Balcıoğlu: Kooperatifleşmeyi destekliyoruz

Balcıoğlu: Kooperatifleşmeyi destekliyoruz


Silivri Belediyesi Mahalle Evleri'ndeki kursiyer kadınlara atalık tohumlardan yetiştirilen 80.000 adet fide dağıtımı projesinin Selimpaşa ayağında üreticilere seslenen Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu, “Silivri Belediyesi olarak kooperatifleşmeyi destekliyoruz. Kooperatifçilik, üretici kadınlarımızın daha güçlü bir şekilde ayakta durmasını ve ürünlerini daha iyi pazarlamasını sağlayacaktır. Bu yüzden sizlerin kooperatifleşmesini istiyoruz” dedi.

Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu, tarımsal üretimi yaygınlaştırmak, ilçedeki tarım potansiyelini ileriye taşımak ve kadınları tarımsal üretime teşvik etmek amacıyla Silivri Belediyesi Mahalle Evleri'ndeki kursiyer kadınlara atalık tohumlardan yetiştirilen 80.000 adet fide dağıtımı projesini hayata geçirdi. Bu proje ile Silivri'nin bereketli tarım arazilerini en iyi şekilde değerlendirmeyi ve yerel tarımı desteklemeyi hedeflediğini ifade eden Başkan Balcıoğlu, Selimpaşa'da gerçekleştirilen fide dağıtımında yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Silivri Belediyesi olarak mahalle evlerimizdeki kursiyer kadınlarımıza, Tarımsal Üretim ve Araştırma Merkezimizde yetiştirdiğimiz yazlık fidelerin dağıtımını gerçekleştirmek üzere bir aradayız. Bu özel günde, siz değerli kadın çiftçilerimizle bir arada olmaktan büyük mutluluk ve gurur duyuyorum.
BALCIOĞLU: KADINLARIMIZA HAYATIN HER ALANINDA DESTEK OLACAĞIZ
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi, "Kadınlarını geri bırakan millet, geride kalmaya mahkumdur." Bizler de bu doğrultuda, kadınlarımıza hayatın her alanında destek olacağız. Bizim anlayışımızda kadınlar bir adım gerimizden değil yanımızda yürüyecek. İşte bu yüzden kadın çiftçilerimize, üreticilerimize her zaman destek olmayı bir görev biliyoruz.
“EMEĞİNİZİN KARŞILIĞINI ALABİLMENİZ İÇİN TÜM İMKANLARIMIZI SEFERBER EDİYORUZ”
Selimpaşalı değerli kadın çiftçilerimize yazlık fidelerimizi dağıtarak, tarımsal üretimlerini desteklemek istiyoruz. Tarım, ülkemizin en önemli gelir kaynaklarından biridir ve ekonomik yönden güçlü olan devletlerin büyümesinde, tarımı bir endüstri konumuna getirmelerinin büyük payı bulunmaktadır. Bu nedenle, sizlerin daha fazla üretim yapabilmesi ve emeğinizin karşılığını alabilmesi için tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz.
“TARIM SEKTÖRÜNÜ YENİDEN CANLANDIRMAK, ÇİFTÇİLERİMİZİN YANINDA OLMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ”
Silivri Belediyesi olarak, İstanbul'un en verimli topraklarına sahip olan ilçemizde, kadın çiftçilerimizin önemini biliyoruz. Onların daha fazla üretim yapabilmesi ve emeklerinin karşılığını alabilmesi için tohum ve fidelerden gübreye, arazi tahsislerinden ekipman ve lojistik ihtiyaçlara kadar birçok alanda destek sağlıyoruz. Atatürk'ün "Milli ekonominin temeli tarımdır" sözü doğrultusunda hareket ederek, tarım sektörünü yeniden canlandırmak ve siz değerli çiftçilerimizin yanında olmak için çalışıyoruz.”
“SİLİVRİ BELEDİYESİ OLARAK KOOPERATİFLEŞMEYİ DESTEKLİYORUZ”
“Silivri Belediyesi olarak kooperatifleşmeyi destekliyoruz. Kooperatifçilik, üretici kadınlarımızın daha güçlü bir şekilde ayakta durmasını ve ürünlerini daha iyi pazarlamasını sağlayacaktır. Bu yüzden sizlerin kooperatifleşmesini istiyoruz. Birlikte neler başarabileceğimizi birlikte omuz omuza nelerin üstesinden gelebileceğimizi göstermemiz lazım” vurgusunda bulunan Başkan Balcıoğlu, “Kadınlarımız, yaşantımızın her evresinde emek ve alın terleriyle hayatımıza anlam katıyor. Kadın çiftçilerimiz de tarım sektöründe emek ve mücadeleleriyle toprağa yaşam ve bereket katıyor. Ancak kadın çiftçilerimizde üretimin verimliliğini artırmak ve üretimin sürdürülebilir hale gelmesini sağlamak için, bir beklentim var.
Sizler kooperatifleşin Bora kardeşiniz olarak ben üstüme ne düşüyorsa yapmaya hazırım. Yeter ki birlik olun yeter ki birlikte üretin. İnanın o zaman hasat vakti taleplere yetişemeyeceksiniz.
Son olarak, bu özel günde, siz değerli kadın çiftçilerimize bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Emekleriniz ve alın terinizle, bu toprakların bereketini artırıyorsunuz. Silivri Belediye Başkanı olarak, her şeyin en güzeline, en iyisine layık olan siz kadınlarımızın her zaman yanınızda olacağımı ve sizlere her türlü desteği sağlayacağımı bir kez daha vurgulamak istiyorum” dedi.

Sevginar SALİ

YORUM YAP