Geride bıraktığımız Cuma günü gerçekleştirilen Nisan ayı 2. Birleşiminde konuşan Belediye Başkanı Özcan Işıklar, yağmadan koruyan, insan odaklı, demokratik ve katılımcı yönetim anlayışı içinde Silivri için çizdikleri kentleşme perspektifinin gelecek nesiller tarafından daha iyi anlaşılacağını vurguladı.
“BELEDİYE BAŞKANLIĞI MAKAMINA HAKARET EDİLMESİNE KATLANAMAM”
AK Parti Grup Sözcüsü Rıfat Kutlu'nun asabi tavırlar sergilediği yönündeki açıklamalarına değinen Başkan Işıklar, şöyle yanıt verdi: “Husus kendimle ilgiliyse hiç agresifleşmem ama siz Belediye Başkanına hakaret ederseniz ona tahammül edemem. Belediye Başkanlığı benim şahsımın değildir. Benden önce gelenler ve benden sonra gelecek olanların hukukunu korumak benim görevim. Onu bir kere kenara yazın. Belediye Başkanlığı makamına hakaret edildiğinde o anda nasıl cevap verilmesi gerekiyorsa öyle cevap veririm.
“AYNI DİLİ KONUŞMUYORUZ”
İhkak-ı hak suçtur. İhkak-ı hak, sen benim gözümü oydun ben de senin gözünü oyarım demektir. Cezayı siz veremezsiniz, mahkeme verir. Hiçbir zaman için İhkak-ı hak durumuna getirmedim. Anlamanızı beklemiyorum zaten. Aynı dili konuşmuyoruz ki anlamanızı bekleyeyim. Ayrı partileriz, aynı şekilde bakmıyoruz. Benim, partimin, yöneticilerimizin, belediye meclis üyelerimizin önceliklerini ve düşüncelerini farklı bulmanız çok doğal.
“SİLİVRİ'YE HİÇBİR VİZYON KOYMADINIZ”
7 senedir, “Bu yanlış, bu kötü, bu eksik” deniyor. Peki, Silivri için siz ne söylüyorsunuz? Siz ne yaptınız? Buna cevap yok. Silivri'de, Ankara'da ve İstanbul'da tarihinde ilk defa AK Parti iktidardaydı. Söyleyin bana ne vizyon konuldu?
“BELEDİYECİLİK İNSANIN GÜNLÜK YAŞAMINI KOLAYLAŞTIRMAKTIR”
Belediyeciliğe bakış açımız farklı. İnsanı merkezine koyan bir belediyecilik anlayışını benimsiyoruz. Köylerdeki muhtar binalarının çatılarının bakım ve onarımını yapmakla eleştiriliyoruz. İyi de orada ihtiyaç o. Size ‘Belediye hizmet yapmış' dedirtmek için imamın evinin yanına AVM mi yapalım? Köyü bilmiyorsunuz ki, bir tek bayramlarda göstermelik geçiyorsunuz. Köyü gördüğünüz de yok gittiğiniz de yok. Ne isteyecek adam oraya? AVM mi isteyecek ya da 3 katlı otopark mı isteyecek? Orada caminin bakımı, çeşme, yol, mescit ihtiyaç ve önceliktir. Belediyecilik insanın günlük yaşamını kolaylaştırmaktır. Belediye okula giden öğrencinin düzgün bir yoldan yürümesi, ibadetini yapan vatandaşın başını koyduğu seccadenin temizliği, çocuğun spor yapacağı sahası, üzerine giydiği forması, muhtarın huzur içinde çalışacağı ortamıdır. Silivri'de bireyin doğumundan ölümüne kadar hayatının her anında yanında olan bir sosyalizasyon projesi oluşturduk. Sağlık, eğitim, iş, aş, kültür, sanat gibi hayatın her alanında, yaşamın her evresinde hemşerilerimizin yanındayız. Belediyecilik, insana dokunmaktır.
“SİLİVRİ İÇİN GELECEKİDEALLERİMİZ VAR”
‘Silivri'nin kimliği yok' deniyordu. Şimdi bu konuşulmuyor bile. Silivri bir üniversite kenti. Silivri bir bilişim teknolojileri kenti. Kentler doğar ve ölmez. Sonsuzdur. Bizim Silivri için gelecek ideallerimiz var. 50 sene sonrasının vizyonunu koyarsanız hizmet ve yatırım yapacak, burada yaşamayı düşünecek insanlar kentleşme pratiğini daha iyi anlayarak plan yapacaklar. İşte buna şehircilik, işte buna medeniyet ve uygarlık denir.”
Hazal BAŞARAN