“Attığımız her adım onlar için önemli”

“Attığımız her adım onlar için önemli”

07.12.2016 18:16:40

Özel Aktif Çağrışım Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü farkındalık etkinliklerini sunarak çalışmalarında kat ettikleri yolu ve elde ettikleri başarıları paylaştı. 

Özel Aktif Çağrışım Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi tarafından hazırlanan 3 Aralık Dünya Engelliler Günü farkındalık etkinlikleri dün Silivri Belediyesi Tiyatrosu Önder Yılmaz Sahnesi'nde gerçekleştirildi. İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Şen, Kadın Girişimciler Derneği üyeleri, öğrenci velileri ve öğrenciler katıldı.
Özkan Kandemir'in sunumunda gerçekleştirilen program, Ulu Önder Mustafa Kemal ve aziz şehitlerimizin manevi huzurunda saygı duruşu, akabinde bir ilke imza atılarak öğrencilerden Sergen Kaptaç'ın işaret dili ile eşlik ettiği İstiklal Marşı okundu.

EREL: ATTIĞIMIZ HER ADIM, BİR GÜLÜMSEME ONLAR İÇİN ÇOK ÖNEMLİ
Okul Müdürü Şenay Erel, duygu ve düşüncelerini şöyle paylaştı: “Sekiz yıl önce 20 yıllık anaokulundaki çalışma hayatımı sonlandırmaya karar verdiğimde bir psikolog olarak bu bölgede çalışma alanım yok denecek kadar azdı. Tesadüfen bir özel eğitim ve rehberlik merkezinde çalışmaya başladım. Başlarken çok karışık duygular içerisindeydim, korkuyordum. Daha önce engelli bireylerle çalışmamıştım. Hatta neredeyse hiç karşılaşmamıştım diyebilirim. Hükümetimizin engelli bireylerimizi gerek maddi gerekse eğitim alanında desteklemesiyle onlar artık toplumsal yaşamda yer almaya ve eğitim almaya başladılar. Gün içerisinde önemsemeden attığımız her adım, bir gülümseme, engelli bireylerimiz için çok önemliydi. Onlarla çalışmaya başlamakla beraber eşit geldiğimiz dünyanın onlar için ne kadar zor olduğunu daha iyi anladım. Çok saf ve temiz duygulara sahiptiler. Bizden tek istedikleri biraz ilgi ve sevgi. Çalışma hayatımın en haz dönemini onlarla yaşadım.”
Okul müdürünün konuşmasının ardından öğrencilerden Down Sendromlu 9 yaşındaki Büşranur'un gelişim süreci ile ilgili slayt izlettirildi. Gençliğe Hitabe, Ata Öztürk adında 12 yaşındaki otizmli öğrenci tarafından ezbere okundu. Konuklar Ata'ya hayran kaldı. Fizyoterapist Fatih Terzioğlu, sunum eşliğinde Fizik tedavi ve rehabilitasyon ünitesi olarak öğrencilerle yaptıkları çalışmaları paylaştı.
Okuma-yazmayı öğrenen Buse Aras kendi yazdığı metni okudu. Öğretmenlerden Vahide Akbaş, özel öğretmenlerin, öğretmenlerden farklarını dile getiren bir konuşma yaparak öğrencilerinin başarılarıyla çok mutlu olduklarını paylaştı. Eğitmen Müge Arslan tarafından çalıştırılan özel öğrenciler, folklor gösterisi sundu.

ARSLAN, MUTLULUĞUNU PAYLAŞTI
Aktif Çağrışım Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi öğrencilerini halk oyunları çalıştıran eğitmen Müge Arslan, ilk kez özel çocuklarla çalıştığını paylaşarak, farklı bir deneyim yaşadığını, çok büyük bir haz aldığını ve çok mutlu olduğunu paylaştı.

ŞAHİN: BİZİ YALNIZ BIRAKMADIĞINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM
Özel Aktif Çağrışım Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi kurucusu Seda Şahin, etkinliklerine katılarak kendilerini yalnız bırakmayan tüm konuklara teşekkür etti. Şahin, sunucu Özkan Kandemir'e her zaman yanlarında olduğu için de özel teşekkür ederek, hediye sundu.

ŞEN: FARKINDALIK YARATILIYOR
İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Şen, bu tür programların sayesinde katılımcıların engelliliğe olan bakış açılarının gerçekten değiştiği ve farkındalığın yaratıldığına değinerek, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak tüm imkanları seferber etmeye ve ellerinden gelen her şeyi yapmaya hazır olduklarını ifade ederek Aktif Çağrışım Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi ailesini tebrik etti.
Fizyoterapist Fatih Terzioğlu ve Şefika Karlıdağ, folklor eğitmeni Müge Arslan'a teşekkür plaketi sunuldu.

Renginar SALİ

YORUM YAP