Balcıoğlu: 31 Mart’ta seçmenin size verdiği cevabı hala anlamadınız

Balcıoğlu: 31 Mart’ta seçmenin size verdiği cevabı hala anlamadınız

2.09.2024 15:29:22

Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu, MHP'li Sultan Aşkın'ın "Silivri'nin 5 koca ayı heba edildi" eleştirisine yanıt verirken “Halka rağmen siyaset, hizmet olmaz. Ne yaparsanız yapın, insanlara özel hissettirdiğiniz sürece başarı kazanırsınız. Tarihinin en çok oyuyla seçilmiş bir belediye başkanımız var. Vatandaşımız neye hizmet ettiğimizi, neye göre oy verdiğini gayet net bir şekilde ifade etti. Belediyecilik sadece yol, beton ve demirden ibaret değildir. Ekonomik zorluklara rağmen düzenlediğimiz festivallerde insanlar mutluydu, sıkıntılarını unuttular. Ufak gördüğünüz o dokunuşlar, bir ailenin geçimini kurtarıyor" şeklinde konuştu.

Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu, Eylül ayı meclis toplantısında Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili Sultan Aşkın'ın eleştirilerine kayıtsız kalmadı.
BALCIOĞLU: 'BEN YAPTIM OLDU' ANLAYIŞINIZIN GETİRDİĞİ BİRÇOK PROBLEM VAR
Balcıoğlu, Aşkın'ın konuşmasına cevaben, "Sizin alıştığınız, herkese kulak tıkayan 'ben yaptım oldu' anlayışınızın getirdiği birçok problem var. Bu problemleri burada tek tek açıklamak istemezdim, ancak özetle belirtmem gerekirse, 5 aydır sadece sizin bu anlayışınızın oluşturduğu problemleri çözmek için uğraşıyoruz" dedi.
Başkan Balcıoğlu, Sultan Aşkın'ın otoparklarla ilgili eleştirilerine değinerek, "Bahsettiğiniz otoparklarla ilgili notlar aldım; bunların tamamı, sizin 'ben yaptım oldu' anlayışınızın ürünüdür. Bakanlığın 'burada ticaret yapamazsınız, işletme yapılamaz' kararına rağmen, siz vatandaştan hukuksuzca para aldınız. Şu anda bu durumu ücretsiz olarak devam ettiriyoruz" şeklinde konuştu.
"MİLLET BAHÇESİ İÇİN TAHSİS BEKLİYORUZ"
Millet bahçesi konusunda da açıklamalarda bulunan Balcıoğlu, "Millet bahçesi konusunda, özellikle TOKİ'nin şirketiyle ilgili görüşmelerimizi sürdürüyoruz. Tahsisi yapılamadığı için oraya bir güvenlikçi bile koyamıyoruz. Ancak merak etmeyin, tahsis yapıldığı anda orası bize geçecek ve yenileyeceğiz" dedi.
"HER ŞEYİ YARIM YAMALAK BIRAKMIŞSINIZ"
Belediye ek hizmet binası ve otoparkla ilgili de konuşan Başkan Balcıoğlu, "Burada da hiçbir yasal işlem yerine getirilmemiş. Geçtiğimiz 5 yılın 'ben yaptım oldu' anlayışıyla her şeyi yarım yamalak bırakmışsınız. Şu anda ben bu yarım kalan işleri tamamlamaya çalışıyorum" ifadelerini kullandı.
"ALGI BELEDİYECİLİĞİ DEDİNİZ, İŞTE SİZE ALGI BELEDİYECİLİĞİ"
Sultan Aşkın'ın “algı belediyeciliği” eleştirisine yanıt veren Balcıoğlu, "Siz kanunsuz, hukuksuz ve tamamen keyfi bir şekilde bir firmanın satış ofisini alıp, temeli bile olmayan bir yeri çocuk kütüphanesi yapmışsınız. Barış Manço Çocuk Kütüphanesi ilk yağmurda duvarları yıkıldı, zemin patladı ve biz kapatmak zorunda kaldık. Mimarlar Odası'ndan birçok teknik partiliyle, MHP'li, AK Partili, CHP'li üyelerle görüştük, bilgi aldık. Ortak bir karar aldık ve burasını kapatmak zorunda kaldık. Sizin algı belediyeciliği anlayışınızla, temeli bile olmayan bir binayı çocuklarımızın canını tehlikeye atacak şekilde kullanamazdık. Şu anda bu binayı güçlendirmek için uğraşıyoruz" dedi.
"ÇANTA KOOPERATİFİ SATIŞINI HUKUKA UYGUN BİR ŞEKİLDE GERÇEKLEŞTİRDİK"
Çanta Kooperatifi meselesine de değinen Balcıoğlu, "Sizin de belirttiğiniz gibi orasının kıymet takdiri SPK lisanslı firma tarafından yapıldı. Karşılıklı pazarlık sırasında %10 hatta %12 oranında fiyatı yükselterek satışını gerçekleştirdik. Biz de hukuka uygun bir şekilde gereğini yaptık. Sizin döneminizde ise, bilgilerimiz var; isim vermeyeceğim, ama verebilirim. Kıymetli belediye arazisini, bitişikteki fabrikaya değerinin çok çok altında bir arazi ile takas ettiniz. Biz böyle bir şey yapmadık. Yatırımcılar mağdur durumda ve hepsi benim kapımda şu anda biliyor musunuz? 'Ben yaptım, sen yap, ben sonra hallederim' dediğiniz tüm işler şu anda benim omuzlarımda. Adamların işlerini çözemiyoruz" şeklinde konuştu.
"TARIM KONUSUNDA SÖZ SÖYLEMEYİN"
Tarım konusundaki eleştirilere de yanıt veren Başkan Balcıoğlu, "Tarım konusuna girdiniz, bence hiç konuşmayın. İktidar ortağı mısınız? Çiftçi kan ağlıyor. Mazot fiyatları almış başını gidiyor, girdi maliyetleri Allah'a emanet. Çıkın dışarıya, tarım yapan çiftçilere sorun bakalım. Tarım konusunda kimi haklı buluyor insanlar? Tarım koordinatörümüz, ayçiçek yağı üretiminden bahsetti. Biz devam ettireceğiz. 1.500 dönüme yakın ekim yapıyoruz" dedi.
"31 MART'TA SEÇMENİN MESAJINI ANLAMADINIZ"
Balcıoğlu, "31 Mart'ta seçmenin size verdiği cevabı hala anlamadınız. Tekrar anlatıyorum: Halka rağmen siyaset olmaz, hizmet olmaz. Ne yaparsanız yapın, insanlara özel hissettirdiğiniz sürece başarı kazanırsınız. Biz yaklaşık 18.000 oyla seçim, 21 tane meclis üyesi kazandık. Tarihinin en çok oyuyla seçilmiş bir belediye başkanımız var. Vatandaşımız neye hizmet ettiğimizi, neye göre oy verdiğini gayet net bir şekilde ifade etti. Belediyecilik sadece yol, beton ve demirden ibaret değildir. Ekonomik zorluklara rağmen düzenlediğimiz festivallerde insanlar mutluydu, ekonomik sıkıntılarını unuttular. Benim için anneler, çocuklar önemli. Çiftçimizin durumu önemli. Biz hizmet edeceğiz ve devam edeceğiz. Ufak gördüğünüz o dokunuşlar, inanın bir ailenin geçimini kurtarıyor" şeklinde konuştu.
"KARAYOLLARI VİYADÜK PROJESİNDE GECİKME KARAYOLLARINDAN KAYNAKLANDI"
Karayolları ile ilgili viyadük projesine de değinen Balcıoğlu, "Karayollarıyla ilgili viyadük konusunu not aldım. İlk ayımda 3-4 kere ziyaret ettim, karayolları Bölge Müdürü benimle fotoğraf bile çektirmeye korkuyor. Ben siyasetçi değilim, buradaki viyadük projesiyle ilgili ortak bir hareket edelim, kurumlar arası ilişkilere çok önem veriyorum dedim, adam korkuyor, fotoğraf vermeye kaçıyor. Bu yüzden proje gecikti. Daha önce yapılan 2 proje varmış, karayolları ticari mantıkla bir proje getirildiğinde direkt 'hayır' diyor. Geçmiş dönemdeki projemizde de bazı noktalarda ticari alanlar çizilmiş, bu yüzden proje kabul edilmemiş. Biz de tekrar çalışma yaptık, dedik ki tamam, sizin istediğiniz gibi olsun. Tamamen botanik bahçe, aydınlık, yeşil alanlar istediler. Projeyi çizdik, gönderdik. Şu anda onayı bekliyoruz. Protokol onaylandıktan sonra hemen başlıyoruz. Gecikme bu yüzden oldu" ifadelerini kullandı.
"MAAŞLARI ZAMANINDA ÖDÜYORUZ"
Gençlik merkezi ve maaş ödemeleri konusunda da açıklamalarda bulunan Balcıoğlu, "Gençlik merkezimiz seçim öncesi temeli atıldı. Devam ettireceğiz çünkü devlette devamlılık esastır. Şu anda %58'ine ulaşılmış durumda. Bu 3 ay içinde kısıtlı imkanlara rağmen, bir yandan firmaları tutmaya çalışıyoruz, bir yandan maaş ödüyoruz. 5 aydan bu yana, inanın komşu ilçelerde maaş ödeyemeyen belediyeler var. CHP'li de, AK Partili de var. Ama biz şükür ki bu zamana kadar maaşlarda sorun yaşamadık" dedi.

Sevginar SALİ

YORUM YAP