Aşkın: Önce geçmişteki yönetiminizi sorgulayın!

Aşkın: Önce geçmişteki yönetiminizi sorgulayın!

5.09.2023 11:20:24

MHP Grup Sözcüsü Sultan Aşkın'dan, CHP Grup Sözcüsü Melih Yıldız'a “Biz görevi devraldığımız zaman bu insanlar, mevcut olan maaşlarını alamıyordu. Bunları hiç o zaman düşündünüz mü? Hiç dediniz mi, “Bu insanlar 3 aydır maaş alamıyorlar, kiralarını nasıl ödüyorlar, çocuklarına harçlık nasıl veriyorlar, evlerine ekmek nasıl götürüyorlar?” Bunları değerlendirseydiniz, zamanında bunlara tepki gösterseydiniz, o zaman samimiyetiniz konusunda şüpheye düşmezdik. Siz şu anda bizim samimiyetimizi sorgularken, önce geçmişteki yönetiminizi sorgulayın” yanıtı...

Eylül Meclisine ücretlerindeki yetersizlik nedeniyle üç birimde belediye personellerinin geçtiğimiz günler gerçekleştirdiği bir günlük iş bırakma eylemi damgasını vurdu.
AŞKIN'DAN, YILDIZ'A CEVAP
Aşkın, konuşmasında personelin iş bırakma eylemine ilişkin CHP Grup Başkan Vekili Melih Yıldız'ın söylediklerine karşın şu açıklamada bulundu: “Biz her zaman çalışanlarımızın yanında olduk. Onların daha alın terleri kurumadan, emeklerinin gereği maaşlarını yatırdık. Hatta günleri gelmeden bunu yaptık.
“BUNLARI HİÇ O ZAMAN DÜŞÜNDÜNÜZ MÜ?”
Örnek verdiniz, işte şu kadar maaş alıyor, kirası şu kadar v.s. Biz görevi devraldığımız zaman bu insanlar, mevcut olan maaşlarını alamıyordu. Bunları hiç o zaman düşündünüz mü? Hiç dediniz mi, “Bu insanlar 3 aydır maaş alamıyorlar, kiralarını nasıl ödüyorlar, çocuklarına harçlık nasıl veriyorlar, evlerine ekmek nasıl götürüyorlar?” Bunları değerlendirseydiniz, zamanında bunlara tepki gösterseydiniz, o zaman samimiyetiniz konusunda şüpheye düşmezdik. Siz şu anda bizim samimiyetimizi sorgularken, önce geçmişteki yönetiminizi sorgulayın.
“ÇALIŞANLARIMIZIN HER ZAMAN
YANINDAYIZ, SADECE ŞOV YAPMIYORUZ”
Çalışanımızın her zaman yanındayız, sadece şov yapmıyoruz. Bir siyasi partinin ilçe başkanı gibi, “Hadi arkadaşlar artık görevinize dönebilirsiniz” tarzında bir konuşma üslubuna girmiyoruz ya da sosyal medya ve canlı yayın aracılığıyla paylaşmıyoruz. Çalışanı düşünmek, bunlar için gerçekten de emek vermektir.
“EYLEMDEN SİYASETEN
FAYDALANMA ANLAYIŞI DOĞRU
BİR YAKLAŞIM DEĞİL, ŞOV”
Kaç yıllık mevzu diyorsunuz, gündeme getirdiğinizi hatırlamıyorum. Bu, o dönemde gündeme getirilir. İnsanların yapmış olduğu eylemden siyaseten faydalanma anlayışı, doğru bir yaklaşım değil, şov. Biraz samimi olalım.
“İNSANLARIN YILLARCA BİRİKMİŞ
TAZMİNATLARINI ÖDEDİK”
Göreve geldiğimiz zaman ilk yaptığımız taşınmaz satışlarından insanların sosyal denge tazminatlarını ödedik. İnsanların yıllarca alamadıkları kıdem tazminatları vardı. İnsanların sıkıntıları konusunda samimiyiz. Çalışanlarımızın durumlarını da anlıyoruz.
“SİZE DE BUNU TAVSİYE EDİYORUM”
Seçilmiş insanlarız, yaptığımız davranışlar konusunda topluma karşı sorumluluklarımız var. Biz buna dikkat ederek hareket ediyoruz. Size de bunu tavsiye ediyorum.”
AŞKIN'DAN GÜNDEM DEĞERLENDİRMESİ
Silivri Belediye Meclisinin 2023 yılı Eylül Ayı I. Birleşimi, I. Oturumunda Milliyetçi Hareket Partisi grubu adına söz alan Grup Başkan Vekili Sultan Aşkın, yaptığı konuşmada ise şu sözlerine yer verdi: “Bir aylık bir aradan sonra meclisimiz açısından Eylül ayı toplantısı ile yeni bir döneme giriyoruz. Alacağımız kararların Silivri'miz için hayırlı olmasını diliyorum.
İL VE İLÇE BAŞKANLARINA TEBRİK
Yeniden ilçe başkanlığımıza seçilen İlçe Başkanımız Zafer Yalçın'ı, İl Başkanlığımıza seçilen Sayın Sertel Selim'i tebrik ediyor. Ülkücü camiamız adına hayırlı olsun diyorum.
GÜLER'E BAŞSAĞLIĞI
Geçtiğimiz ay kıymetli ablasını kaybeden değerli dostum, meclis üyesi arkadaşımız Filiz Güler'e başsağlığı, kıymetli ablasına Allahtan rahmet diliyorum.
AŞKIN, FİLENİN SULTANLARINI TEBRİK ETTİ
Dün akşam tarihi bir zafere imza atarak 2023 Avrupa Kadınlar Voleybol Şampiyonasında Sırbistan'ı yenerek şampiyon olan Filenin Sultanları A Milli Kadın Voleybol Takımımızı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum.
30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMINI
TEBRİK ETTİ
Geçtiğimiz ay yine büyük bir coşkuyla kutladığımız 30 Ağustos Zaferiyle milletimiz, kendi iradesi ve rızası dışında dayatılan her türlü plan ve oyunu iman ve inancıyla tarihin karanlık sayfalarına nasıl gömebileceğini dosta ve düşmana bir kez daha göstermiştir. Kutsal vatanımızın varlığı ve bağımsızlığının dünyaya kabul ettirildiği bu çok anlamlı zaferin yıldönümünde, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün silah arkadaşlarını; büyük Türk milleti için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi şükran ve minnet duygularımla anıyor, Manevi huzurlarında Cenab-ı Allahtan rahmet diliyorum.
BALIKÇILARa BEREKETLİ SEZON
DİLEĞiNDE BULUNDU
Vira Bismillah diyen tüm balıkçılarımıza hayırlı ve bereketli bir sezon diliyorum.
AŞKIN, EĞİTİM CAMİASININ YENİ
ÖĞRETİM YILINI TEBRİK ETTİ
Yeni eğitim-öğretim döneminde başta kıymetli öğretmenlerimiz olmak üzere eğitim camiamızın tüm çalışanlarına, kıymetli veli ve öğrencilerimize sağlıklı ve başarılı bir eğitim öğretim yılı diliyorum.
DEPREM BÖLGESİ ÇOCUKLARINA 4100 ADET ÇANTA VE KIRTASİYE SETİ
Silivri Belediyemiz “Acılar paylaştıkça azalır, mutluluklar paylaştıkça çoğalır” diyerek Kumlu ve Belen ilçelerindeki 1.2.3.4. sınıf öğrencisi tüm çocuklarımızın 4100 adet çanta ve kırtasiye sertlerini taşıyan tırını orada bulunan kardeşlerimize gönderdi. O bölgede yaşayan çocuklarımız için manevi açıdan kıymetli bir hediye olacaklar. Depremin ilk gününden bugüne kadar o bölgedeki vatandaşlarımızın daima yanında olan Silivri Belediyemize ve Belediye Başkanımız Sayın Volkan Yılmaz'a teşekkürlerimi sunuyorum.
HAKİM, SAVCI VE ADLİYE ÇALIŞANLARINA BAŞARILAR
Yeni adli yılın; ülkemiz, milletimiz ve hukuk camiamız için hayırlara vesile olmasını diliyor; adaletin tesisi için fedakarca görev yapan başta kıymetli meslektaşlarım olmak üzere hakim, savcı ve adliye çalışanlarımıza görevlerinde başarılar diliyorum.
AFET KOORDİNASYON MERKEZİ EKİPLERİNE TEŞEKKÜRLER
Yine Çanakkale'de meydana gelen orman yangınlarıyla mücadele çalışmalarında görev alan Afet Koordinasyon Merkezi Ekiplerimize de emekleri için teşekkürlerimi sunuyorum.
“YAŞANAN ZULÜMLER ASLA UNUTULMADI”
12 Eylül 1980. Darbenin üzerinden 43 yıl geçmesine rağmen “kara eylül” olarak hafızalarımızdaki acıları hala taze. 12 Eylül milli hafızalara kazınmış; yaşanan acılar, şehadetler, işkenceler, zulümler asla unutulmamıştır.
12 Eylül 1980'de demokrasi ve milli iradeye zincir vurulmuş, masumlar ve mücadelesi haktan, halktan ve hakikatten yana olan Milliyetçi-Ülkücü Hareket'in iman erleri utanç verici muamele ve mağduriyetlere maruz kalmışlardır.
Hücrede diz çökmeyen, sehpada da baş eğmeyen, milletinin varlığı için boyunlarına urgan takılmasına razı olan bozkurtlarımız Ahmet Kerse'yi, Ali Bülent Orkan'ı, Cengiz Baktemur'u, Cevdet Karakaş'ı, Fikri Arıkan'ı, Halil Esendağ'ı, Selçuk Duracık'ı, İsmet Şahin'i ve Mustafa Pehlivanoğlu'nu rahmetle anıyorum.
“NE SİZLERİ UNUTTUK, NE KARA EYLÜLLERİ”
19 Eylül gazilerimizin günü. 19 Eylül 1921'de Gazilik unvanını alan Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, tüm milli mücadele kahramanlarına, şehitlerimize ve ebediyete intikal eden gazilerimize Cenabı Allah'tan rahmet diliyor, hayatta olan gazilerimize de uzun ömürler diliyorum.
AŞKIN, İTFAİYE TEŞKİLATININ 309. KURULUŞ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI
Vatandaşlarımızın huzuru ve güvenliği adına fedakarca görev yapan İtfaiye Teşkilatımızın 309. kuruluş yıl dönümünü kutluyor, itfaiyecilerimize hayırlı görevler diliyorum.
“DİL BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN”
Binlerce yıllık tarihi ile Karamanoğlu Mehmet Bey'in 13 Mayıs 1277 tarihindeki fermanı ile Türkçenin devlet dili olmasının üzerinden 655 yıl sonra Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün katılımıyla 1932 yılında düzenlenen I. Türk Dili Kurultayı'nın açılış günü olan 26 Eylül'ü her yıl “Dil Bayramı” olarak kutluyoruz. Dilimizin, yani millî kimliğimizin bayramı olan bu günde Türkçemize emek veren başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere herkesi saygı ve minnetle anıyoruz. Dil Bayramımız kutlu olsun.
HALK OZANI NEŞET ERTAŞ'I ANDI
“Dilde, fikirde, işde birlik” diyen Büyük fikir adamı İsmail Gaspıralı'yı, eserleriyle gönüllere dost olmuş, Büyük Halk Ozanı Neşet Ertaş'ı vefatlarının yıl dönümünde rahmet ve minnetle anıyorum. Mekanları cennet olsun.
“MEVLÜT KANDİLİ MÜBAREK OLSUN”
Mevlüt Kandilimiz şimdiden mübarek olsun diyor, Milliyetçi Hareket Partisi grubumuz adına Eylül ayı meclis toplantısında alacağımız kararların Silivri'miz ve ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum.”
Sevginar Sali

 

YORUM YAP