Yıldız: Silivri mutlu mu?

Yıldız: Silivri mutlu mu?

07.04.2023 20:07:58

Silivri Belediyesi'nin 2022 faaliyet raporu değerlendirmesi üzerine konuşan CHP Grup Sözcüsü Melih Yıldız, “ “Mutlu Silivri” güzel bir söylem. Hepimiz bu söyleme uygun çalışmalıyız. Ülkenin içinde bulunduğu ağır ekonomik koşullar, hayat pahalılığı, gelecek kaygısı, aşırı gelir kayıpları, üretenin üretemez, çalışanın geçinemez hale düştüğü, özellikle genç işsizliğin kol gezdiği, esnafın siftah yapamadığı kiraların alıp başını gittiği, çaresizlik içerisinde ne yapacağını bilmeden kadere teslim olmuş binlerce Silivrili riskli binalarda yaşarken nasıl mutlu bir Silivri olabilir?” diye sordu.374a80c3-2384-4bb5-b04b-b4bbcdf98482
Silivri Belediyesinin 2022 yılına ait faaliyetlerini ve gündemdeki konuları değerlendirmek üzere CHP grubunu temsilen söz alan Grup Başkan Vekili Melih Yıldız, deprem, faaliyet raporu, tarım gibi konulara değindi.
YILDIZ: YARDIMLARIMIZI SÜRDÜRMEK VATANDAŞLIK GÖREVİMİZ
Yıldız değerlendirmesinin ilk bölümünde depreme hazırlık ve kentsel dönüşüme geniş bir paragraf ayırdı ve şöyle konuştu: “Gündemimizin ilk konusu, ülkemizin ve ilçemizin en önemli sorunu olan deprem. 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremle yıkıldık. Bu depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Ulusumuzun başı sağ olsun. Depremden sağ kurtularak yaşamlarını çadırkentlerde, konteyner kentlerde sürdürmeye çalışan vatandaşlarımıza da hayatlarının normale dönmesi adına yardım ve desteklerimizi devam ettirmemiz bir vatandaşlık görevidir.
“YARALARIMIZI SARMAK İÇİN SEFERBER OLDUK”
Kurumlarımızla, STK'larımızla, Belediyelerimizle, tüm halkımız deprem bölgesiyle büyük bir dayanışma içerisine girdik. Bir olan acımızı paylaştık, yaralarımızı sarmak için seferber olduk.
“TEDBİR ALMADIKÇA FELAKETE NEDEN OLMAKTA”
Deprem bir doğa olayıdır, ancak tedbir alınmadıkça, bilimin ve tekniğin sesini dinlemedikçe, felakete, afete neden olmaktadır.
“MARMARA DEPREMİNE NE KADAR HAZIRIZ?”
Diğer önemli konu ise olası Marmara depremine ne kadar hazırız? Deprem anında, deprem sonrasında hangi hazırlıkları yapmalıyız? Ama asıl önemli olan eğer hala zamanımız varsa deprem öncesine odaklanmalıyız. Depreme karşı tüm kurumların bir seferberlik ruhuyla hareket etmesi gerektiği açıktır. Depreme karşı Valilik, Kaymakamlık, Afad, Silivri Belediyesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, STK'lar ve Üniversitelerin bir koordinasyon içerisinde hareket etmesi zorunludur. Tam da bu duruma uygun olarak Belediyemizin “Deprem Koordinasyon Kurulu” adı altında bir toplantı düzenleyeceğini öğreniyoruz. Bunu ilçemiz açısından olumlu görmek ile birlikte bu toplantının bir an önce yapılması gerektiğini de ifade etmeliyiz.
“KENTSEL DÖNÜŞÜM ÖNCELİKLİ GÖREVLER İÇERİSİNDE”
Deprem öncesi alınacak tedbirler arasında Kentsel Dönüşüm konusunun öncelikli görevler içerisinde olacağı aşikardır. Hızla kentimizdeki riskli binaların tespitini yapıp, yenilenmesini sağlamamız gereklidir.
“SİLİVRİ'NİN EN ÇOK KAYGI DUYDUĞU KONU DEPREM VE DEPREM HAZIRLIKLARI”
Beklenen Marmara depremi ve son Maraş depremini de dikkate alırsak Silivri halkının en çok kaygı duyduğu konu deprem ve deprem hazırlıklarıdır. İBB bünyesinde hızlı tarama yöntemiyle binanızın depreme karşı direncini öğrenebilirsiniz. Bunun için internet üzerinden binatespiti.ibbistanbul adresine girmek suretiyle başvurunuzu yapabilirsiniz.
İSTANBUL YENİLENİYOR PROJESİ'NİN İÇERİĞİ
Yine Kentsel Dönüşüm yapacak yurttaşlarımızın bireysel çalışmaları, müteahhit, mühendis ilişkisiyle yapabildiği gibi, İBB KİPTAŞ BİMTAŞ kuruluşlarının kamu güvencesinde ve hiçbir kar amacı gütmeden inşaatın maliyetine yapılacağı taahhüdüyle de vatandaşlarımızın Kentsel dönüşümüne katkı sağlayacak İstanbul Yenileniyor projesini size bir kez daha anlatmak isterim; Depreme karşı dayanıksız olduğunu düşündüğünüz yapınız 1999 yılından önce yapılmışsa İBB İstanbul Yenileniyor sitesine başvuru yapabiliyorsunuz. Gerekli belgelerle inceleme yapıldıktan sonra uzlaşma ile binanızın yıkılıp yeniden yapımı gerçekleştiriliyor.
“RİSKLİ YAPILARIN DÖNÜŞTÜRÜLMESİ KOLAYLAŞTIRILMALI”
Diğer bir konu defalarca meclis gündemine getirdiğimiz, İBB'de oy birliği ile geçen kararla İstanbul'da eski yapı stoğunun yenilenmesi konusunda önemli bir karar almıştık. Riskli olduğu belirlenen yapılar, yıkılıp yeniden yapılmak istendiğinde planlardaki yeni imar durumuna rağmen daha önce ruhsat aldığı kat sayısını koruyarak riskli binaların dönüştürülmesinde kat kaybının önüne geçilmiş oldu. Mevcut imar planlarına bu plan notunun işlenmesi gerekiyor. Sırf bu engelden dolayı bekleyen önemli sayıda bina dönüşemiyor. Çok geç olmadan karar alıp riskli yapıların dönüştürülmesini kolaylaştırmalıyız.”
“FALİYET RAPORU ÖZÜ İTİBARİYLE SONUÇ ODAKLI”
“Belediyelerin faaliyet raporu hazırlamalarının amacı mali saydamlık, kamu kaynağının elde edilmesi ve kullanılmasında hesap verme sorumluluğunda denetimin sağlanmasıdır” diyen Yıldız faaliyetlere yönelik değerlendirmesini şöyle sürdürdü: “Faaliyet raporu özü itibariyle sonuç odaklıdır. Kamu idaresi faaliyet raporları ile mali yıl içerisinde kendisine belirlediği programı ne oranda yerine getirdiğini ortaya koymaktadır. Bu bakımdan faaliyet raporları hem performans esaslı bütçelemenin hem de performans denetiminin önemli bir kaynağıdır. Yerel yönetim birimi olarak belediyeler; belde sakinlerinin mahalli müşterek nitelikteki ihtiyaçlarını karşılamak üzere kurulan, görev ve yetkileri kanunla belirlenmiş, karar organları seçimle işbaşına gelen, mali ve idari özerkliğe sahip kamu tüzel kişilikleridir. Bir kentin doğru yönetilmesi için öncelikli olarak bir vizyon ortaya konmalıdır, kentin kimliğini ortaya koyarak onun geleceğine yön verecek, gelişimini şekillendirecek bir modeli planlamaktır. Küresel gelişmişlik standartları ölçüsünde kentin eksikliklerinin ve ihtiyaçlarının neler olduğunu, halkın yerel idarelerden neler beklediği gibi konuları tespit ederek geleceğe yönelik somut ve gerçekçi adımlar atılmalıdır. Bu çerçevede kentin sosyal yapısının profilini belirlemeyle işe koyularak fiziki yapısı konusunda öncelikli sorunları ele almak gerekir. Sorunların ve bunları çözmede işleri kolaylaştıracak güçlü yönlerin doğru bir biçimde saptanmasıyla belirlenen hedeflere odaklanılmasını ve yönlendirilmesini sağlayan bir araç olarak kentsel vizyondan yararlanılmalıdır. Bu vizyon kentin gelecekte ulaşmasının istendiği hedeflere yönlendirir. Kentin geleceğinin bugünden öngörülmesine yönelik çabaları içerir. Kentin vizyonu orada yaşayan insanların talep ve beklentilerini karşılayacak hatta aşacak bir düzeyde küresel hedeflere yönelik olmalıdır. Bu bakımdan ilgili tüm unsurları bir araya getirerek gelecekteki kentin resminin çizilmesi ve bunun gerçekleştirilmesi noktasında proje ve stratejilerle ortak adımlar atılması süreci gerekir. Bir kenti tanımlarken, kenti, onu diğerlerinden ayıran en önemli etmen olan kent kimliğinden bağımsız düşünmek mümkün değildir. Kent kimliği her kentin kendi fiziksel, kültürel, sosyo-ekonomik ve tarihsel sürecinde şekillenen, bünyesinde barındırdığı insanların yaşam biçimlerince oluşturduğu, geçmişten geleceğe uzanan çok yönlü bir bütünlüktür.
“SİLİVRİ TARIMIN SANAYİNİN TURİZMİN VE HİZMET SEKTÖRLERİNİN BİRBİRİYLE ÇELİŞMEDEN GELİŞEBİLECEĞİ ENDER BÖLGELERDEN BİRİ”
Şehirlerin kalkınma projelerinin ve uzun vadeli gelecek planlarının yapılması için en temel veri, yaşadığımız coğrafyanın getirdiği avantajlardır. İlçemiz sanayi, turizm, tarım ve hizmet sektörleri ağırlıklı bir ekonomik yapıya sahiptir. Silivri 600'ü aşkın sanayi kuruluşu, 500km2 yakın tarım alanı, 42km. sahil şeridi ile güçlü dinamiklere sahiptir. Silivri 2009 yılında kabul edilen 100.000'lik plan ile çok büyük avantajlara sahip olmuştur. Tarımın, gıdanın, katma değeri yüksek üretimin yapılabilmesi için ve bunun en yakın merkezlere ulaştırılabilmesi için lojistik avantajlara arazi avantajlarına, plan avantajlarına sahip olduğunu gördük. Yanı başında 20 milyonluk bir kent ve o kentin beslenmesi için gerekli olan her şey ilçemizde mevcut. Bütün bunları üst üste koyduğumuzda biz yerel yöneticilerin şöyle bir önceliği olmalı. 1)Günlük ihtiyaçlar, 2)Yakın gelecek, 3)Uzun vadeli projelendirme. Silivri tarımın sanayinin turizmin ve hizmet sektörlerinin birbiriyle çelişmeden gelişebileceği ender bölgelerden biridir.
Heba edilmemesi gereken üç üniversite alanına sahibiz. Bu önemli bir zenginliktir. İstanbul yüzölçümünün neredeyse 5/1 ine sahip ilçemiz, böyle bir coğrafi zenginliği doğru politikalarla geleceğe taşınması ve doğru planlanması zorunludur. İlçemizi üniversiteleriyle, verimli tarım toprakları ile, yüksek üretim kapasitesine sahip sanayisiyle, hizmet sektörleriyle geleceğin parlayan yıldızı olmaya aday bir kent haline getirmeliyiz, yeter ki doğru politikalar belirleyelim, yeter ki önceliklerimiz kişisel değil, toplumsal olsun.”
“FAALİYET RAPORUNDA KAYDA DEĞER BİR ESER YİNE GÖREMEDİK”
“Atılım ve yatırım yılı dediğiniz 2022 yılına ait faaliyet raporunda kayda değer bir eser yine göremedik” diyen Yıldız, sözlerini şöyle sürdürdü: “Yine bol bol yıkım fotoğrafları, hükümet ve İBB tarafından serilen asfalt fotoğrafları, tarımsal faaliyetlere dair arpa ve saman fotoğrafları, bir de yüzme havuzu gördük, onu da bakanlık yaptı zaten.
BÜTÇE ELEŞTİRİSİ
Faaliyet raporunda müdürlüklerin bütçelerine baktığımızda Silivri'mizin bir yılında sosyal yardımlaşmasında, kültüründe, sanatında, gündelik toplumsal hayat standardında düşüş olduğunu görmekteyiz. 2022 yılında öngördüğünüz Fen İşleri Müdürlüğü bütçesinin %80'ini, Park Bahçeler Müdürlüğü bütçesinin %50'sini, Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğünün bütçesinin %75'ini, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü bütçesinin %1'ini, Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü bütçesinin %20'sini gerçekleştirirken, Başkan beyin Özel Kalem Müdürlüğü giderlerinde %100 oranında, yine başkan beyin kendi reklamı için kullandığı Halkla İlişkiler Müdürlüğü giderlerinde ise %300 oranında fahiş artışlar gerçekleşmiştir.”
“TUTARSIZ VE ANTİDEMOKRATİK DAVRANIŞLARINIZDAN VAZGEÇMEDİNİZ”
İktidara yönelik eleştiri dozunu yükselten Yıldız, “Faaliyet Raporunun giriş bölümünde bakın Başkan Bey ne demiş; “Vatandaşla düşüncelerimizi, fikirlerimizi paylaştık, karşılıklı istişareye dikkat ettik.” Dükkanını su basan esnaf abimizin feryadına ne demişti Başkan Bey; “153'ü ara, 153'ü ara” diyerek azarlamıştı, yine kırsal mahalle sınırı dışında kalıp mağduriyet yaşayan vatandaşlarımızın feryadına ise bu sefer “İSKİ'yi ara İSKİ'yi ara” diyerek azarladığını biliyoruz. Bizim muhalefet olarak vermiş olduğumuz önergelere Başkan Bey şiddetli tepki gösterip, iki ay sonra aynı konuyu meclise karar almak üzere getirmesi tam bir tutarsızlık. Dördüncü yılınızı bitirdiniz, tutarsız ve antidemokratik davranışlarınızdan vazgeçmediniz.
*Göreve gelir gelmez yapacağız dediğiniz Kültür Merkezinden eser yok.
*New Center denen garabeti yıkacağınızı söylemiştiniz. New Center duruyor.
*Geldiniz gidiyorsunuz otopark sorununu 3 yıl içerisinde 5 adet kapalı otopark yaparak çözeceğim demiştiniz, daha bir tanesini bitiremediniz.
*100.000m2 çocuk köyünü çocuklar bekliyor haberiniz olsun.
*Geçen yıl müteahhitlerin kapıda yattığını söylüyordunuz, fakat halen gençlik merkezinin yapımına başlayamadınız.
* 2021 yılında şehri ikiye bölen e5 karayolu projesi ile ilgili bakan beyle görüştük müjde yakın demiştiniz yıl 2023 yine müjde diyorsunuz, billboardlar süslendi ama ortada yine bir şey yok. Sanırım bu projeye de görev süreniz yetmeyecek Selimpaşa'da olduğu gibi bunun yapımı da bize nasip olacak” şeklinde konuştu.
“SİLİVRİ MUTLU MU?”
“ “Mutlu Silivri” güzel bir söylem. Hepimiz bu söyleme uygun çalışmalıyız. Ülkenin içinde bulunduğu ağır ekonomik koşullar, hayat pahalılığı, gelecek kaygısı, aşırı gelir kayıpları, üretenin üretemez, çalışanın geçinemez hale düştüğü, özellikle genç işsizliğin kol gezdiği, esnafın siftah yapamadığı kiraların alıp başını gittiği, çaresizlik içerisinde ne yapacağını bilmeden kadere teslim olmuş binlerce Silivrili riskli binalarda yaşarken nasıl mutlu bir Silivri olabilir?” diye soran Yıldız, sözlerine şöyle devam etti: “Bu da yetmiyormuş gibi, sanki hükümetle yarışıyormuşçasına Belediyenin tüm hizmetlerinde zam yaptınız. Emlak vergilerini fahiş bir seviyede arttırdınız, %1000'lere varan artışlar yaptınız. Gidin Ortaköy'e Selimpaşa'ya sorun bakalım mutlular mı? Vatandaşın kullandığı her boş alana ecrimisil, işgaliye kestiniz. Sanayi bölgelerinin alt yapı problemleri devam ediyor, ruhsat harcı üzerinden ekstra %2'lik harç talep ediyorsunuz, hiç değilse yol düzenlemelerini yapsaydınız. Yazlıkçı komşularımız, sanayicilerimiz mutlu mu Sayın Başkan? Gümüşyaka balıkçı barınağı deyip durdunuz. Heyetlerle fotoğraflar çekildiniz. Ne oldu balıkçı barınağına? Gümüşyakalı hemşerilerimiz mutlu mu? Balıkçılar çarşısını iki katına çıkarmanız gerekirken, siz mevcudu kapatmaya uğraştınız. Sorun bakalım balıkçılar mutlu mu? Kavaklı'nın kalbine kocaman inşaat yerleştirdiniz, “Bir yıl içinde hizmete açılacak, yöre insanından 450 kişiyi işe alacağız” dediniz, inşaat durdu, akıbeti belirsiz. Kavaklı halkı mutlu mu sizce? Değirmenköy sanayi esnafını iki satır yazıyla kış gününde sokakta bıraktınız. Onların çığlıklarına duyarsız kaldınız. Sorun bakalım Değirmenköy halkı mutlu mu? Esnafımızın gelirini arttıracak, refahını yükseltecek hangi yatırımları yaptınız ki esnafımız mutlu olsun? İnşaat işinde çalışanlar, mimarlar, mühendisler, müteahhitler, emlakçılar, sanayiciler hepsi mutsuz Sayın Başkan. İki marina projesi açıklamıştınız, dört yıl geçti hala ortada bir şey yok. Silivri'nin marka takımı Silivrispor başarıya koşmaya devam ediyor. Ben bir kez daha buradan kendilerini tebrik ediyor başarılar diliyorum. Onlara verdiğiniz sözleri tutmadınız. “Otopark ve otogar gelirlerini her ay Silivrispor ve amatör spor kulüplerine vereceğim” dediniz, tüm kulüplerimizi kendi kaderlerine terk ettiniz. Soralım bakalım sporseverlere mutlular mı?”
“BAŞKAN BEY, İBB'NİN TARIM ALANINDAKİ ÇALIŞMALARINDAN ÇOK RAHATSIZ”
“Başkan Bey İstanbul Büyükşehir Belediyemizin tarım alanında yapmış olduğu çalışmalardan çok rahatsız” diyerek sözlerine devam eden Yıldız, İBB ve Başkanı Ekrem İmaoğlu'nun yaptıklarını şöyle anlattı: “Yapılan faaliyetleri sürekli “takipçimiz ya da ücretsiz danışmanlık verelim” komik cümlelerle karalama çabası içerisinde.
“TARIM FAALİYETLERİNİZE DESTEK VERDİK”
Silivri'de bulunan her çiftçi gibi Belediye arazilerini ekip biçiyorsunuz. Bizler sizin yapmış olduğunuz tarım faaliyetlerine her defasında destek verdik yardımcı olmaya çalıştık, doğru planlayarak, daha fazlasını yapmanız gerektiğini söyledik. Fakat bazı eksik gördüğümüz noktalarda da önerilerimizi söyleyerek daha iyisi olsun diye çabaladık. Toprak yapısına ve iklime uygun, az alanda çok getiri sağlayan ürünlerin denemelerini yapın, başarı sağladığınız denemeleri çiftçi ile paylaşıp o bitkiyi ekmesini teşvik edin, önder olun örnek olun diye söyledik. Belediyenin imkanları üreticiye göre çok fazla örneğin ziraat mühendisleriniz, gıda mühendisleriniz, ar-ge çalışmalarına ayıracağınız bütçeniz, personeliniz, üniversitelerle işbirlikleriniz. Dolayısıyla bunları hayata geçirmeniz sizin için zor olmamalı.
“NİYE PARAMIZ DIŞARI GİTSİN?”
Bir de yerli ve milli konusu var, Başkan Bey her defasında bunu dile getiriyor. Ya biz neden istemeyelim yerli tohumu dağıtmayı niye paramız dışarı gitsin siz bu konuda hassassınız da biz değil miyiz? Bakın geçen sene Silivri Belediyesinin dağıtmış olduğu tohum ile İBB'nin dağıtmış olduğu tohumun denemesini yaptı bir üreticimiz, ikisinin arasında verim açısından çok fark olduğunu gördük. Dolayısıyla üreticinin böyle bir kazanç kaybına dayanacak gücü olmadığı için tercihi yüksek verim veren tohumdan yana oluyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi bu yıl Ayçiçek tohum taleplerini toplarken üreticilerimize iki seçenek sundu. Gelen taleplerin 2596 adedi limagrain, 423 adedi may.
“DAHA FAZLA DESTEK VERİN”
Bakın sizin burada yapmanız gereken, madem hani diyorsunuz ya “Tohum üreticisi konumuna geldik, ar-ge çalışmalarına destek veriyoruz” diye, bu yerli ve milli dediğiniz tohuma verimin arttırılması için biraz daha fazla destek verin, yüksek verimli tohum haline getirin o zaman tüm üreticilerin tercihi bu tohumdan yana olur.
“KİM KİMİ TAKİP EDİYOR?”
Volkan Beyin “Takipçimiz” dediği İBB Tarım Daire Başkanlığı 2022 yılında tarım alanında ne faaliyetler yapmış özetle bir görelim hani diyorlar ya “bizi takip ediyorlar” diye, kim kimi takip ediyormuş bir öğrenelim;
1) 2020 yılından bu yana sebze fidesi desteğimizi devam ettiriyoruz. 2022 yılı sonu itibariyle toplam 25 milyon adet fideyi üreticilerimizle paylaştık. İBB'nin yıllık fide üretim kapasitesi 17,5 milyon adede ulaştı.
2) Fide desteğinden yararlanan üreticilerimize 85 ton gübre desteği sağladık.
3) Üreticilerimize 362 km. damla sulama hortumu desteği sağladık.
4) Çilek üretim denemeleri gerçekleştirdik.
5) 2022 yılında çiftçilerimize Ayçiçek tohumu desteği sağlamaya başladık. Toplamda 5559 torba Ayçiçek tohumunun çiftçilerimize dağıtımını gerçekleştirdik.
6) Üreticilerimize toplamda 1.548,375kg. buğday tohumu desteği sağladık.
7) Üreticilerimize toplam 160.000 litre mazot desteği sağladık.
8) Seymen Köyü tarımsal Kalkınma Kooperatifine, Akbaba, Alibahadır, Mahmutşevketpaşa ve Paşamandıra Tarımsal Kalkınma Kooperatifine ve Silivri Ziraat Odasına Makine Ekipman desteği sağladık.
9) Hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımıza 1249 ton Sığır Süt yemi desteğinde bulunduk.
10) Küçükbaş Hayvan Yetiştiriciliği yapan üreticilerimize 2296 ton Kuzu Besi yemi desteğinde bulunduk.
11) Hayvancılıkla geçimini sağlayan üreticilerimize 2217 çuval Silajlık Mısır Tohumu desteği sağladık.
12) Küçük Ölçekli 1300 balıkçımıza tekne bakım malzemesi ve koruyucu ekipman desteği sağladık.
13) Kent tarımını destekliyoruz. Kentin stres ve baskısı altındaki yurttaşlarımız için üç ayrı konumda bostanlar oluşturduk. Her biri 16m2'lik toplam 182 parselde mahalle halkları sebzelerini üretiyor.
14)Çiftçilerimizin tarlasına ekip diktiği bitkileri doğru beslemeleri, eksik olan bitki besin elementlerini takviye etmeleri amacıyla çiftçilerimizin toprak ve su analizlerini ücretsiz olarak yapıyoruz.
İBB'nin tarımsal faaliyetlerini sizlerle özet olarak paylaştım. 500 km2 verimli tarım topraklarımızla 20 milyon İstanbullu'nun gıda ihtiyacını karşılamaya talibiz. Bu sebeple tarıma desteğimizi arttırarak devam ettireceğimizi ifade etmek isterim. İBB sizin takipçiniz miymiş, ben burada tam aksi durum olduğunu gözlemledim. İBB sizin çok sıkı takipçiniz ama tarım konusunda değil, yaptığınız imar ve plan uygulamalarında sizi çok yakından takip ediyor bilesiniz.
İMAMOĞLU 3.5 YILDA NELER YAPTI?
Önce kimse tanımıyor dediniz, sonra seçimi kazanamaz dediniz Ekrem İmamoğlu seçimi iki kez kazandı. Yönetemez denilen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu bakın 3,5 yılda neler yapmış;
*İstanbul'da sosyal yardımlar kesilecek dediler, 5 katına çıktı
*Yatırımlar duracak dediler, yüzlerce yeni proje hayata geçti.
*Metro yapamaz dediler, 10 metro aynı anda yapıldı, 6'sı açıldı.
*Belediye iş mi bulur dediler istihdam ofisiyle 100 bin kişiye özel sektörde iş bulduk.
*İSMEK'ler kapanacak dediler daha da büyüdü.
*Burs veremez dediler, 200 bin üniversiteli burs aldı.
*Süt dağıtamaz dediler, 200 binden fazla çocuğa ücretsiz halk süt ulaştırıyoruz.
*Annelere ulaşımı ücretsiz yapamaz dediler, 500 bin Anne Kart ile anneler ücretsiz ulaşım yaptı.
*İSKİ batar dediler, en çok altyapı yatırımı yapılan dönem oldu.
*Yurt yapamaz dediler 5 bin öğrencilik yurda doğru gidiyoruz.
*Kreş yapamaz dediler, 75 kreş açıldı hedef 150.
*Halk Ekmek kapanır dediler, onlarca yeni büfe ve yepyeni bir fabrika kurduk.
*Belediye lokanta açamaz dediler, 29 TL'ye sağlıklı ve lezzetli yemek sunan kent lokantalar bir bir açıldı.
*Liyakat olmaz dediler, işe alımların en şeffaf ve liyakatli olduğu dönem oldu.
*Tasarruf yapamaz dediler, hem iş ürettik hem tasarruf yaptık, bütçemiz çok bereketli oldu.
*Yeşil alan yapamaz dediler, yaşam vadileri ve kent ormanları bir bir yapıldı, yenileri yolda.
*Haliç'te durulmaz dediler haliç çok güzel oldu.
*Kurbağlıdere'yi temizleyemez dediler, tertemiz oldu.
*Ecdat eserleri tahrip olur dediler, en çok restorasyon ve bakım yapılan dönem oldu.
*İstanbul'da tarım olmaz dediler, çiftçi sayısı 5 katına çıktı, üretim canlandı.
*Metrobüs alamaz dediler, 190 yeni metrobüs aldık, daha da alacağız.
*Çevre yatırımı yapamaz dediler, Avrupa'nın en büyük dönüşüm tesislerini yaptık.
Bizler Millet İttifakı olarak; Silivri'miz için, İstanbullumuz için, Türkiye'miz için gece gündüz demeden var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Size söz yine baharlar gelecek.”
YILDIZ: ADALETLİ DAVRANACAKSINIZ HEPSİNİ YIKACAKSINIZ
Yıldız konuşmasının son bölümünde Belediye Başkanı Volkan Yılmaz'ın kaçakla mücadele üzerine sarf ettiği sözleri üzerine, "Başkan Bey, kaçak yapıyla ilgili şikayetlerini ifade ederken, muhalefet kısmına ahlaksız diye bir kelime kullandı. Millet İttifakı grubu olarak kabul edebileceğimiz bir hakaret tarzı değil. Buradaki hiç bir arkadaşım üstüne alınmayacak kadar ahlak sahibidir. Siz muhalefet derseniz, burada muhalefet biziz. Tabi muhalefet olarak biz üstümüze alınacağız. Demogoji yapmıyorum. Siz şov yapıyorsunuz. Ben bu kaçak yapı konusuna hiç girmemiştim. 5 tane yıkımı yapacaksınız, orada 3 bin metrekare kapalı alan yapan fabrikaya göz yumacaksınız. Burada şehrin göbeğinde AVM yapan vatandaşa göz yumacaksınız. Gözünüzün önünde adam villaları dikecek tık demeyeceksiniz. Sonra burada “Ben kaçakları yıkıyorum” diye şov yapacaksınız. Bu şovlara bizim karnımız tok. Eğer yapacaksanız bu şovu, herkese adaletli davranacaksınız. Hepsini yıkacaksınız" dedi.
YILMAZ: KASTIM YIKIMA MUHALEFET EDENLER, MUHALEFET PARTİSİ DEĞİL
Yıldız'ın sözlerine karşı Volkan Yılmaz, 'muhalefet' sözlerine yönelik, "Size söylemedim, ısrarla söylüyorum. Ben yıkımlara muhalefet eden dedim. Muhalefet partisi mi dedim ama üstüne alınmak istiyor" şeklinde konuştu.
Yıldız da Yılmaz'ın sözlerinin ardından "Silivri Belediye Başkanı'nın 'size söylemedim' demesi bizim için asıl olandır. 'Size söylemedim' diyorsa bize söylememiştir. Biz bunu böyle algılıyoruz. Asıl olan Volkan Bey'in söylediğidir, biz buna inanırız buna güveniriz" diyerek nokta koydu.
Sevginar SALİ

YORUM YAP