İktidarın ek bütçe için satmak istediği taşınmazlardan birine muhalefetin karşı çıkması üzerine çıkan ‘geçmiş dönem' tartışmaları üzerine CHP Meclis Üyesi Bora Balcıoğlu söz aldı.
Eylül meclisinde iktidar ile muhalefet arasında çıkan tartışmalar üzerine söz alan CHP Belediye Meclis Üyesi ve geçen dönemin ‘siyasi' Başkan Yardımcısı Bora Balcıoğlu, “Silivri Belediye Meclisinde 4.5 yıldan beri muhalefet görevini yapıyoruz. Vatandaşımız bize bu görevi verdi. Dikkat ederseniz diğer belediyelere göre Silivri Belediye meclisindeki arkadaşlarımız bütün gündem maddelerini oy birliğiyle destek veriyor. Samimi olduğumuzu buradan görebilirsiniz” dedi ve hizmetin siyaseti olmadığını ifade etti.
“VERGİ ALMADAN BEŞ YIL BOYUNCA MAHALLELERE HİZMET ETTİK”
CHP Meclis Üyesi Bora Balcıoğlu şöyle konuştu: “Göreve geldiğimizde aynı anda sekiz tane belde belediyesini devraldık. Silivri'yi baştan sona kadar birleştirdik. Düşünsenize bir tane imar müdürünüz varken sekiz tane oldu. İşin içinde olduğunuz için bunu daha iyi anlayabilirsiniz. Hemen akabinde 12-13 köyümüz mahalleye dönüştü. Vergi almadan beş yıl boyunca mahallelere hizmet etmek zorunda kaldık. Bunu yaparken de herhangi bir destek, mahsuplaşma olmadan gerçekleştirmeye çalıştık.
“SAMİMİ OLDUĞUMUZU BURADAN GÖREBİLİRSİNİZ”
Silivri Belediye Meclisinde 4.5 yıldan beri muhalefet görevini yapıyoruz. Vatandaşımız bize bu görevi verdi. Dikkat ederseniz diğer belediyelere göre Silivri Belediye meclisindeki arkadaşlarımız bütün gündem maddelerini oy birliğiyle destek veriyor. Samimi olduğumuzu buradan görebilirsiniz.
“BİZ DE ARSA KAZANDIRDIK”
Bizim dönemimizde satın alınan arsalar vardı, meydanlar kazandırıldı. Köy tüzel kişiliği kapatıldıktan sonra Hazine'den satın alınan arsalarımız da var. Biz de ilçemize bazı arsalar kazandırdık. Hizmet olarak görülmesi gereken noktalar.
“BUNLARI BELEDİYECİLİK HİZMETİ OLARAK GÖRÜYORUM”
Bir tane tiyatro binamız yoktu. Nikâh salonumuz, sahil düzenlemelerimiz, biliyorsunuz Selimpaşa'dan Sultanköy'e kadar 42 km'lik bir sahilimiz var. Tarım Lisesi ve Gıda İstihdam Ofisi kurduk. İnsanlarımız evlerine kapanmıştı, meydan kültürümüz yoktu. Planlar yapılırken bunlar satın alındı ve hepimizin ortak malı haline dönüştü. Bunları belediyecilik hizmeti olarak görüyorum.
“ENGELLENDİĞİMİZ NOKTALAR OLDU”
Engellemiyoruz, destek veriyoruz fakat engellendiğimiz noktalar da oldu. Doğru olana doğru demek gerekir. Güzel olana güzel denir. Girilemeyen cadde ve sokaklar vardı. Şu anda Silivri'nin prestijli caddeleri olarak görüyoruz ama bunun alt yapısı vardı. Biz yıllarca İSKİ'yi oraya sokamıyorduk. Hizmetin siyaseti olmaz.”
Sevginar Sali