İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen Huzur Toplantısı'nda Silivri'nin huzurunu tehdit eden iki konu ön plana çıktı; trafik ve madde bağımlılığı!
Polis ile halk arasındaki ilişkileri geliştirmek ve vatandaşları bilgilendirmek amacıyla İlçe Emniyet Müdürü Taner Ertürk'ün ev sahipliğinde düzenlenen 21. Huzur Toplantısı; İlçe Kaymakamı Ali Partal, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Cumhuriyet Başsavcısı Nihat Demir, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Güngör Kırarslan ve Rumeli Üniversitesi Rektör Vekili Tamer Dodurka'nın katılımıyla kaydedildi. 28 Kasım Çarşamba günü, saat 14.00'da, Yaşar Kemal Sergi Salonu'nda tertip edilen toplantıya CHP İlçe Başkanı Suna Göçengil, AK Parti İlçe Başkanı Mutlu Bozoğlu, MHP İlçe Başkanı Zafer Yalçın, İYİ Parti İlçe Başkanı Ozan Ersaraç, BBP İlçe Başkanı Ramiz Aksu, Silivri Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Solak, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Ay, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kemal Benli, İlçe Sağlık Müdürü Hasan İpekoğlu, İlçe Müftüsü İdris Çatmakaş, Vergi Dairesi Müdürü Kadriye Çetin, Devlet Hastanesi Başhekimi Fatih Mehmet Velibeyoğlu, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Nuray Koçer, Küçük Sanayi Sitesi Başkanı Şaban Erdan, Alibey Spor Kulübü Başkanı Ali Tonta, Güreş Ağası Çetin Ceylan, Muhtarlar Derneği Başkanı Ömer Ercan ve Silivrili muhtarlar, Silivri Polis Hizmetlerini Geliştirme Ve Güçlendirme Derneği Başkanı Seyfi Atun ve yönetimi, belediye meclis üyeleri, siyasi parti, kamu ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile birçok vatandaş katıldı. Toplantıda ilçe genelinde yaşanan sorunlar hakkında karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu. Özellikle toplum destekli polislik uygulaması ve madde bağımlılığı sorunuyla topyekûn mücadelenin önemine dikkat çekildi.
ERTÜRK, TOPLUM DESTEKLİ POLİSLİĞİN ÖNEMİ ÜZERİNDE DURDU
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunarak başlayan programda Emniyet Müdürü Taner Ertürk tarafından İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı birimlerin hizmetinin tanıtıldığı slayt gösterimi ile toplantıya katılan kişilerle Silivri ile ilgili son 1 yıl içerisindeki asayiş durumu istatistiki veri tabloları eşliğinde paylaşıldı. Açılış konuşmasını yapan Ertürk, konuşmasında şunları kaydetti: “Değerli konuklar, Silivri Emniyeti olarak kamu hizmetinin her türlü özel çıkarın üzerinde olduğu ve kamu görevlisinin halkın hizmetinde bulunduğu bilinciyle, halkın günlük yaşamını kolaylaştırmak, ihtiyaçlarını hızlı bir biçimde karşılamak, hizmet kalitesini yükseltmek, huzurlu ve kaliteli yaşam ortamı sağlamak ve toplumun memnuniyetini artırmak için 24 saat görev yapmaktayız. Genel güvenlik hizmetlerinin ve suçla mücadelenin sadece polisiye önlemlerle değil, çok yönlü bir bakış açısıyla yürütülmesi gerekmektedir. Bunu sağlamanın temel yöntemlerinden birisi de toplumun desteğinin alınmasıdır. Bu noktada Silivri Polis Teşkilatı olarak Silivri halkının duyarlılığını ve bizimle işbirliğinin altını çizmek istiyorum. Silivri'mizin nüfusunun hızlı bir şekilde arttığını düşündüğümüzde yerel yönetimlerin geleceğin Silivri'sini şekillendirirken oluşturulan planlarda güvenlik sisteminin konulmasını zorunlu hale getirilmesi tarafımızdan değerlendirilmektedir.”
YIL İÇİNDE ASAYİŞLE İLGİLİ ELDE EDİLEN İSTATİSTİKLER KAMUOYUYLA PAYLAŞILDI
Ertürk, ilçemizin 20 noktada 80 kamera ile 24 saat takip edildiğini, ilçemizde 12/36 saat çalışma esasına göre 22 bekçinin görev yaptığını, Asayiş Büro Amirliğinin görevlerini 20 personel ve 3 ekip otosu ile ifa etmekte olduğunu, 2018 yılı içerisinde gerçekleştirdikleri operasyonel faaliyetler ile 221 ayrı olayın aydınlatılmasını sağladıklarını, Devriye Ekipleri Amirliği'nin ise 5 motosiklet, 14 ekip otosu, 6 komiser yardımcısı, 94 polis memuru ile görev yaptığının bilgisini verdi. Silivri, il geneli suç istatistiki sıralamasında 39 ilçede 36. sırada yer alıyor.
PARTAL: SİLİVRİ'DE HUZUR KALİTESİNİ ARTIRMAYI HEDEFLİYORUZ
İlçemizdeki huzur ve güvenlikle ilgili olarak yapılan çalışmalara değinen Kaymakam Ali Partal, “Amacımız Silivri'yi yaşanabilir, huzurlu bir kent haline getirebilmek. Zaten öyle. Amaç kaliteyi biraz daha artırmak. Asayişle ilgili istatistiklere baktığımız zaman oranların aşağıya doğru indiğini görüyoruz. Bu da Emniyet Müdürlüğümüzün, Jandarma Komutanlığımızın gerçekten özveriyle çalıştığının ve önleyici kolluk olarak gereğini yaptıklarının bir göstergesi.” diye konuştu.
ÖZCAN IŞIKLAR, TEŞEKKÜRLERİNİ SUNDU
Partal'ın ardından söz alan Belediye Başkanı Özcan Işıklar, “Bir ucundan bir ucu 55 kilometre olan bir ilçede açık güvenlik risklerine rağmen asayiş açısından bu düzeye ulaşmak konusunda Emniyet Müdürlüğümüzün, Jandarma Komutanlığımızın ve tabi ki başında Kaymakamlığımızın en büyük payının olduğu aşikar. İlçemizde düzen, barış, huzur ve güvenliği sağlayan tüm teşkilat mensuplarına teşekkür ediyorum.” dedi.
DEMİR: ÜZERİMİZE DÜŞEN NE VARSA YAPMAYA HAZIRIZ
Cumhuriyet Başsavıcısı Nihat Demir, şöyle konuştu: “Küçükçekmece Başsavcılığı Vekilliğinden buraya 4 ay önce başladım. Sayın Kaymakamımızla, İlçe Jandarma Komutanımız ve Emniyet Müdürümüzle uyum içinde bir çalışma yürütüyoruz. Adli olarak yıllık 15 bin civarında soruşturmamız mevcut. İş yükümüzü artıran unsurların başında cezaevi geliyor. 24 hakim/savcımız, 150 civarında da personelimiz bulunmakta. Şu aşamada herhangi bir sorunumuz bulunmamaktadır. Adliye ve Cumhuriyet Başsavcılığı olarak üzerimize düşeni her zaman yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz.”
DODURKA: ŞANSLI BİR KENTİN ŞANSLI BİR ÜNİVERSİTESİNDE GÖREV YAPIYORUM
Rektör Vekili Tamer Dodurka, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Geçtiğimiz haftadan itibaren Rumeli Üniversitesi'nin rektörlüğüne vekâleten atanmış bulunuyorum. Öncelikle üniversitemizi değerlendirmek istiyorum. 1950 öğrencimiz var. 4 fakültemiz, 1 yüksek okulumuz, 2 meslek yüksek okulumuz ve araştırma enstitülerimiz var. 1950 öğrenci içerisinde şimdiye kadar ciddi bir adli olay yaşanmış değil. Hiçbir disiplin suçu oluşmuş değil. Bu bakımdan şanslı bir kentin şanslı bir üniversitesinde görev yapıyorum. Burada sizlerin ortaya koyacağı sorunlara bilimsel çözümler üretmek üzere çalışmalarımız olabilir. Kentin sorunlarına çözüm üretmeye hazırız. Bilimsel araştırma olanağımız da var. Sayın Kaymakamım ve Sayın Belediye Başkanımın böyle bir talebi olduğu zaman görev telakki ederiz. Ben bu başarılı çalışmalarından ötürü Emniyet ve Jandarma teşkilatımıza çok teşekkür ediyorum. Hepinize saygılar sunuyorum.”
KIRARSLAN: AMACIMIZ KOORDİNELİ ÇALIŞARAK ÇÖZÜMLER ÜRETMEK
Jandarma Komutanı Güngör Kırarslan ise, “804 kilometrekarelik bir alanda hizmet veriyoruz. Nüsufun %45'i jandarmanın sorumluluğu içerisinde. Bu alan içerisinde 4 karakolumuz var; merkez, Selimpaşa, Gümüşyaka ve Büyükkılıçlı olmak üzere. İlave olarak cezaevine yapılan kompleksimiz var. Amacımız koordineli bir biçimde çalışıp bugüne kadar olduğu gibi Silivri halkına hizmet edebilmek. Emniyet ve asayişi bir tık daha yukarı taşıyabiliyorsak ne mutlu bize.” şeklinde konuştu.
İPEKOĞLU: BAĞIMLILIK DANIŞMA BİRİMİNİN ÇALIŞMALARIYLA İLGİLİ BİLGİ VERDİ
İlçe Sağlık Müdürü Hasan İpekoğlu, bağımlılıkla mücadelede mahalle çalışma birimlerinin faaliyetleri konusunda değerlendirmede bulundu. İpekoğlu, şunları söyledi: “Bağımlılıkların toplum üzerinde etkisinin giderek artması nedeniyle yayınlanmış olan bir genelge doğrultusunda Ankara'da Bağımlılıkla Mücadele Yüksek Şurası oluşturuldu. Bu şuranın yapmış olduğu tespitler ve almış olduğu kararlar neticesinde illerde Valilik, ilçelerde Kaymakamlık Başkanlığında bağımlılıkla mücadele kurulları oluşturuldu. Biz geçmişten bu yana bu kurul vasıtasıyla oluşturmuş olduğumuz danışma birimlerinde hizmet veriyoruz. Geçtiğimiz yıl yine Valilikte alınan karar ve eylem planları neticesinde mahalle çalışma birimlerini oluşturmaya başladık. Bu mahalle çalışma birimlerinde diğer kurumların da desteğini alarak daha çok bağımlıya ulaşmayı hedefliyoruz. Burada yapmak istediğimiz kişilerin tedavisi ve rehabilitasyon sürecinde yaşanan aksaklıkları tespit edip onlara daha etkin hizmet verebilmek. Daha çok kişiye ulaşmak konusunda sizlerden yardım talep ediyoruz.”
Toplantının son kısmında katılımcılardan soru alındı, görüş ve önerileri dinlenerek not edildi.
Hazal BAŞARAN