Balcıoğlu, İmamoğlu’nun ‘Değişim’ine ne dedi? Yıldız, İBB Başkanının %62’lik performansını değerlendirdi?

Balcıoğlu, İmamoğlu’nun ‘Değişim’ine ne dedi? Yıldız, İBB Başkanının %62’lik performansını değerlendirdi?

10.07.2023 10:32:22

CHP'nin Perşembe günkü basın toplantısında İBB Meclis Üyeleri de kendilerine yöneltilen sorulara cevap verdiler!

Berker Esen Başkanlığında CHP'de düzenlenen Basın Toplantısında hazır bulunan İBB ve Silivri Belediye Meclis Üyelerinden Bora Balcıoğlu, “Ekrem İmamoğlu'nun başlattığı Değişim Hareketine ilişkin soruya yanıt verdi, Melih Yıldız da “İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yaptığı hizmetler ile almış olduğu %62 oranındaki oyun karşılığını verip vermediğini” cevapladı.
BALCIOĞLU: ETRAFTAKİLERİN DEĞİŞMESİNİ İSTEYEN HERKES SİYASETÇİDİR, YEREL YÖNETİCİDİR
2019 yerel seçimlerinden önce Başkan Yardımcılığı görevinden istifa ederek CHP Silivri Belediye Başkan Aday Adayı olan Bora Balcıoğlu, aday gösterilmeyince o zaman İBB Başkan Adayı olan Ekrem İmamoğlu'nun ısrarı ile kendisine Özcan Işıklar'ın meclis listesinde yer buldu.
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun CHP Genel Başkanına karşı açtığı değişim bayrak hareketi hakkında görüşlerini sorduğumuz Balcıoğlu şöyle konuştu: “15 yıldır aktif yerel yönetici olarak sizlerin (medyayı kast ediyor) karşısındayım. Sizler de hemen hemen 20 yıldır Silivri siyasetinde varsınız. Siyaset, meclis üyeliği sadece aktif bir rütbenin olması değildir. Bence etraftakilerin değişmesini isteyen herkes siyasetçidir, yerel yöneticidir. Ben bu bağlamda Silivri'nin çok şanslı olduğunu dile getiriyorum. Sizler Silivri için bir fırsatsınız, bir şanssınız. Bizim bazen göremediğimiz, eksik bıraktığımız konuları veya vatandaşın bize ulaştıramadığı konularda sizler, söz oluyorsunuz, göz ve kulak oluyorsunuz. Ben bu konuda sizlerden çok yararlandığımızı, sizlerin katkısını belirtmek istiyorum.
“BİZİM MUHALEFET YAPMA ŞEKLİMİZ, DAHA YAPICI VE ILIMLI”
Vatandaşımız her şeyin farkında ve her şeyi görüyor.Hizmetleri büyükşehrin mi, yoksa belediyenin mi yaptığını gayet net farkındalar. Silivri'nin yaşam şeklinin yerellikten kaynaklanan bir zorluğu da var. Diğer ilçeler gibi değil. O zorluğu biz faydaya dönüştürmenin peşindeyiz. Muhalefet yaparken Silivri'nin faydasına olan bir konuya hayır demek mümkün değil. Bizim muhalefet yapma şeklimiz, daha yapıcı ve ılımlı. Ben görevim itibari ile meclis üyesiyim, partimin üst organları var. Onların alacağı kararları izlerim. Şu an ki hedefim görevimi en iyi şekilde yapmak.”
“PARTİ İÇİNDEKİ DEĞİŞİM SORUSUNA CEVAP VERMEYECEĞİM”
İmamoğlu'nun Değişim Hareketine yönelik Balcıoğlu'nun doğrudan yanıtı ise şöyle oldu: “Parti içindeki değişim sorusuna cevap vermeyeceğim. Çünkü şu an partimizi izliyoruz. Partimizin üst kademeleri ne karar alır ise uygulayacağız. CHP'de 15 yıldır görev yapıyorum. Hiçbir şekilde partimi, bize güvenen vatandaşlarımızı mahcup etmeden, utandırmadan görev yapıyoruz. Partimiz izin verdiği sürece de bu görevi yerine getirmeye devam edeceğiz.”
YILDIZ: EKREM İMAMOĞLU'NUN SİLİVRİ'DEN ALDIĞI OYU HAK ETTİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUZ
Melih Yıldız, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Silivri'den aldığı %62'lik desteğin karşılığını hizmet olarak ilçemize sunup sunmadığına, rutin görevler dışında, örneğin büyük harflerle lanse edilmesine karşılık tam anlamıyla hayata geçirilemeyen Seymen Örnek Köy gibi projeler konusundaki yeterliliğini şöyle değerlendirdi: “Seymen Köy projesi, Örnek adı altında başladı. Önce altyapı çalışmaları yapılınca, alta yapılan yatırımlar maalesef çok göz önünde olamadığı için insanlar tarafından çok benimsenmiyor veya fark edilemiyor. Biz baştan sona Seymen'de alt yapıyı yeniledik, su hatlarını değiştirdik. Mezarlık yenilendi, mezarlığın bakımı yapıldı, okul ve cephesi yenilendi, meydan düzenlenmesi yapıldı, camii yapıldı, klişe ile ilgili projeler hazırlandı fakat henüz tam izinler alınmadan o tarz görevleri yerine getiremiyoruz. Eksikler tabii ki vardır. Örnek Köy olarak yola çıktığımızda vatandaşlarımızla daha farklı maddeler de paylaşmıştık. Ancak şu an için biz Seymen Mahalle'sinin çevresini değiştirdiğimizi düşünüyoruz. Önümüzdeki günlerde de Büyükşehir'in eliyle bir Örnek Köy hayata geçirmeyi düşünüyoruz.”
ESEN: İKTİDAR OLSAYDIK SEYMEN'İ BURSA'NIN CUMALİ KÖYÜ GİBİ, İZMİR'İN ŞİRİNCE KÖYÜ GİBİ ÖRNEK KÖY HALİNE GETİRİP DEĞER KATACAKTIK
İlçe Başkanı Esen, konuyla ilgili söz alarak şu tamamlamayı yaptı: “Örnek Köy ile ilgili projeyi biz de gündeme getirdiğimizde, Silivri'de bir marka köy yaratalım istedik. Günlük turizme sahip olan Bursa'nın Cumalı Köyü veya İzmir'deki Şirince Köyü gibi Örnek Köy oluşturmak istedik. Baktığınızda oralarda çok bir şey yok. İnsanlar gezip harcama yapıyorlar. Büyük bir hevesle gidiyorsunuz ama orada sizleri bir şey karşılamıyor aslında. Alışveriş yapıp kendinize katkıda bulunuyorsunuz. Bizim de Seymen'deki amacımız “Meydanı yapalım, asfaltı yapalım'' gibi düşüncelerden ziyade Seymen'in potansiyeli çok fazla olduğu için bu tarz örnek bir köy yaratmaktı. Seymen'in golf sahası var. Çevrenin en büyük ve donanımlı, aurası anlamında en iyi golf sahalarından birisi. Bu gün o golf sahasında o sporu yapanlarından yarısından fazlası yabancı yatırımcılar. Bizim böyle büyük bir potansiyelimiz var. Seymen Örnek Köy olurken burasının işletmesinin İBB'ye devredilmesini istedik. Eskiden milli takım antrenmanlarını burada yapardı. Bunun dışında çok fazla piknik alanlarımız var, çok fazla arazimiz var, karavanların geldiği, tatil yaptığı bir halk merkezi yapılabilir. Ve Seymen hem Kuzey Marmara Otoyolu'na, hem de D-100 Karayolu'na cephesi olan tek köy. Köye ulaşım kolay. Dolayısıyla insanlar golfe giderken köyden geçecekler. Biz oraya yolu, altyapıyı yaparken bunu göz önünde bulundurduk. Orda bir de köy pazarı yapalım istedik. Oradan geçen insanların durup alışveriş yapabilmelerini... İBB'nin yapabileceği şeylerin bunlar olduğunu biliyorduk. Ancak bizim hayalimiz, düşüncemiz bunun ötesindeydi. Eğer iktidar olsaydık burayı Bursa'nın Cumali Köyü gibi, İzmir'in Şirince Köyü gibi Örnek Köy haline getirip değer katacaktık.
Silivri Belediyesi'nin bütçesinin artması gerektiğini dile getiriyoruz. Peki bütçeyi nasıl arttıracağız? Vergileri arttırarak alamayız ki. Biz Silivri'nin potansiyellerini ortaya çıkartarak bu bütçeyi arttırabiliriz. Ve Seymen'de bunun örneklerinden birisidir.”
YILDIZ: İBB SİLİVRİ'DE KANAYAN YARALARA PARMAK BASTI
Tekrar söze giren Melih Yıldız, “Biz Ekrem İmamoğlu'nun Silivri'den aldığı oyu hak ettiğini düşünüyoruz. Ve kamuoyu ile toplum da böyle düşünüyor. Bu 4 yılda Silivri ile ilgili sıkıntılı olan konuları İBB'nin çözdüğünü düşünüyoruz. Örneğin Selimpaşa Kavşağı. İhtiyaçtı, yapılması gerekiyordu ve yapıldı. En büyük sorunlardan birisi çöp kokusuydu. Otobüs şoförlerinin, taksicilerin sorunları vardı ve bunlar çözüldü. Tarımsal, sosyal yardımlar yapıldı. Evet, bu tarımsal ve sosyal yardımların sadece Silivri'ye özel olmadığını biliyoruz. Ama kanayan yaralara parmak bastık, merhem olduk. 2. Dönemde de inşallah sizin beklentiniz olan projeleri de yerel CHP'li belediye ile gerçekleştireceğiz.”
ESEN, TAKİP ETTİKLERİ PROJELERİ PAYLAŞTI
Başkan Esen, tekrar söz alarak: “Tarımsal destek olarak Ziraat Odası'na da makine ve ekipman desteği yapıldı. Seymen'deki kooperatife de makine ve ekipman desteğinde bulunuldu.
Biliyorsunuz Kazım Koyuncu Yürüyüş Yolu'nda, sahildeki eskiden gözlemecilerin olduğu yolda boş bir alan var. Biz orası ile ilgili sanat ve yaşam projeleri çalıştık. Abdullah Hoca, Ömer Faruk Hoca gibi hocalarımız ile birlikte çalıştık. Mimarımız bir proje çizdi ve oraya çok güzel bir sanat galerisi projesi getirdik ve bunu Ekrem Başkan'a sunduk. Bizden sonra belediye de aynı yere proje çalıştı ve o projeler daire başkanlığına gitti. Ve şu an proje bekliyor çünkü orada mülkiyet problemi var. Silivri'de sanat ve yaşam atölyeleri olmalı” diye konuştu.

Sevginar SALİ

YORUM YAP