2024-2025 Eğitim-öğretim yılı ders zili çaldı

2024-2025 Eğitim-öğretim yılı ders zili çaldı

10.09.2024 11:03:41

2024-2025 eğitim-öğretim yılı açılışı ve İlköğretim Haftası, Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu ve saygı duruşuyla başladı. İlk ders zili Selimpaşa Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde protokolün katılıyla çaldı.

Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen 2024-2025 eğitim-öğretim yılı açılış programı, 9 Eylül Pazartesi günü Atatürk Anıtı'nda Çelenk Töreni ile başladı. Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu ve Başkan Yardımcısı Yavuz Alçi, öğrenci ve eğitimcileri bu törende yalnız bırakmadı. İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Hakkı Damat, Silivri'deki yeni görev süresince ilk törenine katılmış oldu. İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, öğretmen ve öğrenciler de hazır bulundu.
İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Hakkı Damat, öğretmenleriyle birlikte, Müdürlük adına Atatürk Anıtı'na çelenk sunarak saygı duruşunda bulundu.
Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük devlet adamı, başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve şehitlerimizin manevi huzurunda saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşımız okundu.
2024-2025 eğitim-öğretim yılı açılış programı, Selimpaşa Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından hazırlanıp sunuldu. Okul Müdürü Cevat Manavoğlu, öğretmen ve öğrencileri, yeni öğretim yılına protokol üyelerinin katılımıyla başladı.
Çatalca İlçe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu, AK Parti İlçe Başkanı Ekrem Pamuk, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Hakkı Damat, Belediye Meclis Üyeleri, İlçe Spor Müdürü Murat Kartal, İlçe Müftüsü İsa Sağlam, okuldaki açılış törenine katılanlar arasındaydı.
Çatalca İlçe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş ve Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu, yaptıkları konuşmalarda eğitimin önemini vurguladılar, öğrenci ve eğitimcilere yeni 2024-2025 eğitim-öğretim yılı dileklerini ilettiler. Öğrenciler, müzik dinletisi sundular ve ilk zil protokol üyeleri tarafından çalındı.
İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ İBRAHİM HAKKI DAMAT'IN YENİ ÖĞRETİM YILI MESAJI
İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Hakkı Damat, şu sözlerine yer verdi: “ Yeni bir eğitim-öğretim yılına başlamanın heyecanını hep birlikte yaşıyoruz. Her yeni dönem, yeni umutlar, hedefler ve başarılarla doludur. Bizler de öğrencilerimizi geleceğe en iyi şekilde hazırlamak, onları bilgiyle donanmış, kendine güvenen ve toplumuna katkı sağlayan bireyler olarak yetiştirmek için büyük bir gayretle çalışıyoruz.
“ÇOCUKLARIMIZIN MİLLİ VE MANEVİ DEĞERLERLE DONANMIŞ BİREYLER OLARAK YETİŞMESİNİ SAĞLAYACAĞIZ”
Bu yıl da eğitimde rehberimiz, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli olacak. Bu modelle, sadece akademik başarılara odaklanmıyor, aynı zamanda çocuklarımızın milli ve manevi değerlerle donanmış bireyler olarak yetişmesini sağlıyoruz. Öğrencilerimiz, köklerine bağlı, vatanını ve milletini seven, topluma fayda sağlama bilinciyle hareket eden bireyler olarak geleceği şekillendireceklerdir.
“BİLİMSEL DÜŞÜNCE VE YARATICILIĞI DA DESTEKLEYEN BİR EĞİTİM ANLAYIŞINI BENİMSİYORUZ”
Bu süreçte, bilimsel düşünce ve yaratıcılığı da destekleyen bir eğitim anlayışını benimsiyoruz. Bilimsel araştırmalar, teknoloji kullanımı ve yenilikçi projeler, öğrencilerimizin sadece bilgi tüketen değil, aynı zamanda bilgi üreten bireyler olmalarını sağlayacaktır. İlçemizdeki tüm okullarda, TÜBİTAK projeleri, robotik kodlama, STEM (Bilim, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik) çalışmaları gibi alanlarda önemli adımlar atılmaya devam edilecektir. Bu projeler sayesinde, öğrencilerimizin bilimsel becerilerini geliştirmeleri ve gelecekte ülkemizi uluslararası arenada başarıyla temsil etmeleri için fırsatlar sunuyoruz.
“AKADEMİK BAŞARILARI KADAR, BİLİMSEL DÜŞÜNME YETENEKLERİNİ VE PROJE ÜRETME KAPASİTELERİNİ DE DESTELEYECEĞİZ”
Ayrıca, eğitimde milli ve manevi değerlerimizin yanı sıra, araştıran, sorgulayan, çözüm üreten bireyler yetiştirmeyi amaçlıyoruz. Öğrencilerimizin akademik başarıları kadar, bilimsel düşünme yeteneklerini ve proje üretme kapasitelerini de destekleyeceğiz. Her öğrencimizin yeteneklerini keşfetmeleri ve geliştirmeleri için gerekli desteği sunmaya devam edeceğiz.
“YENİ DÖNEMİN HEPİMİZE SAĞLIK VE BAŞARI GETİRMESİNİ TEMENNİ EDİYORUM”
Bu bağlamda, öğrencilerimizin özverili çalışmaları, velilerimizin desteği ve öğretmenlerimizin gayretiyle bu eğitim-öğretim yılının ilçemiz için çok başarılı geçeceğine inanıyorum. Yeni dönemin hepimize sağlık, huzur ve başarı getirmesini temenni ediyorum.”
SİLİVRİ KAYMAKAMI TOLGA TOĞAN'IN 2024-2025 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI MESAJI
Silivri Kaymakamı Tolga Toğan, yayınladığı mesajında 2024-2025 eğitim-öğretim yılının başlaması dolayısıyla öğrencilere, velilere, öğretmenlere ve tüm eğitim çalışanlarına sağlıklı ve başarılı bir eğitim yılı temennisinde bulundu.
Kaymakam Toğan, şu ifadelere yer verdi: "Yarınlarımızın teminatı olan evlatlarımızı; milli ve manevi değerlere bağlı, vatanını ve milletini seven, vatanına ve milletine hizmet etmek için birbirleriyle yarışan, iyi bir insan, iyi bir vatandaş ve sorumlu bireyler olarak yetiştirmek hepimizin en büyük vazifesidir. Sevgili öğrencilerimizin hak ettikleri güzel ortamlarda eğitim görmeleri; eğitim çalışanlarımızın en verimli ortamlarda çalışmaları bizim önceliğimizdir."
Renginar SALİ

YORUM YAP