Abdullah Aliye Can Anaokulu’nda Deprem Anı ve Tahliye Tatbikatı

Abdullah Aliye Can Anaokulu’nda Deprem Anı ve Tahliye Tatbikatı

06.02.2025 14:30:17

6 Şubat 2023'te meydana gelen ve 11 ili etkileyen Kahramanmaraş merkezli depremin 2. yıl dönümünde, Abdullah Aliye Can Anaokulu'nda deprem anı ve tahliye tatbikatı yapıldı.

Kahramanmaraş merkezli depremin 2. yıl dönümünde, afet bilincini artırmak amacıyla Abdullah Aliye Can Anaokulu'nda Deprem Anı ve Tahliye Tatbikatı gerçekleştirildi.
Tatbikat kapsamında, öğrencilere “Çök-Kapan-Tutun” tekniği, güvenli tahliye yöntemleri ve afet anında yapılması gerekenler uygulamalı olarak öğretildi. Eğitim sırasında, deprem sırasında panik yapmadan güvenli alanlara yönelmenin önemi vurgulandı.
Okul yetkilileri, afet bilincinin erken yaşlarda kazandırılmasının hayati öneme sahip olduğunu belirterek, bu tür tatbikatların düzenli olarak devam edeceğini ifade etti. Deprem bilincini artırmaya yönelik çalışmaların, öğrencilerin yanı sıra velilere yönelik eğitimlerle de sürdürüleceği aktarıldı.
Renginar SALİ

 

YORUM YAP