Bağımlılıkla mücadele kararlılıkla sürüyor

Bağımlılıkla mücadele kararlılıkla sürüyor

13.11.2023 11:59:15

Silivri Belediyesi ile Yeşilay'ın bağımlılıkla mücadelesi kararlılıkla sürüyor. Silivri Belediye Meclisi, Yeşilay Danışmanlık Merkezi'nin yer talebini karşıladı ve tahsis süresini uzattı. 

Silivri Belediye Meclisi Kasım ayı ikinci oturumunda Belediyemiz ile Türkiye Yeşilay Cemiyeti arasında ortak hizmet projesi gerçekleştirilmesi ile ilgili hazırlanan protokolün revizyonunu Hukuk Komisyonu raporu doğrultusunda kararlaştırdı.
Silivri Belediye Meclisinin 06/11/2023 tarihli toplantısında, “Hukuk Komisyonuna havale edilen,10/07/2020 tarihinde Silivri Belediyesi ile Türkiye Yeşilay Cemiyeti arasında imzalanan işbirliği protokolünün 6. Maddesinde Belediye, Silivri İlçesi Selimpaşa Mahallesi eski 5818 parselde bulunan taşınmazın YEDAM Merkezinin uygulanabilmesi için Yeşilay'a Belediye Meclis Kararı ile 5 (beş) yıl süre ile bila bedel tahsis edilecektir" hükmünün revize edilerek, "Belediye, Silivri İlçesi Selimpaşa Mahallesi eski 5818 parsel yeni 7029 ada 1 parsel ve eski 5811 parsel yeni 7033 ada 3 parselde bulunan taşınmazın YEDAM şubesi olarak kullanılması için Yeşilay'a 10/07/2020 tarihinde imzalanan protokolün bitim tarihinden itibaren 5 yıl daha uzatılmak suretiyle bila bedel tahsis edecektir” şeklinde revize edilmesi oy birliği ile kabul edildi.
BÜKE, YEŞİLAY ADINA TEŞEKKÜR ETTİ
Başkan Volkan Yılmaz, gündem maddesinin görüşülmesi esnasında, AK Parti Meclis Üyesi aynı zamanda Yeşilay Genel Merkez yöneticisi Ülkenur Büke'ye söz verirdi. Büke şunları söyledi: “Yeşilay Danışmanlık Merkezimize Silivri'de yer tahsis eden tüm meclis üyelerimize, şahsınızda size Başkanım çok teşekkür ediyorum. Türkiye'nin tüm illerinde Yeşilay Danışmanlık Merkezlerimiz var. Yaklaşık 50'e yakın il ziyaret ettim. Orada çalışan arkadaşlarımız, özellikle bağımlılıktan kurtulan birey ve ailelerinin hayat hikayelerini dinledik. Gizli kalmak şartıyla bizlere anlattıkları hikayeler vardı.
“BAĞIMLILIK GERÇEKTEN ZOR BİR ALAN”
Silivri'de çalışan arkadaşlarımız; klinik psikolog, sosyolog, halkla ilişkiler uzmanımız, güvenliğimiz ve hizmetlimizle birlikte orada da hikayeleri dinlemekteyiz. Hayatlara dokunulmakta, hayatlar kurtarılmakta. Bağımlılık gerçekten zor bir alan. Bunu yaşayan aileler ve bireyler bilir. Özellikle anneler en büyük sıkıntıyı çekmekte. Babalar evlatlarını dışlayabiliyor ama anneler bırakmıyorlar.
Yeşilay Danışmanlık Merkezi, ücretsiz hizmet vermekte. Bu hizmeti dışarıdan almaya kalktıkları takdirde seans ücretleri 2-3 bin liradan başlayarak ciddi meblağlara ulaşmakta.
“BAĞIMLILIK, BEYİN HASTALIĞI VE ÖMÜR BOYU SÜREN BİR TEDAVİSİ VAR”
Ayrıca Rehabilitasyon Merkezlerimiz var. Diyarbakır ve Bursa'da 40'ar yataklı Rehabilitasyon Merkezlerimiz var. Buraya giren birey, özellikle Yeşilay Danışmanlık Merkezi tarafından yönlendirildikten sonra 6 aya kadar kalabiliyor. Burada meslek edinebiliyor. Bilgisayar, Muhasebe, Seramik, Gastronomi gibi her türlü meslek edinme kursları var. Ciddi anlamda tedavi edilmekte ve takibi yapılmakta. Oradan çıktıktan sonra da bulunduğu ilde YEDAM'da tedavileri tekrar devam ediyor. Bağımlılık bitecek bir hastalık değil, beyin hastalığı ve ömür boyu süren bir tedavisi var. Çok hassas bir nokta.
Bu anlamda burada Yeşilay Danışmanlık Merkezi'ne destek ve yer veren, özellikle Silivri'de yer almasını sağlayan sizlere ve Belediye Başkanımıza çok teşekkür ederim.”
YILMAZ: KIYMETLİ ÇALIŞMALARINIZDAN ÖTÜRÜ TEŞEKKÜR EDERİM
Başkan Yılmaz, “Esasında biz size teşekkür ederiz. Yeşilay Danışma Merkezi'nin buraya gelmesinde başından sona kadar bütün çaba Ülkenur hanıma ait. Biz yalnızca gündeme alıp ‘evet' dedik. Kıymetli çalışmalarınızdan dolayı teşekkür ediyorum.”
Sevginar Sali

 

YORUM YAP