14. Ortaköy Börek Festivali başlıyor

14. Ortaköy Börek Festivali başlıyor

25.07.2024 10:40:20

Silivri Belediyesi, bu yıl 14'üncüsünü düzenleyeceği Ortaköy Börek Festivali ile börek severleri 27 Temmuz 2024 tarihinde bir araya getirecek. Festivalde ustalar, en lezzetli böreği yapmak için yarışacaklar. Ayrıca, festivalin finalinde ünlü sanatçı Cengiz Kurtoğlu sahne alarak katılımcılara unutulmaz bir konser verecek.

Festival kapsamında düzenlenecek börek yarışmasında, birinci olan katılımcıya tam altın, ikinciye yarım altın ve üçüncüye çeyrek altın ödülü verilecek. Ayrıca her katılımcıya sürpriz hediyeler dağıtılacak. Yarışmaya katılmak isteyenler, başvurularını 26 Temmuz 2024 Cuma gününe kadar Silivri Belediyesi İletişim Merkezi ve Ortaköy Mahallesi İletişim Noktalarından yapabilecekler.
BÖREK YARIŞMASI KATILIM ŞARTLARI
14. Ortaköy Börek Festivali'nde düzenlenecek börek yarışmasına katılım için belirli şartlar bulunuyor:
• Yarışmacıların böreklerini, iletişim noktalarından temin edecekleri tepsiler ile getirmesi gerekiyor.
• El açması böreklerin yarışmaya kabul edileceği etkinlikte, hazır yufka ile yapılan börekler yarışmaya alınmayacak.
• Katılımcılar, patlıcanlı, yoğurtlu, kıymalı ve soğanlı çeşitlerinden toplamda iki çeşit seçerek yarışmaya katılabilecekler.
• Pişirilen böreğin renginin koyu hardal renginde olması ve yanık ya da az pişmiş olmaması gerekiyor.
• Yarışmaya katılacak böreğin, patriyot (Selanik Böreği) orijinal görünümünde olması gerekiyor.
• Yarışma günü börekler saat 13:00 - 16:00 arasında kabul edilecek.
BAŞKAN BALCIOĞLU'NDAN DAVET
Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu, tüm Silivri halkını ve börek tutkunlarını festivale davet etti. Başkan Balcıoğlu, “Her yıl büyük bir ilgi ve coşkuyla gerçekleştirdiğimiz Ortaköy Börek Festivali'nde, bu yıl da hem lezzetli börekleri tadacak hem de Cengiz Kurtoğlu'nun muhteşem performansıyla eğleneceğiz. Tüm halkımızı bu güzel etkinliğe katılmaya davet ediyorum” dedi.
CENGİZ KURTOĞLU İLE UNUTULMAZ BİR GECE
Festivalin finalinde sahne alacak olan ünlü sanatçı Cengiz Kurtoğlu, sevilen şarkılarıyla katılımcılara unutulmaz bir gece yaşatacak. Müzik ve lezzetin buluştuğu bu özel gecede, Silivri halkı hem damak tadına hem de kulağına hitap eden bir etkinlikte bir araya gelecek.
Börek severlerin büyük bir heyecanla beklediği bu festival hem katılımcılara hem de izleyicilere keyifli anlar yaşatacak. Sevginar Sali

YORUM YAP