200’den fazla kadın üreticimize 223 bin kırmızı biber fidesi

200’den fazla kadın üreticimize 223 bin kırmızı biber fidesi

3.06.2024 11:48:17

T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen "İstanbul'un Mazisi Biberin Kırmızısı Projesi" kapsamında bu yıl da 223.000 fide 200'den fazla kadın üreticimize dağıtılıyor.

T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen "İstanbul'un Mazisi Biberin Kırmızısı Projesi" kapsamında 2024 Yılı üretim sezonunda Sayalar ve Danamandıra Mahalleli kadın üreticilere Sayalar Mahallesi Muhtarlığı Toplantı Salonu'nda önce İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğü, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürlüğü ile Silivri İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünde görevli teknik personellerin katılımları ile 'Biber Yetiştiriciliği' konusunda eğitim toplantısı düzenlendi. Bunun ardından Cuma günü gerçekleştirilen programda Silivri İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Sayalar Mahallesinde kırmızı biber fidesi dağıtım programı gerçekleştirildi.
Programa Silivri Kaymakamı Tolga Toğan, Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu, İstanbul Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Yavuz Karaca, AK Parti İBB ve Silivri Belediye Meclis Üyesi, aynı zamanda Grup Sözcüsü Celalettin Yazıcı, AK Parti Meclis Üyesi Salim Çavdar, Muhtarlar Derneği Başkanı Serhat Ateş katılanlar arasındaydı. Destek projesi kapsamında bu yıl 223.000 fide 200'den fazla kadın üreticimize dağıtılacak.
Programda bir konuşma yapan Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu şunları söyledi: “Bugün burada, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğümüzün kırmızı biber fidesi desteği için toplandık. Bu proje, geçen sene Sayalar, Çayırdere ve Danamandıra köylerinde başlamıştı. Geçen yıl, 150.000 fide kadın üreticilerimize dağıtıldı. Tohumlar, yine kadın üreticilerimizden toplandı ve yine Silivri'de bir fide üreticimizde fideler üretildi. Bu fideler, tamamı hibe edilmek üzere üreticilerimize dağıtıldı.
Bu yıl, bu projenin kapsamını daha da genişleterek 223.000 fide 200'den fazla kadın üreticimize dağıtılacak. Bu proje, kadın çiftçilerimizin üretimdeki rolünü güçlendirmek ve tarımsal üretimi artırmak adına büyük bir adım olacaktır. Ben bunun için İlçe Tarım ve Orman Müdürümüz Nuri Ertuğrul'a ve Silivri Kaymakamımız Tolga Toğan'a teşekkür ediyorum.
“SİLİVRİ BELEDİYESİ OLARAK, KADIN ÇİFTÇİLERİMİZİN HER ZAMAN YANINDA OLACAĞIZ”
Kadın çiftçilerimiz, tarım sektöründe önemli bir yere sahiptir ve onların emekleri, ilçemizin tarımsal üretimine büyük katkılar sağlamaktadır. Silivri Belediyesi olarak, kadın çiftçilerimizin her zaman yanında olacağız ve onlara gereken desteği sağlayacağız. Bu destekler sayesinde, kadın çiftçilerimiz daha fazla üretim yapabilecek ve ekonomik olarak güçleneceklerdir.
Tarım, Silivri'mizin kalbinde yer alan en önemli sektörlerden biridir. Silivri'nin bereketli topraklarını en verimli şekilde kullanarak, ilçemizi tarım ve hayvancılık üssü haline getirme yolunda emin adımlarla ilerliyoruz.
KURUMLAR ARASI İŞ
BİRLİĞİNİN ÖNEMİNİ VURGULADI
Bu bağlamda, kurumlar arası iş birliğinin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha vurgulamak istiyorum. İş birliği yaparsak vatandaşa en iyi hizmeti sunabiliriz ve işte o zaman Silivri'yi gerçek bir tarım ve hayvancılık üssü haline getirebiliriz. Bu tür projelerle, Silivri'de sürdürülebilir tarım ve hayvancılık faaliyetlerini desteklemeye devam edeceğiz.
“SİLİVRİ'NİN TARIM ALANLARINI RANTA, TALANA VE BETONA KURBAN ETMEYECEĞİZ”
Silivri'de tarım alanlarımızı koruyacak, ranta, talana ve betona kurban etmeyeceğiz. Bu topraklar, bizlere atalarımızdan miras kalmış kutsal emanetlerdir ve biz de bu emaneti gelecek nesillere en iyi şekilde aktarmak için çalışacağız.
“EMEĞİN DEĞERİNİ BİLİYORUZ”
Ekrem Başkanımız ile 5 yıl İBB Meclis üyesi olarak görev yaptım. Tarımda hayvancılıkta birçok projeye imza attık. Her projemizin içinde Silivri vardı. Ekrem Başkanımız kendini İstanbul'un Muhafızı olarak tanımlıyor. Ben de Silivri'nin muhafızı olarak, tarım alanlarımızı koruma ve geliştirme sorumluluğunu kendime sizlere borç biliyorum.
Hayata çok erken yaşlarda atılmış bir kardeşiniz olarak emek ve alın terinin ne demek olduğunu çok iyi biliyorum. Hiç merak etmeyin bin bir emek ve alın teri ile yetiştirdiğiniz ürünlerin değerini de çok iyi biliyor ve bu ürünlerin hak ettiği değeri bulması için gereken tüm desteği sağlayacağım.
Değerli katılımcılar, kıymetli çiftçilerimiz, bu projeye katkı sağlayan herkese teşekkür ediyor, hepinize katılımınız için teşekkür eder, saygılarımı sunarım.”
TOĞAN: YEREL TOHUMLAR KORUNUYOR, KADIN İSTİHDAMINA KATKI SUNULUYOR
Törende konuşan Silivri Kaymakamı Tolga Toğan, projenin amacının yerel tohumların korunması ve değerlendirilmesi olduğunu belirterek, "Bu proje ile hem üreticilerimize hem de tüketicilerimize katkı sağlanması hedefleniyor. Yerel tohumlarla üretilen kırmızı biberler hem lezzetli hem de sağlıklı. Ayrıca kurutmalık ve gıda sanayinde işlemeye uygun olması nedeniyle de ekonomik değeri yüksek bir ürün” dedi. Toğan, projenin Silivri ilçesindeki tarım arazilerinin etkin kullanılmasına katkı sağlayacağını ifade ederek, "Proje ile çiftçilerimize yeni bir gelir kaynağı sunuluyor. Ayrıca projede yer alan çiftçilerimizin büyük bir kısmının kadın olması da kadın istihdamına destek oluyor" diye konuştu.
Sevginar Sali

YORUM YAP