Afetlere karşı alınacak tedbirler değerlendirildi

Afetlere karşı alınacak tedbirler değerlendirildi

24.09.2024 11:15:12

Silivri Kaymakamı Tolga Toğan'ın başkanlığında, Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu ve kurum yetkililerinin katımıyla İl Afet Risk Azaltma Planı toplantısı düzenlendi.

Silivri'de olası afetlere karşı hazırlıkları değerlendirmek ve riskleri en aza indirmek amacıyla İlçe Kaymakamlığında İl Afet Risk Azaltma Planı toplantısı Cuma günü düzenlendi. İlçe Kaymakamı Tolga Toğan, Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu ve ilçedeki kurum yetkililerinin önerilerini sundukları toplantıda, afetlere karşı alınacak tedbirler ayrıntılı bir şekilde ele alındı.
Toplantıya dair açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu, " İlçemizde olası afetlere yönelik gerekli tedbir ve almamız gereken önlemleri, İl Afet Risk Azaltma Planı toplantısında ele aldık.
Kaymakamımız Tolga Toğan ve ilçemizdeki tüm kurumların katılımıyla gerçekleştirdiğimiz toplantıda, afetlere karşı alınacak önlemler üzerine fikir alışverişi ve kapsamlı değerlendirmeler yaptık.
İlçemizde olası bir afetin felakete dönüşmemesi için hep birlikte çalışıyoruz.”
Başkan Balcıoğlu, Silivri'nin afetlere karşı hazırlık seviyesinin arttırılması için tüm kurumlarla iş birliği içerisinde hareket edildiğini belirtti. Toplantıda, afetlerin felakete dönüşmemesi adına alınması gereken önlemler, eğitimler ve tatbikatlar üzerinde duruldu.
Silivri, olası doğal olayların yıkıcı etkilerine karşı hazırlıklı olma hedefi doğrultusunda, yerel yönetimlerin ve kamu yönetimlerinin ortak çalışmalarıyla adım atmaya devam ediyor. İl Afet Risk Azaltma Planı'nın, ilçedeki afet bilincini artırma ve olası bir afet durumunda yapılacak müdahaleleri belirleme bültenleri önemli katkılar sağlanması bekleniyor. Seda ŞİMŞEK

YORUM YAP