“30 Ağustos, Türkiye'nin birlik ve bütünlüğünün simgesidir'

“30 Ağustos, Türkiye'nin birlik ve bütünlüğünün simgesidir'

30.08.2024 14:03:15

Kaymakam Tolga Toğan'dan 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı.
Silivri Kaymakamı Tolga Toğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 102. yıl dönümü vesilesiyle bir kutlama mesajı yayımladı. Mesajında, Türk milletinin bağımsızlık uğruna gösterdiği azim ve kararlılığı vurgulayan Toğan, bu zaferin Türkiye Cumhuriyeti'nin birliğinin ve bütünlüğünün simgesi olduğunu ifade etti.
Kaymakam Toğan, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Milletimizin bağımsızlık uğruna gösterdiği azim ve kararlılığın tüm dünyaya ilan edildiği 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 102. yıl dönümünü kutlamanın gurur ve mutluluğunu Yüce Türk Milleti olarak hep birlikte yaşamaktayız.”
Toğan, mesajında Büyük Komutan Mustafa Kemal Atatürk'ün "Hattı müdafaa yoktur, sathı müdafaa vardır. O satıh bütün vatandır. Vatanın her karış toprağı vatandaşın kanıyla sulanmadıkça terk edilemez" sözlerine de yer vererek, bu sözlerin 30 Ağustos Zaferi'nin ruhunu yansıttığını belirtti.
Kaymakam Toğan, 30 Ağustos Zaferi'nin Türkiye Cumhuriyeti devleti ve milletinin birliğini, dirliğini ve geleceğini simgelediğini ifade ederek, "30 Ağustos Zaferi'nin 102 yıldır dünyaya mesajı şudur: Türkiye Cumhuriyeti devleti ve milleti ile yekvücuttur. Ülkemizin ve milletimizin birliğine, dirliğine, kardeşliğine ve geleceğine hiçbir zeval verilemeyeceğinin somut kanıtıdır. 30 Ağustos ruhunun bitmediğini aziz milletimiz tarihin her safhasında bütün dünyaya göstermektedir" dedi.
Son olarak, Kaymakam Toğan, milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutlayarak, "Bu duygu ve düşüncelerle, milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutluyor, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere İstiklal Savaşımızın tüm kahramanlarını, şehitlerimizi saygı ve rahmetle, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum" ifadeleriyle mesajını sonlandırdı.

 

YORUM YAP