“Atatürk ilke ve inkılâplarının savunucusu ve takipçisi olacağız”

“Atatürk ilke ve inkılâplarının savunucusu ve takipçisi olacağız”

20.09.2024 10:45:33

19 Eylül Gaziler Günü Çelenk Töreni'nde bir konuşma yapan terörle mücadele Gazisi Ahmet Doğar, “Atatürk ilke ve inkılâplarının savunucusu ve takipçisi olacağız” dedi.

Silivri İlçe Kaymakamlığınca 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla düzenlenen program, dün Silivri Köy Pazarı'ndan Silivri Sahili Atatürk Anıtına kadar süren kortej yürüyüşü ile başladı. Protokol üyeleri, siyasiler, gaziler ve sivil toplum örgütleri kortej yürüyüşüne katıldı. Yürüyüş tamamlanarak Çelenk Törenine geçildi.
İlçe Kaymakamı Tolga Toğan, Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu, İstanbul Rumeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kara, Garnizon Komutanlığını temsilen Yarbay Mustafa Dokcan, siyasi parti ilçe başkanları, sivil toplum örgüt temsilcileri törene katılarak gazileri yalnız bırakmadı.
Okul yöneticilerimizden Selahat Özel'in sunduğu törende Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği Silivri Şubesi adına çelenkler Atatürk Anıtı'na sunuldu.
Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimizin manevi huzurunda saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşımız okundu.
DOĞAR: ATATÜRK'TEN BİZ GAZİLERE İNTİKAL EDEN EN BÜYÜK MİRASTIR
Günün anlam ve önemini belirten konuşma, terörle mücadele Gazisi Ahmet Doğar tarafından yapıldı.
Doğar şöyle konuştu: “Mensubu olduğum güzel insanların, 19 Eylül Gaziler Günü sebebiyle düzenlenen programımıza katılımınızdan dolayı şahsım ve tüm gaziler adına hepinize hoş geldiniz diyorum. Bizleri yalnız bırakmayarak yanımızda olduğunuz için şükranlarımı ve saygılarımı sunuyorum.
Bugün, bağımsızlığımızı ve varlığımızı borçlu olduğumuz kahramanları ve fedakârlıkları tarihe mal olmuş kahraman gazilerimizi anmak için toplanmış bulunuyoruz. Gururla taşıdığımız 'gazi' unvanı, atamız Mustafa Kemal Atatürk'ten biz gazilere intikal eden en büyük mirastır.
19 EYLÜL'ÜN ANLAMI
19 Eylül, Kurtuluş Savaşı'nda cepheden cepheye koşarak bu güzel yurdu düşmandan temizleyip bizlere armağan eden İstiklal Savaşı gazilerinin günüdür. Aynı zamanda, dünya barışı ve insanlık uğruna Kore'de savaşarak Türk'ün gücünü dünyaya ilan eden Kore gazilerinin de günüdür.
Kıbrıslı soydaşlarımızı katliamdan kurtaran Türkleri adadan tamamen silip Yunanistan'a bağlama planlarını Akdeniz'in karanlık sularına gömen Kıbrıs gazilerinin ve 15 Temmuz 2016 tarihinde hain darbe girişimine karşı, milletimizin iradesini hiçe sayanlara karşı direnen 15 Temmuz gazilerimizi de saygıyla anıyoruz.
Türkiye Cumhuriyeti'nin rejimi, üniter yapısı ve toprak bütünlüğü uğrunda, vatan hainlerine karşı kahramanca mücadele eden asker, polis ve tüm malul gazilerimizin şeref ve kahramanlıklarının günü. Gazilerimiz, bu topraklarda bağımsızlığımızı ve özgürlüğümüzü simgeleyen en değerli varlıklarımızdır. Kahraman gaziler, Gaziler Günü'nüz kutlu olsun!
“SİZLER ATATÜRK'ÜN YAŞAYAN TEMSİLCİLERİSİNİZ”
Sizler, Mustafa Kemal Atatürk'ün yaşayan birer temsilcilerisiniz. Sizler, şehitlerimizle birlikte Cumhuriyetimizin teminatı ve temel taşlarısınız. Sergilediğiniz kahramanlık, cesaret ve fedakârlıklarla Türk milletinin azmini, gücünü ve kudretini tüm dünyaya gösterdiniz.
“ATATÜRK İLKE VE İNKILÂPLARININ SAVUNUCUSU OLACAĞIZ”
Bizler, asla ödün vermeyeceğimiz vatan, millet, bayrak ve Cumhuriyet gibi yüce değerler uğruna bedenlerimizi siper ettik, kanlarımızı akıttık. Biliniz ki, dünya var oldukça, bu ideallere kendini adamış Türk milleti ve onun evlatları, dün olduğu gibi bugün de iç ve dış düşmanlara karşı dimdik ayakta duracağız Atatürk ilke ve inkılâplarının savunucusu ve takipçisi olacağız. Bu güzel vatanımızı bölmeye, parçalamaya, karanlığa sürüklemeye hiç kimsenin gücünün yetmeyeceğini, bu uğurda gerektiğinde canımızı feda etmeye hazır olduğumuzu tüm dünyaya haykırmak istiyorum.
Bu haykırış, tüm hain düşmanlara ve dünya milletlerine bir beyanımızdır. Gaziler Günü'müz kutlu olsun! Arz ederim.”
19 Eylül Gaziler Günü etkinlikleri, Önder Yılmaz Sahnesi'nde İBB Abdülezel Paşa İlkokulu tarafından hazırlanıp sunulan salon programıyla devam etti. Renginar SALİ

YORUM YAP