Aşkın: Ya tutarsa diye yapılan bir stratejik plan!

Aşkın: Ya tutarsa diye yapılan bir stratejik plan!

18.10.2024 16:29:43

Silivri Belediyesi Meclisinin Ekim ayı 3. Oturumunda 2024-2029 Stratejik Planı ile ilgili söz alan MHP Grup Sözcüsü Sultan Aşkın eleştirilerini sıralarken “Stratejik planı incelediğimde Nasreddin Hocanın göle maya çalması hikayesi geldi nedense aklıma, ya tutarsa diye yapılan bir stratejik plan. Ama tutmaz arkadaşlar. Bu yönetim anlayışı ile bu stratejik plan da tutmaz” şeklinde konuştu.

Silivri Belediye Meclisinde 2024-2029 Stratejik Planile ilgili Milliyetçi Hareket Partisi Grubu adına söz alan Av. Sultan Aşkın, konuşmasında şu sözlerine yer verdi:
“Belediyeler şehrin geleceğini yönlendirebilmek üzere iki temel araç kullanır:
1) Şehirdeki konut, sanayi, turizm, ulaşım yeşil alan ve dinlence gibi çeşitli işlevlerin mekân üzerindeki dağılımını ve yerleştirilmesini sağlayan imar planlaması
2) Belediye kurumunun yetki, görev ve sorumlulukları çerçevesinde kaynak kullanım önceliklerini belirleyen stratejik planlama.
Kamu yönetimi ve kamu mali yönetimi reformları çerçevesinde belediyelerde uygulanmakta olan stratejik yönetim süreci; belediyelerin orta ve uzun vadede odaklanmak istediği önceliklerin belirlenmesi, bütçe hazırlama ve uygulama sürecinde mali disiplinin sağlanması, kaynakların stratejik önceliklere göre dağıtılması ve etkin kullanılıp kullanılmadığının izlenmesi ile bunun üzerine kurulu bir hesap verme sorumluluğunun geliştirilmesine temel teşkil etmektedir.
Stratejik planlar tahmini bütçelerde olduğu gibi belediyelerin önlerindeki 5 yılın niyet mektupları yol haritalarıdır. Bu nedenle grubumuz olarak Stratejik Plana kabul oyu vereceğiz.
“STRATEJİK PLAN, POPÜLİST SÖYLEMLERDEN İBARET”
Silivri Belediyesinin önümüzdeki 2025-2029 yıllarının yol haritası diyeceğimiz stratejik planını incelediğimizde ise popülist söylemlerden ibaret, Silivri'mizi bir adım dahi olsa öteye götüremeyecek bir stratejik plan ile karşı karşıyayız. Birazdan tartışacağımız 2025 yılı tahmini bütçesini incelediğinizde bile bu stratejik planın ölü doğduğunu çok açık bir şekilde anlayacaksınız. Yaptığınız 5 yıllık plana daha ilk yıldan uymadığınızı, uyamadığınızı, önceliklerinizin bu planla yakından uzaktan alakası olmadığını hep birlikte göreceğiz.
“VİZYONSUZ PLAN ASLINDA NASIL OLUYORMUŞ GÖRSÜNLER”
Geçen dönem stratejik plana vizyonsuz eleştirisini yönelten meclis üyelerimizin bu stratejik planı görmesini çok isterim. Neden isterim biliyormusunuz? İncelesinler de vizyonsuz plan aslında nasıl oluyormuş görsünler.
Bakın şimdi size madde madde açıklayayım;
Önümüzdeki 5 yılın stratejik planından 8 ana hedef, stratejik amaç belirlendiğini görüyoruz.
Amaç 1-Kenti dayanıklı hale getirmek ve afete hazırlamak!
2025 yılı bütçesinde kentsel dönüşüme ne kadar pay ayırdınız, ben göremedim. Afete 2025 yılı bütçesinde ayırdığının 17.770.000 TL, faaliyetlere ayrılan 7.000.000 TL.
Yıkımı yapılan binaların bırakın yeniden yapılması konusunda bir proje oluşturulmasını, otopark olarak kullanılmasını belediye projesi olarak sosyal medyada paylaştınız. Kentin dayanıklı hale getirilmesi bu mudur?
“EYLEMLER SÖYLEMLERE UYMUYOR”
Amaç 2 -Kentsel alt yapıyı iyileştirmek ve daha sürdürülebilir bir kent ortamı yaratmak!
Söylemler çok güzel ama eylemler söylemlere uymuyor. Kapalı Pazar strateji planında da var ama ne Başkan Beyin söylemlerinde artık ne de 2025 bütçesinde böyle bir yatırım bütçesi var. Hayaller kentsel altyapıyı iyileştirmek ve daha sürdürülebilir bir kent ortamı yaratmak. Gerçekler yeni yönetimle birlikte kokudan geçilmeyen Boğluca Deresi, vaat edilen ama yapılmayan yollar.
“SOSYAL BELEDİYECİLİK VE VATANDAŞ ODAKLI YÖNETİM ANLAYIŞI KONSER ORGANİZASYONUNDAN İBARET GÖRÜLMEKTE”
Amaç 3- Sosyal Belediyecilik ve vatandaş odaklı yönetim anlayışını tesis etmek!
Sosyal belediyecilik ve vatandaş odaklı yönetim anlayışından sadece konser organizasyonunu ibaret gören bir anlayışı benimseyen bir yönetim. Sosyal belediyeciliği bizim dönemimizde yapılan uygulamaların stratejik plana yazılmasından ibaret gören ama bütçesinde buna kaynak ayırmayan bir yönetim. Bütçe tartışmalarında bunu çok net bir şekilde hep birlikte göreceğiz.
“ÖNCE ÇÖPÜ TOPLAYIN, VATANDAŞI SİVRİSİNEKTEN KURTARIN, HEDEFİNİZİ GERÇEKÇİ VE SAMİMİ BULALIM”
Amaç 4- Tüm canlılar için sağlıklı, huzurlu ve yaşanabilir bir kent ortamı yaratmak!
Bunu görünce insanın aklına önce şu geliyor. Siz önce çöpü bir toplayın, vatandaşı sivrisineklerden kurtarın sonra sizin bu hedeflerinizi gerçekçi ve samimi bulalım.
“LÜKS MAKAM ARACI HİBESİ ALIRKEN KAMU TASARRUF TEDBİRLERİ AKLINA GELMEYEN YÖNETİM ANLAYIŞIYLA MI?”
Amaç 5- Tarımsal üretimi geliştirmek!
Evet en manidar amaçlardan biri bu. Nasıl geliştireceksiniz? Daha geçen mecliste“Gübre serpme makinesini tasarruf tedbirleri var köylüye kullandıramıyoruz” diyen ama kendisine lüks makam aracı hibesi alırken kamu tasarruf tedbirleri aklına gelmeyen yönetim anlayışı ile mi?
“BELEDİYENİN RUTİN İŞLERİNDEN ÖTE PROJELER OLMALI”
Amaç 6- Güvenlik ve konfor seviyesini arttırmak!
Bu amacın projelerinden bir kaçı şunlar arkadaşlar; Pazar yerlerinin denetlenmesi, ruhsat işlemleri, işgallerin önlenmesi vs. Bir belediyenin vatandaşın güvenlik ve konfor seviyesini arttırmak için gerçekten belediyenin rutin işlerinden öte projeleri olması lazım ama maalesef yok.
“ÇOK ŞÜKÜR VOLKAN BAŞKAN BELEDİYENİN KENDİ YEMEĞİNİ YAPMASINI SAĞLADI”
Amaç 7- Belediye hizmetlerinin daha etkin ve verimli sürdürülmesini sağlamak!
Bu amacın projelerinden de bahsedeyim. Yemekhane hizmetlerinin yürütülmesi, çok şükür Volkan Başkan belediyenin kendi yemeğini kendisinin yapmasını sağladı da burada bunun yürütülmesini proje olarak gördük.
“GEÇEN DÖNEM MAKAM ARACI DEĞİL TAM 102 HİZMET ARACI KAZANDIRDIK”
Araçların takibi, bakım onarımlarının yapılması. Geçen dönem makam aracı değil tam 102 adet hizmet aracı kazandırdık belediyemize. Bununla gurur duyuyoruz. Size sadece bakımlarını yapmak kaldı. Yeni araçların kazandırıldığını da görmedik. Anladığım kadarıyla hizmet araçlarını sadece kiralayacaksınız.
“VOLKAN BAŞKAN HİZMET BİNALARINI YAPTI, SİZ DE BAKIMLARINI SAĞLAYIN ARTIK”
Diğer bir proje: Hizmet binalarının bakım ve onarımının yapılması. Sadece bakım onarım arkadaşlar. Yeni hizmet binası yok. Volkan Başkan yaptı siz de bakım ve onarımını sağlayın artık. Geçen dönemde yapılan binalara isim yazmakla belediyecilik olmuyor maalesef.
“BİZ HİZMETE SUNDUK, SİZ DE PERFORMANS PROGRAMINIZA YAZACAK BİRŞEY BULDUNUZ”
Amaç 8-Yenilikçi ve katılımcı yönetim anlayışını tesis ve kurumsal kapasiteyi iyileştirmek!
Bu amacın projeleri: İşletme ve iştirakler ile ilgili çalışma yapmak. Çok şükür geçe dönem belediyemiz sosyal tesislerini, belediyemize ait otoparkları halkımızın hizmetine sunduk, siz de performans programına yazabilecek bir şey buldunuz. Sosyal tesisler pazartesi günleri yani vatandaşın Silivri'yi en yoğun ziyaret ettiği günde artık maalesef kapalı. Her gün açık tutmayı başaramayan bir yönetimin bunu performans programına yazmasını da çok manidar bulduğumu ayrıca belirtmek istiyorum.
“KENT LOKANTASI VE HALK MARKETİN HAYATA GEÇMESİNİ BEKLİYORUZ”
Kent Lokantası ve Halk Market: Başkandan bu projeleri bir seçim vaadi olarak duyduk bir daha duymadık. Bunu ne zaman hayata geçireceğini tüm vatandaşlarımızla birlikte merak ediyoruz.
“YA TUTARSA DİYE YAPILAN BİR STRATEJİK PLAN”
Stratejik planı incelediğimde Nasreddin Hocanın göle maya çalması hikayesi geldi nedense aklıma, ya tutarsa diye yapılan bir stratejik plan. Ama tutmaz arkadaşlar. Bu yönetim anlayışı ile bu stratejik plan da tutmaz.
Stratejik planın Silivri'miz için hayırlı olmasını temenni ediyor.
Beni dinlediğiniz için teşekkür ediyorum.”

 

Sevginar SALİ

YORUM YAP