“Arzanın farklı yorumlara yol açmaması gerektiğini önemle vurgulamak isteriz”

“Arzanın farklı yorumlara yol açmaması gerektiğini önemle vurgulamak isteriz”

14.11.2022 09:38:56

Boğaziçi Elektrik Dağıtım tarafından Silivri'de 10 Kasım'da yaşanan elektrik kesintisine ilişkin yazılı bir açıklama yapıldı.

10 Kasım Atatürk'ü Anma gününde tören esnasında saat 09.05'e birkaç dakika kala Silivri'de yaşanan elektrik kesintisi gözleri bu sıkıntının kaynağına çevirdi.
BEDAŞ kısa süre içinde konuya açıklık getirmek üzere bir açıklama yayınladı. Boğaziçi Elektrik Dağıtım tarafından Silivri'de 10 Kasım'da yaşanan elektrik kesintisi hakkında yapılan açıklama aynen şu şekilde: “İstanbul'un Silivri ilçesinde 10 Kasım sabah saatlerinde yaşanan elektrik kesintisine yönelik bazı mecralara yansıyan haberlere yönelik açıklama gereği doğmuştur.
“ARIZA, EKİPLERİMİZİN ACİL MÜDAHALESİ İLE HIZLICA GİDERİLMİŞTİR”
Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ü ulusça andığımız bir günde Silivri'deki anma merasimi sırasında meydana gelen kısa süreli elektrik arızası, ekiplerimizin acil müdahalesi ile hızlıca giderilmiştir.
“KESİNTİNİN SEBEBİ NOKTASINDA OLAĞAN DIŞI BİR DURUMA RASTLANMAMIŞTIR”
Arızanın anma merasimine denk gelmiş olmasından ötürü derin bir üzüntü içindeyiz. 10 Kasım'da, 09.03 saatinde Silivri ilçesinin bir kısmını etkileyen (Alibey, Alipaşa, Fatih, Mimar Sinan, Piri Mehmet Paşa, Yeni) ve yer altı kablosunda kaynaklanan arıza sebebiyle enerji kesintisi yaşanmış ve SCADA Sistemi (uzaktan izleme ve kontrol sistemi) kullanılarak 09.13 saatinde ilgili bölge alternatif besleme kablosu üzerinden enerjilendirilerek kesinti giderilmiştir. Konunun hassasiyeti sebebiyle teknik ekiplerimizin yaptığı incelemede kesintinin sebebi noktasında olağan dışı bir duruma rastlanmamıştır.
“YAŞANAN ARIZANIN FARKLI YORUMLARA YOL AÇMAMASI GEREKTİĞİNİ VURGULAMAK İSTERİZ”
İstanbul'un Avrupa Yakası'nda 5 milyonun üzerinde aboneye hizmet veren bir şirket olarak dağıtım sistemimizin binlerce noktasından sadece birinde yaşanan bu münferit arızanın farklı yorumlara yol açmaması gerektiğini önemle vurgulamak isteriz. Aramızdan ayrılışının 84. yılında ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ü bir kez daha minnet ve özlemle anıyoruz.”
Haber Merkezi

YORUM YAP