İl Millî Eğitim Müdürlüğü, AB Erasmus+ Projeleri kabul edilen kurumların projelerini kolaylıkla yürütebilmeleri için bir kılavuz hazırladı.
İstanbul İl Millî Eğitim Müdürlüğü, AB Erasmus+ Projeleri kabul edilen kurumların projelerini kolaylıkla yürütebilmeleri için bir kılavuz hazırladı. Kılavuzun içeriği hakkında yapılan açıklama şöyle:” Erasmus+ Projeleri kurum ve kuruluşlarımız için kapasite gelişimi sağlarken, Avrupa'daki kurumlarla eğitim, gençlik ve spor alanlarında bilgi ve deneyim paylaşımını mümkün kılıyor. Bu süreçte kurumsal açıdan kendini iyi tanımanın, ihtiyaçların tespiti ve giderilmesinde projelerin nasıl aracı rol oynayacağının belirlenmesinin ve yaptığımız işi önemsemenin başarımızdaki motivasyonu artırma sürecinde ne kadar önemli olduğu açıktır.
MESLEKİ VE BİREYSEL BECERİLER
Erasmus+ Projeleri katılımcılara mesleki ve bireysel becerilerini geliştirme noktasında bir rota çizmektedir. Bilgi ve tecrübelerini artırma, eğitim sistemlerini karşılaştırma, yenilikleri kendi ülkelerine transfer etme yönünde destek sağlayan projelerin güçlü yarınlarımız için geleceğe kapı aralaması motivasyonumuzun artmasında en önemli etken.
Bu düşünceyle İl Millî Eğitim Müdürlüğümüz kültürel etkileşim, kültürel gelişim, iletişim ve bilgi paylaşımını temel alan AB Erasmus+ Projeleri kabul edilen kurumların projelerini kolaylıkla yürütebilmeleri için bir kılavuz hazırladı.
Mesleki eğitim, okul eğitimi ve yetişkin eğitimi programlarını içeren kılavuz, yararlanıcılara bireylerin öğrenme hareketliliği ve stratejik ortaklık projelerinin yönetiminde yardımcı olmayı hedefliyor.
SORUMLULUK BİLİNCİ VE EKİP RUHU
Sorumluluk bilinci ve ekip ruhu ile şekillenen uygulama kılavuzundaki bilgiler; ilgili projelerin hibe sözleşmelerinde, eklerinde ve program rehberinde bulunan bilgileri tamamlamayı, finansal yönetimin detaylarını ve sorumlulukları hatırlatmayı ve raporlama süreçlerini esas alıyor. Ayrıca sıkça sorulan sorular, hatırlatmalar ve işlemler için de referans olmayı amaçlıyor.
Bilgilerin daha ziyade koordinatör kuruluşa yönelik olmasına karşın, ortak kurumlar için de faydalı bir belge niteliği taşıdığı göz ardı edilmemelidir. Bu rehberdeki bilgilerin bağlayıcı değil, proje sürecinde rehberlik etmek amacıyla hazırlandığını unutulmamalı. Genel hususları içeren bu kılavuz ile program rehberi ve hibe sözleşmesi arasında çelişki bulunması durumunda, program rehberi ve hibe sözleşmesi geçerli ve bağlayıcı olduğu unutulmamalıdır.
Yeni fikirlerle eğitim hayatına ivme kazandıran projelerin, program kurallarına uygun şekilde yürütüldüğünden emin olmak için bu kılavuza proje süresi boyunca bakılması gerekiyor. Zira kılavuz program kurallarına göre, süreç içerisinde değişebilir ve güncellenebilir bir şekilde hazırlandı.”
Uygulama kılavuzuna http://istanbul.meb.gov.tr/dergi/erasmus_uygulama_rehberi/mobile/index.html bağlantıdan ulaşabilirsiniz.