Engin Akın

Altyapılarda sınıfta kalmaya devam

Son altyapılarla ilgili paylaşımım dertli olanları dile getirdiği sanki. Son yıllarda tüm başkanlar altyapı konusunda sınıfta kaldı.

Tamam, A takım seviyesinde şampiyonluklar yaşandı, tarifi imkânsız büyük heyecanlar ve sevinçler yaşandı ama geldiğimiz noktada Yunus Yaşar, Oğuz Yavuz haricinde altyapıdan yetişip de A takıma kadar yükselen oyuncumuz yok.

A takım şampiyon olmuş ama altyapılar hep ötelenmiş durumda. Bu durumun ivedilikle çözülmesi şart.

Geçtiğimiz sezon Silivrispor altyapılarının tamamına yakını TFF Elit Lig ve Akademi Liglerine katıldı. Çok da güzel oldu. Heyecan dozu yüksek maçlar izledik. Bunun devamının gelmesi zorunlu.

Maddi yükü oldukça fazla olsa da geleceğe yatırım yaptığını savunanların buna devam etmesi de zorunludur.

İşin özü bolca dönüp dolaşarak aynı yönetim zihniyetinden farklı sonuçlar beklemeye koyuluyoruz. Kimi zaman buna bende dahil olmuyor değilim. Bir türlü gerçek anlamda olması gerektiği gibi yönetilmek ve yatırımların yapılması konusundan uzak duruyoruz.

Sadece bizim değil bölgemizde tüm takımların altyapıları yerinde sayıyor. Birkaç ileriyi gören düşünceleri ve fikirlerine saygı duyulan idealist de diyebileceğim isimler küstürülüyor. İş bir yere kadar getiriliyor sonrasında inananlar küstürülüyor. Gerçek ve yapılması gereken her şey duvara tosluyor.

Altyapı sorunu sadece Silivrispor'un sorunu değil. Diğer mahalle takımlarımızın da altyapıları evlere şenlik. Hadi onları maddi sıkıntılar bu şeye itiyor da ya maddi durumları iyi olan kulüpler ne yapıyor?

Yola iyi niyetler ve hedeflerle koyuluyoruz sonrasında ise işin sonunu getiremeden olduğumuz yerde saymaya devam ediyoruz. Aynı döngü yıllardır devam ediyor.

Bunun böyle devam etmemesi lazım. A takımlarda bile gençleşmeye gitmemiz gerekli ki TFF'nin bununla ilgili yaptırımları kontenjanları var uymak zorunda olunan.

Maalesef ilçemizdeki var olan altyapıların tamamı maddi kaygılar içinde. Kaçının kaç tane ücretli sporcusu var hepsi bu sayılarla yarışıyor. Kaçı kaç tane ücretsiz genç eğitiyor?

Hadi olayı genişletelim biraz.
Çatalcaspor küme düştü, Tepecikspor bu sezonu atlattı, Silivrispor sezonunda idare etti. Bu üç kulübün A takımında kendi yerli oyuncularından kaç oyuncu vardı?

Silivri, Çatalca ve Tepecik bu üç ilçenin altyapılarından bir tane on bir çıkarın bakalım. Bırakın 3. Lig için on bir çıkarmayı BAL ve SAL içinde on bir çıkaramazsınız.

Bizim oturup düşünmemiz şart, nerede hata yapıyoruz diye. Çok hatalıyız ve yanlış üstüne yanlıştayız.

Biz sadece günü kurtarmak için çalışıyoruz ama geleceğimizi bitiriyoruz. Sonra da biz nerede hata yaptık derdine düşüyoruz ve o zaman da çok komik duruma düşüyoruz.

Aslında bu işi çözen var hem de Silivri'de.
Yarın da onu yazarım artık, bugünlük bu kadar yeter.
Kalın sağlıcakla…

YORUM YAP