Arkaz: 40 senedir yapılmayan işler 4,5 senede yapıldı

Arkaz: 40 senedir yapılmayan işler 4,5 senede yapıldı

17.08.2023 11:18:05

MHP'nin Pazar günü gerçekleştirilen ilçe kongresinde Divan Başkanlığı görevini üstlenen önceki dönem Milletvekili Hayati Arkaz, Cumhur İttifakı sürecine işaret ettikten sonra İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi, Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz'ın yönetim başarısına dikkat çekti. İstanbul için “Yalnız” nitelendirmesini kullanan Arkaz, Silivri ile alakalı “40 senedir yapılmayan işler 4,5 senede yapıldı” diye konuştu.366970560_853628046125196_3937492518796037228_n

MHP İstanbul geçmiş dönem Milletvekili Hayati Arkaz, partisinin kongresinde görüşlerini partilileri ile paylaştı, Türkiye siyaseti ve yerel seçimlere yönelik önemli mesajlar verdi.
ARKAZ: TÜRKİYE CUMHURİYETİ DİNAMİK BİR DEVLETTİR
Arkaz, Türkiye ve Cumhur İttifakına yönelik değerlendirmelerinde şöyle konuştu: “Biliyorsunuz ki 15 Temmuz 2016'da Türkiye'yi yıkmak ve milleti bölmek istediler. Bir darbe gerçekleştirilmek istendi. O gece Cumhur İttifakı, Sayın Devlet Bahçeli'nin demeci ile ‘'Hükûmetin, devletin ve milletin yanındayız'' demesi ile başladı. O günden sonra neler oldu? Bugün Güneydoğu'da ve Doğu'da, ülkemizin 4 tarafında terörden bahsedilmiyor. Bu yaz Van, Mardin, Diyarbakır'a gittim, oradaki halk mutlu, millet terörü unutmuş. Devletimize ve güvenlik güçlerimize karşı müthiş bir güven var. Bu bizi mutlu etti. Irak'ın ve Suriye'nin Kuzeyi Türk askeri ve Türk bayrağı var. Orada terör bitmediği müddetçe Allah'ın dışında kimse bizi oradan çıkaramaz.
Doğu Akdeniz'de her türlü hakkımızı hukukumuzu arıyoruz. Gazımızı arıyoruz, yakında inşallah hayırlı sonuçlar alacağız.
Libya'yı emperyalistlerin elinden kurtardık. Biliyorsunuz Karabağ'da büyük bir Ermeni işgali var. Bu işgali 44 gün gibi kısa bir sürede Türk yumruğu ile oradan söktük ve aldık. O yumruk sadece oradaki işgallerin yüzüne değil, başta Fransa olmak üzere tüm hainlerin yüzüne patlamıştır. Ve bugün Türkiye Cumhuriyeti'nin ordusu Dünya'da bir numara. Bunu herkes iyi bilsin. Samimiyetle ve içten söylüyorum. 1974'te Silahlı Kuvvetlilerin kullandığı araç ve gereçler %5'iken şu an %95'tir.
Türkiye Cumhuriyeti dinamik bir devlettir. Bizim artık Avrupa'ya, Amerika'ya, Rusya'ya çok ihtiyacımız yok. Biz dinamiğiz, onlar statik. Onlar düşünsün.”
“İSTANBUL YALNIZ”
Yerel seçilere İBB ve Silivri özelinde iki ayrı parantez açan Arkaz, değerlendirmelerini şu şekilde sürdürdü: “31 Mart, 2024'te yerel seçimler var. Bu yerel seçimlerde İBB'nin mutlaka alınması lazım. Bugün bir belediye başkanı var, maşallah belediye başkanlığını yapmıyor! İBB başkanından bahsediyorum. Siyaset yapıyor. Nerede siyaset var oraya gidiyor. Avrupa'ya gidip Sol örgütler ile görüşüyor. Doğuda farklı insanlar ile görüşüyor. İstanbul yalnız. Kar yağıyor yok. Balık yemeye gider. Yağmur yağıyor yok. Sel oluyor yok. Ne zaman olacaksın kardeşim? Milletin sana ihtiyacı var. O gün olmazsa sen ne zaman olacaksın? Üç imparatorluğa başkentlik yapmış, en büyük Türk İslam kenti… Napolyon'a “İstanbul'u neden bu kadar çok istiyorsun?'' diye sorulduğunda “İstanbul'a hakim olan kimse, dünyaya hakım olur'' diye cevapladığı bir şehirden bahsediyoruz. “Dünya tek bir devlet olsa, yetki de bende olsa İstanbul'u başkent yaparım'' diyor. İstanbul çok önemli. Peygamber Efendi'mizin övgüsünü kazanmış bir şehirdir. Bunu da ehline vermemiz lazım.
“KIRK SENEDİR
YAPILMAYAN İŞLER 4,5 SENEDE YAPILDI”
Bugün İlçe Başkanımız Zafer Bey ile bir hesap yaptık. Ben 40 yıldır Silivri'deyim. Herkesi de tanırım, bilirim. 40 senedir yapılmayan işler 4,5 senede yapıldı. İşin içindeyim. Bunu bir vatandaş olarak içten söylüyorum. Silivri'ye huzur geldi. İyi niyetle, samimiyetle yönetiliyor. Siyaset yapılmıyor. Yapmaması lazım. Belediye Başkanı bu şehrin emini olmalı. Belediye başkanları ilk geldiklerinde vaatlerini, 2. seçimlerinde eserlerini anlatır. Bakıyorum Volkan Yılmaz Bey'in maşallah eserlerini anlatmaya kalksa zaman yetmez. Kendisi de sağ olsun çok mütevazi. Silivri gerçekten dinamik bir şehir. Şu anda Silivri temiz. Silivri'nin halkı, köyde yaşayanı, merkezde yaşayanı mutlu, huzurlu. Hafta sonu Silivri'nin nüfusu 1-1,5 milyona ulaşıyor. Normal nüfusu 300.000'i aşmış. Doğayı bozmamak kaydı ile Silivri planlı bir şekilde büyümektedir. Silivri İstanbulluların ve İstanbul'un akciğeridir. Herkesin burada bir bağlantısı var hafta sonu herkes Silivri'de. Denizi, toprağı güzel. Hele hele güzel olan bir şey daha var. İnsanı güzel.
Başkan duygulandırdı bizi. Ben 1957 doğumluyum, 1970'de ülkü ocaklarına gittim. Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği dağılınca “Biz bir şeyi ıskaladık” diyorlar. “Eğer sıcak denizlere inseydik dağılmazdık. Bunun sebebi, güney komşumuz Türkiye'deki Alparslan Türkeş ve ülkücüler bizi engellediler'' diyorlar.
“İSTANBUL'DA YAŞANACAK TEK BİR YER VAR SİLİVRİ”
İngilizler İstanbul'a girdiğinde ilk işgal ettikleri yer karakollar değil, Çemberlitaş'taki Türk Ocakları. Çünkü “Bu kişiler milletçi, organize olurlar, teşkilatlanırlar'' diye korkuyorlar. O zamanki Türk Ocakları şu anki Ülkü Ocakları'dır. Buradan Ocak'taki arkadaşlara, üyelere de teşekkür ediyorum. Allah milletimize, devletimize zeval vermesin. 31 Mart 2023 Seçimlerinde hepimize büyük görev düşüyor. Silivri'yi seveceksiniz, Silivri'yi tanıtacaksınız. Silivri'ye gönlünüzden bağlı olacaksınız. İstanbul'da yaşanacak tek bir yer var orası da burası. Şimdiden kongremizin ve seçimlerin hayırlı olmasını diliyorum. Zafer Başkan'ı da tebrik ediyorum…” Sevginar Sali

YORUM YAP