Anızların yakılması yasaktır!

Anızların yakılması yasaktır!

16.07.2024 11:04:01

Silivri'de anız yangınları tehlike saçtı, Başkan Bora Balcıoğlu uyardı, “Anızların yakılması yasaktır! Çevreye verilecek zararla ilgili tüm sorumluluk mülk sahiplerindedir!”.

Silivri'de 14 Temmuz Pazar günü meydana gelen çok sayıda anız yangını, rüzgarın etkisiyle büyük bir tehlike yarattı. Yangınların ardından Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu, uyarılarını yeniledi.
Başkan Balcıoğlu, tarlalardaki anızların yakılmasının yasak olduğunu vurgulayarak, "Kesinlikle tarlalardaki anızların yakılması yasaktır! Hava sıcaklıklarının artması sebebiyle mahsulünü aldığınız yerlerin etrafının sürülerek önlem alınması gerekmektedir!" dedi.
Balcıoğlu, çevreye verilecek zararla ilgili tüm sorumluluğun mülk sahiplerinde olduğunu belirtti. "Çevreye verilecek zararla ilgili tüm sorumluluk mülk sahiplerindedir!" ifadesini kullanan Başkan, halkı bu konuda duyarlı olmaya çağırdı.
Silivri Belediyesi, yangınların kontrol altına alınması ve tehlikenin bertaraf edilmesi için itfaiye ekiplerinin yoğun bir çaba sarf ettiğini bildirdi. Belediye yetkilileri, olası yangın risklerine karşı vatandaşların dikkatli olması gerektiğini belirterek, anız yangınlarının doğaya ve çevreye büyük zararlar verdiğini hatırlattı.
Anız yangınlarının önlenmesi için çiftçilere yönelik bilgilendirme çalışmalarına devam edileceği ve yasaklara uymayanlar hakkında yasal işlem yapılacağı bildirildi.
Sevginar Sali

YORUM YAP