiteler, bilişim teknolojileri, parklar, turizm, kent ve kent çevresi terimi ile gelişmesi gerekir. Tarihimiz, denizimiz, topraklarımız, sahip olduğu coğrafi konum, sanayi alanları, önemli ticaret merkezlerine ulaşım ağı merkezlerine yakın olması ilçemizin güçlü yönleridir.
“YEREL YÖNETİMLER KENTİN BÜYÜMESİNE VE
GELİŞİMİNE YÖN VERMELİ, DEĞER KATMALI”
Yerel yönetimlerin asıl amaçlarının kentin büyümesine yön vermek ve gelişimine değer katmak olması gerekir. İlçeye yönelik tüm hizmetlerin de bu bakışla şekillenmesi lazım. Bakın geçen dönem tarım arazilerini korumak, adına ne bir AVM ne de rezidans yatırdık Silivri'ye. Direndik. Silivri'deki projelerimiz, eserlerimiz ulusal ölçekte uygulanabilirler işler. Tarım ve Yaşam Bilimleri Lisesi, Gıda Bankası, TÜRAM, İstihdam Merkezimiz, meydanlar, parklar, Engelli Yaşlı Koordinasyon Merkezi, Yerel Kalkınma Ajansı v.s.” diyerek görüşlerini yansıttı.
“SİLİVRİ SAHİL BÖLGESİ PLANLARINI TAKİPTEYİZ”
İBB ve Silivri'nin yakından takip ettiği plan konusuna da değinen Balcıoğlu, “Silivri'nin planları açısından çok önemli olan ve Mekânsal Planlar Yapım Yönetmeliği uyarınca İBB üst ölçekli plan ile uyum teşkil eden, gerçekleştirilebilir bir plan kurgusu oluşturarak hazırlanan Silivri merkez sahil bölgesi 1/1000 ölçekli uygulama imar plan teklifi ilçemizden de oybirliği ile geçmişti. Silivri'mizin yıllardır kronikleşmiş, çözülemeyen planlarından bir tanesi ve en yoğun alanını (yaklaşık 1000 hektar) çözme konusunda önemlidir. Semizkumlar ve Cumhuriyet Mahallelerine kadar uzanan D-100 Karayolu ve sahil arasını baz alan plan çalışmasına göre yeni yatırımların önünü açarak önemli bir adım atmış olacak. Takip ediyoruz, hayırlısı ile sonuçlanacak” dedi.