AK Muhalefet ısınma turunda

AK Muhalefet ısınma turunda

3.07.2024 10:17:10

AK Parti Grubu adına Temmuz Meclisinde konuşan Celalettin Yazıcı, Silivri gündemindeki konuları iktidara araştırılması önerisi ile sunarken, eksikliklerin giderilmesi yönünde de telkinde bulundu.

Silivri Belediyesi 2024 Yılı Temmuz Ayı Meclis Toplantısı I. Oturumunda, İBB ve Silivri Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Celalettin Yazıcı, grubu adına söz alarak çeşitli özel günler ve ilçemizin gündemindeki önemli gelişmeler hakkında konuştu. Yazıcı'nın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:
MİLLİ TAKIMIN BAŞARISI
"Milli takımımız güzel gidiyor, Avusturya karşısında da inşallah güzel bir galibiyet alırız.
KIBRIS BARIŞ HAREKÂTI'NIN 50. YIL DÖNÜMÜ
Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. yıl dönümünü kutluyor, şehitlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum.
MUHARREM AYI
7 Temmuz günü Muharrem ayını idrak edeceğiz. Bu vesileyle tüm insanlığa sevgi, barış ve huzur diliyoruz. Üç büyük dinin ilk sözleri, ‘sev, yaşat ve oku' ile başlıyor ama maalesef dünyada ne sevmeyi ne doğru dürüst okumayı ne de yaşamayı bildik. İnşallah dünyadaki bu zulümler biter.
GAZETECİLER VE BASIN BAYRAMI
Gazeteciler ve Basın Bayramı kutlu olsun.
LOZAN, TÜRKİYE CUMHURİYETİ'NİN TAPU SENEDİ
Lozan Barış Antlaşması bildiğiniz gibi Birinci Dünya Savaşı'nda toprakları işgal edilen Osmanlı İmparatorluğu, Gazi Mustafa Kemal'in önderliğinde büyük bir mücadele başlattı ve sonuçta 24 Temmuz 1923'te Lozan'da neticelendi. Lozan, Türkiye Cumhuriyeti'nin tapu senedidir. Lozan Barış Antlaşması ile sadece karalarımızda değil, denizlerimizde de özgürlüğümüzü kazandık.
15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ
15 Temmuz 2016 günü yaşananları hep beraber gördük. Türk devletinin istiklaline ve istikbaline kasteden düşmanlar, içerideki işbirlikçileriyle birlikte vatanımızı, demokrasimizi, meclisimizi, ordumuzu ve bağımsızlığımızı hedef aldılar. Türk milleti, şairin dediği gibi siper etti gövdesini ve durdurdu bu hayasızca akını. Bu olayların sosyolojik, tarihsel ve teokratik boyutları vardır. Bunları tarihe ve zamana bırakıyoruz. Bugün bir kez daha şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimizi minnetle yad ediyoruz. Onların aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyoruz.
HATAY'IN ANAVATANA KATILIŞI
Gazi'nin son yıllarında uğraştığı en önemli meselelerden biri Hatay'ın anavatana katılmasıydı. Çabalar sonuç verdi ve 23 Temmuz 1939'da Antakya'da kışladan Fransız bayrağı indirilerek Türk bayrağı çekildi. Hatay'ın anavatana katılması kutlu olsun. Şimdi o parlamento binası deprem nedeniyle yerle yeksan oldu. Hatay'ın en kısa zamanda eski günlerine kavuşmasını diliyoruz.”
“HİJYEN KOŞULLARINA UYULMAMASI SAĞLIK TEHDİDİNE DAVETİYE ÇIKARIR”
Hafta sonu Silivri'de düzenlenen Hatay yemek festivaline ayrı bir parantez açan Yazıcı, “Hatay'ın kültürel zenginliğini ve yöresel lezzetlerini tanıtmak önemli. Ancak bu gibi organizasyonların ilçemizdeki ilgili meslek odaları ve STK'larla beraber organize edilmesi ve denetimin yapılması gerekir. Belediye gerekli tüm hijyen tedbirlerini almalı veya alınmasını sağlamalıdır. Hijyen koşullarına uymayan bir ortamda yapılan bu organizasyon sağlık tehdidine davetiye çıkarır.”
BELEDİYEYE AİT OTOPARKLARIN İHALESİZ İŞLETİLMESİ İDDİASI
“Belediyemize ait bir otoparkın izinsiz ve ihalesiz bir şekilde kimi kişilerce işletildiği iddiası”nı da gündeme taşıyan AK Parti Grup Sözcüsü “Araştırılmalıdır. Belediyemizin ilgili birimleri tarafından bu iddianın doğru olup olmadığı gözden geçirilmeli ve neticelenmelidir” şeklinde konuştu.
SİLİVRİSPOR'UN BÜTÇESİ
"Silivrispor Kulüp Başkanlığına seçilen Nuri Çolakoğlu ve yönetimini kutluyor, başarılar diliyorum” diyen Yazıcı, bütçe ve kaynakların kullanımı konusuna ayrı bir parantez açtı ve şöyle devam etti: “Önümüzdeki sezon Silivrispor'un açıklanan bütçesi 52.000.000 TL. Önümüzdeki 5 yıl içinde enflasyon da dikkate alındığında bu bütçe 500 milyon TL'ye ulaşacak.Önümüzdeki 5 yıl içinde yaklaşık 500 milyon TL'lik bir bütçe harcayacağız. Bu bütçe, Silivri'nin bütçesi, Silivri'nin insanlarının bütçesi, bizim ve sizin bütçemizdir. Belediyemizin katkıları olacağı anlaşılıyor ve Belediye Başkanımız da güçlü bir destek vereceğini açıkladı. Peki, bu bütçe nereden bulunacak? Bir şekilde bulunacak; belediyeden, iş adamlarından, vesaire. Ancak, kaynakları doğru ve etkin kullanabiliyor muyuz? Bu 500 milyon TL'lik bütçeyi kullanma konusunda nasıl bir yöntem izleyeceğiz?
ALTYAPI VE SPORCU YETİŞTİRME
Geçtiğimiz 5 yılda yaklaşık 500 milyon TL'lik bütçe kullanıldığını hesap edersek, ortada ne var? Örneğin, Silivrispor son 5 yılda kaç tane önemli sporcu yetiştirmiştir? Kaç tane voleybol, basketbol, yüzme, halter, güreş sporcusu çıkarmıştır? Altyapıya yeterli önem veriyor muyuz? Bunların sıkı sıkıya irdelenmesi, kent spor otoriteleri ve spor kültürünü hakim insanları tarafından bir spor politikası belirlememiz gerektiği aşikardır. Yoksa Silivrispor'un problemleri bitmez, ne ekonomik problemleri ne de gündemi biter.
SİLİVRİSPOR'UN MARKA DEĞERİ
Silivrispor çok değerli bir markamızdır, belki de en eski markamızdır. Onu gözümüz gibi korumalıyız ve sahip çıkmalıyız. Ancak sadece finansman problemlerini çözerek sahip çıkamayız. Bu konuda biraz sorumluluk almamız gerektiğini düşünüyorum. Belediyemiz ve Belediye Başkanımız bu konuya öncülük edebilir.”
KENT KİMLİĞİ İHTİSAS KOMİSYONU
“Kent Kimliği İhtisas Komisyonu kurulması konusunda birkaç aydır gündeme getirdiğimiz bir konu var” diyen Yazıcı, Temmuz konuşmasını bununla şöyle bitirdi: “Bu komisyonun kurulmasına dair önergeyi Cumhuriyet Halk Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi ve AK Parti olarak ortak önerge olarak vereceğiz. Bu geleceğe dair beni daha da sevindirdi ve umutlandırdı. Demek ki şehrin faydasına olan konularda ortaklaşa hareket edebiliyoruz. Bu nedenle Cumhuriyet Halk Partisi'nin yönetimine, grup başkan vekiline, belediye başkanımıza, Milliyetçi Hareket Partisi'nin grup başkan vekiline ve yönetimine teşekkür ediyorum. Konuyu detaylı olarak arkadaşımız Dorukhan Enes Kocabaş sunacak. Hepinize saygı, sevgi ve hürmetlerimi sunuyor, iyi bir aylar diliyorum.”

Sevginar SALİ

YORUM YAP