AK PARTİ GRUP SÖZCÜSÜ YAZICI’DAN IŞIKÖNDEŞ’E YANIT: “Tarım alanı popülizmi yapılmamalı”

AK PARTİ GRUP SÖZCÜSÜ  YAZICI’DAN IŞIKÖNDEŞ’E YANIT: “Tarım alanı popülizmi yapılmamalı”

5.09.2024 10:39:52

Silivri Belediye Meclisi Eylül ayı toplantısında CHP'li Sibel Aydın Işıköndeş'in Alipaşa Mahallesi'ndeki tarım arazilerinin sanayiye açılması konusundaki eleştirilerine, AK Parti Grup Sözcüsü Celalettin Yazıcı yanıt verdi. Yazıcı, meselenin önemli olduğunu vurgulayarak, tarım alanları konusunda farklı bakış açıları olsa da ortak noktalarda buluşabileceklerini belirtti.

Yazıcı, tarım alanı kavramını açıklığa kavuşturmak gerektiğini ifade ederek, "Silivri'nin neredeyse tamamı tarım alanı olarak kabul edilebilir. Ancak burada önemli olan, nitelikli korunacak tarım alanları ile diğer tarım alanları arasındaki farktır. Geçmişte de insanoğlunun ihtiyacı doğrultusunda bazı tarım alanları imara açılmıştır" dedi.
Yazıcı, Silivri'de sanayi alanı ihtiyacına dikkat çekerek, 100 dönümlük bir araziye yatırım yapmak isteyen bir iş insanının bu kadar büyük bir alanı Silivri'de bulmasının zor olduğunu söyledi. Ancak bir parsel bazında imar değişikliği yapılmasının da doğru olmadığını belirterek, "Bu tür bir yaklaşımı savunamayız" ifadelerini kullandı.
AK Parti'nin bu konuda Bakanlık ve İl Müdürlüğü ile görüşmeler gerçekleştirdiğini ve konunun takipçisi olduklarını dile getiren Yazıcı, tarım alanlarıyla ilgili popülist söylemlerden kaçınılması gerektiğini vurguladı. "Yanlışı kim yaparsa yapsın, biz bu yanlışın karşısında duracağız" diyen Yazıcı, geçmişte yapılan yanlışların popülist bir şekilde gündeme getirilmemesi gerektiğini belirtti.
Yazıcı konuşmasını, "Tarım soykırımı gibi popülist kavramların arkasına sığınıyoruz. Ancak biz yanlış kimden gelirse gelsin, bunun karşısında duracağız" diyerek sonlandırdı.
Sevginar SALİ

YORUM YAP