Balcıoğlu: Küçük başarı öykülerine ihtiyacımız var

Balcıoğlu: Küçük başarı öykülerine ihtiyacımız var

11.11.2024 13:01:33

İktidarının ilk 6 ayını Küpe FM'de katıldığı canlı yayında değerlendiren Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu, “Bazen büyük projeler çok heyecan uyandırmıyor. Tabi ki ihtiyaçtır. Fakat şu noktada küçük başarı öykülerine ihtiyacımız var” şeklinde konuştu.

Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu, geçtiğimiz günler Küpe FM'de Turhan Alyakut ile Sabah Haberleri programının canlı yayın konuğu oldu.
BALCIOĞLU: DOĞUP BÜYÜDÜĞÜM İLÇEDE HİZMET ETMEK GURUR VERİCİ
Turhan ALYAKUT: Sürekli bir koşturmaca içerisindesiniz. Zamanda çabuk geçiyor. Doğrusu geriye dönüp baktığımız zaman 6 ayı bitirdiniz değil mi? Nasıl geçti?
Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu, ilçeye olan bağlılığını ve belediye başkanı olarak Silivri'ye hizmet etmekten duyduğu mutluluğu şu sözlerle dile getirdi: "Özellikle Silivri'de, doğup büyüdüğüm ilçede hizmet etmek benim için çok özel ve gurur verici. Silivri gibi bağlandığım bir yere belediye başkanı olarak hizmet etmek gerçekten çok mutlu ediyor ve bu görevdeki sorumluluğumu daha da artırıyor. Silivri'nin yerel yaşantısına ve kültürüne yakın biri olarak, ilçemizin ihtiyaçlarına en uygun çözümleri getirmek için çalışıyoruz.
Göreve başladığımız ilk üç ayı tebrik ve teşekkür ziyaretleriyle geçirdik. Çok mutluyum; hiçbir şikayetim yok. Bu süreç, halkımızla daha yakın ilişkiler kurmamıza ve ilçemizi tanıyarak ihtiyaçları önceliklendirmemize vesile oldu.
Bazen büyük projeler çok heyecan uyandırmıyor. Tabi ki ihtiyaçtır. Fakat şu noktada küçük başarı öykülerine ihtiyacımız var.
Altı aylık süreçte 16 bin ton asfalt serimi gerçekleştirdik. 55 bin m2 parke taşı imalatı, 54 bin m2 parke tamiri, 26 adet yağmur suyu geçişi imalatı yaptık. Yedi bölgede yağmur suyu hattı döşemesi gerçekleştirdik. Silivri'nin 900 km2'lik bir alanı var. 50 tane Avcılar veya Beşiktaş sığabilecek büyüklükte bir alan. Bunun bilincine vararak doğru hamlelerle İstanbul Büyükşehir Belediyemiz iş birliğiyle hemşerilerimizin sorunlarına çözüm üreten projeleri geliştirmiş oluyoruz.
İstanbul'un giriş kapısı olan Selimpaşa Mahallemizde uzun zamandan bu yana unutulmuş Arap Tepe bölgemiz var. İşte orada içme suyu hatlarını yeniledik. İSKİ ile birlikte yürüttüğümüz projede5 km'lik yeni bir hat imalatıyla buradaki hemşerilerimize sağlıklı ve temiz su altyapısını sunmayı hedefliyoruz.
Aynı şekilde Selimpaşa'da, Kocadere'deİSKİ'nin çalışmalarıyla taşkın riskini azaltarak güvenli bir çevre oluşturmayı hedefliyoruz. Ayrıca orada devam eden D- 100 karayolunu 2 x2 şeritli yapısından çıkarak 2x3 şeritli hale getirip Kuzey ve Güney yan yollarını genişleterek trafik akışını rahatlatmayı amaçlıyoruz. Çalışmamız devam ediyor. Köprü inşası ve organize edilecek alt yapı ile vatandaşlarımızın günlük hayatını kolaylaştıracağız.
İstifkent bölgemiz var. Sık sık arızalanan aydınlatma direklerini BEDAŞ ile iş birliğiyle yeniledik. Buraları da modernize ediyoruz. Selimpaşa sakinlerimize modern, kesintisiz ve güvenli aydınlatma altyapısını sunmuş olduk.
Evsel atıkları çok önemsiyorum. İlçemiz genelinde yeni bir ekip kurduk. Yanılmıyorsam 55.000 ton gibi evselatık topladık. İhtiyaç olan cadde ve sokaklarımızda yaklaşık 70'e yakın yer üstü olmak üzere 235 tane çöp konteynırını da kazandırmış olduk. Yaklaşık 1.000 ton ambalaj, cam, elektronik, lastik, tekstil ve bitkisel atıklarımızı sürekli topluyoruz. Alanımız geniş olduğu için ve cam kumlarını hayata geçirmek adına yaklaşık 180'e yakın cam kumbaramız, tekstil kumbarası, mobil atık getirme merkezi gibi hizmetleri vatandaşlarımızın kullanımına sunduk.
“EĞİTİM VERMEYİ PLANLADIK”
Turhan ALYAKUT: Bazı belediyeler kamuya ait alanlarda çöp atan vatandaşları tespit edip ceza kesiyorlar. Bunu Silivri'de uygular mısınız? Uygulamalısınız.
Bora BALCIOĞLU: Çok güzel bir noktaya değindiniz. Silivri'miz 300.000 nüfuslu.Tabelada 250.000 yazıyor ama ben 300.000 bin nüfuslu olduğunu görüyorum. Yazın özellikle 6 ay boyunca bir milyonu geçiyor nüfusumuz yani ona göre hareket ediyorsunuz. Bu noktada atık ayrıştırma konusunda eğitim vermeyi planladık.
“LÜTFEN DAHA DUYARLI OLALIM”
Yaşıyorum, sokaktayım, geziyorum inanın yeraltı çöp konteynırlarımız var içleri bomboş. Bizzat kendim gittim, gördüm. Vatandaşlarımızdan rica ediyorum, çünkü bu gerçekten de hepimiz için bir sağlık sorunu.Çöpler konteynırın içine bırakılmıyor, yan tarafa bırakılıyor. Bunları yerde gören diğer hemşerimiz de yanına bırakıyor derken böyle yayılıyor.
Küpe FM vasıtasıyla bir ricada bulunmak istiyorum. Lütfen bu konuda daha hassas, daha duyarlı olalım. Arkadaşlarımız, çalışma arkadaşlarımız çöp toplama işini yapıyor. Yol arkadaşlarımla gurur duyuyorum. Temizlik işlerinde çalışmak zordur, sağlık sorunları olur yani herkes çalışmak istemez. Buradaki arkadaşlarımıza da saygımız olsun, hadi onları geçtik. Kendimize saygımız olsun. Yaşadığımız yerde temiz bir ilçeye kavuşmak ve yaşamak hepimizin doğal bir hakkı.
“TEMİZLİK ARAÇLARIMAZA KAMERA TAKTIK”
Önce kendi çalışma arkadaşlarımı denetliyorum. Temizlik hizmetindeki araçlarımıza kamera taktık. Şimdi kamerayla izliyoruz, çünkü iki mahalle arası 60 km.
“CEZAİ İŞLEM GEREKTİRİYORSA ONU DA DÜŞÜNÜYORUM”
Duyarsız vatandaşlarımızın yapmış olduğu hareketleri tespit noktasına başladık. Cezai işlem gerektiriyorsa onu da artık düşünüyorum. Yaşadığımız ilçeye sahip çıkmak zorundayız. Bununla ilgili çalışmaları başlattık.
“PARKLARIMIZI KAMERA İLE İZLİYORUZ”
Silivri'mizde çok büyük yeşil alanlarımız var. Park alanlarımızın bakımını sürekli yapıyoruz. Güvenli Park Projemizi hayata geçirdik. Kamera ile izliyoruz. Yeni yapmış olduğumuz parklarımızda da aynı şekilde kamera sistemimiz çalışıyor.
HİZMETE SUNULAN PARK VE SPOR SAHALARI
Çocukların aileleriyle birlikte keyifle vakit geçirebileceği oyun, fitness, yürüyüş alanlarımız var. Aydınlatmalarımızı çoğaltıyoruz. Bu zamana kadar yaklaşık 7 tane yeni parkı hizmete sunduk. Bakımsız ve deforme olmuş parklarımız vardı. Bunları yeniliyoruz. 3 ay içerisinde altıya yakın çok amaçlı spor sahasını hizmete sunduk. Yaklaşık 5 adet de spor sahasında yenileme çalışmalarımız devam etmekte.
“VATANDAŞLARIMIZIN ALIN TERİ HİZMETE DÖNÜŞÜYOR”
Belediyecilik tabii ki park yapmak, yol yapmak, çöp toplamak, rutin ve zorunlu işlerimiz bunlar. Bunları hizmet gibi saymıyor, bir kenara bırakıyorum. Bir lütuf değil, bunları yapmak zorundayız. Kimse de bunları cebinden yapmıyor. Sahibi vatandaşlarımız… Onların alın teriyle kazanarak ödedikleri vergilerinhizmete dönüşmesi kadar doğal bir şey yok.
“BİZİM BELEDİYECİLİK ANLAYIŞIMIZ…”
Benim için belediyecilik sadece beton, demir, bahçe değil, anlayışımızda sosyal yardımlarla kimsesizlerin kimsesi olmak var. Annelerimizi, çocukları düşünüyoruz. Gençler için birçok projeyi hayata geçirmek, tarımsal üretime katkı sunmak için çalışıyoruz. Çünkü 500 kilometreye yakın tarım arazimiz var. Toprağımız çok zengin, insan ekseniz çıkacak derecede değerli toprağımız var. Katılımcı bir yönetim anlayışını çok önemsiyorum. Herkesin sesinin duyulduğu bir sistem kurabilmeyi arzuladık ve bunu devam ettiriyoruz. Silivri birlikte güzel diyoruz biz.
“SONUNA KADAR DEMOKRASİYİ SAVUNUYORUM”
Turhan ALYAKUT: Gençler özellikle bunu anlamıyor, birlikte yönetmekten kastınız ne?
Bora BALCIOĞLU: Demokrasiyi sonuna kadar savunan bir kişiyim. Demokrasi nedir? Demokrasi seçenlerin yönettiği ama seçmeyenlerin de var olduğu, korunduğu bir sistem. Demokratik, şeffaf ve katılımcı bir Silivri oluşturacağız derken işte birlikte yönetip birlikte karar alacağız dedik. Nedir bu?
“KOLLEKTİF BİR ANLAYIŞLA SİLİVRİ'MİZ İÇİN ÇÖZÜMLER ÜRETİYORUZ”
En basitinden Silivri Belediyesi'nde hayata geçirdiğimiz ihalelerimizde şeffaflık tüm süreçleriyle devam ediyor, canlı yayınlıyoruz. “Belediye kapınızda” projemizi oluşturduk. Oradaki arkadaşlarımız her mahalleye gidiyorlar. Hizmetleri hemşerilerimizin ayağına götürüyoruz. Silivri'nin geleceği için hemşerilerimizin görüşleri bizim için çok önemli, bunları dinliyoruz. Muhtarlarımız var, onlar da seçilmiş benim yol arkadaşlarım, birlikte kolektif bir anlayışla Silivri'miz için çözümler üretiyoruz. Silivri'de 40 bine yakın öğrencimiz var. Çocuklar fırsatlar verildiğinde neleri başarabileceklerini ben gördüm, biliyorum. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Atatürk'ün dediği gibi gençlik bir ülke için çok önemlidir ama bilinçli ve sorumluluk sahibiyse o ülkenin ve o ilçenin umudunu oluşturur. Biz gençlerimizden fikirler alıyoruz. Gençlik meclisimizi oluşturduk.
“KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALIŞMALARIMIZI HIZLANDIRDIK”
Silivri, afetlere dayanıklı bir kent olacak dedik. Mega projeniz nedir deseniz deprem şu anda kapımızda yanı başımızda. Geleceğin Silivri'si afetlere dayanıklı olacak dedik. Kentsel dönüşümle ilgili çalışmalarımızı hızlandırdık. İstanbulBüyükşehir Belediyemiz ve Çevre Şehircilik Bakanlığı ile işbirliği içerisinde çalışmalar yürütüyoruz. Riskli binaların tespitini yaptık. Bunların yıkımını ve yeniden yapımı konusuna da planlama yürütüyoruz. Bu kapsamda göreve geldiğimden bu yana 35 tane riskli yapının yıkımını tamamladık ve güvenli yapılar inşa etmek için adımlarımızı hızlı bir şekilde atıyoruz. Ayrıca yaklaşık 30'a yakın riskli binamızı da tespit ettik. Bunlarla ilgili çalışmaları başlattık. İnsanın canından daha değerli bir şey yok.
“AFET BİLİNCİ VE FARKINDALIK EĞİTİMLERİ DEVAM EDİYOR”
Arama kurtarma eğitimi vermeye devam ediyoruz. Bu zamana kadar iyi bir sayı, 20 bine yakın hemşerimize, çocuklarımıza okullarda afet bilinci ve farkındalık eğitimlerinin verdik vegüvenli bir geleceğin temellerini atmaya çalışıyoruz.
“CHP ROZETİMİ ÇIKARDIM VE HERKESİN SİLİVRİ'SİNİ OLUŞTURMAK İÇİN ÇALIŞIYORUM”
Kurumlar arası işbirliğini çok önemsiyorum. Göreve başladığımda ilk önce rozetimi çıkardım. Cumhuriyet Halk Partisi'nden seçildim. Evet, gururla söylüyorum fakat Belediye Başkanlığı farklı bir şey. Bunun bilincindeyim. Yaklaşık 15 yıllık tecrübeme de dayanarak herkesin Silivri'sini oluşturma adına çalışıyorum.
Silivri bir huzur adası.Memleketim diyebileceği 81 ilden hemşerimsin yaşadığı ilçemizde ait olma bilincini aşılamak adına rozetimi çıkardım.
“KİPTAŞ İLE PROTOKOL İMZALAMA NOKTASINDAYIZ”
Kiptaş ile görüşmelerimizi sürdürüyoruz. Protokol imzalama noktasındayız. Hemşerilerimizin ihtiyaçlarına cevap veren bir yönetim anlayışını benimsiyoruz.
SOSYAL YARDIM HİZMETLERİ
Turhan ALYAKUT: Silivri'de sosyal yardım yapılan kişilerin durumu nedir? Bu konuyla ilgili ne tür hizmetler var?
Bora BALCIOĞLU: Altı aylık çalışma dönemimizde sosyal destek ve dayanışmayla hemşerilerimizle çözülmez bir bağ kurduk.
Her zaman söylüyorum, belediyecilik sadece beton demir inşaat demek değildir, askerimizi, çocuklarımızı, gençlerimizi düşünmek demektir. Evlatlarımızın güne sağlıklı bir şekilde başlamasının düşünmek demektir. Biz bu doğrultuda insan odaklı çalışmalarımıza devam edeceğiz. Kahvaltı desteğini hayata geçirdik. Meclis üyesi olduğum dönemde iki evladım vardı. Şimdi Belediye Başkanı oldum Silivri'nin bütün çocukları benim evladım oldu. Toplu sünnet törenimizi gerçekleştirdik. Mesela iki yüze yakın çocuğumuzun özel günlerinde yanında olduk. 4.000 tane çocuğumuza 10.000 parça bayramlık kıyafet hediye ettik. Bunlar sosyal belediyeciliğin olmazsa olmazlarıdır. Giysi yardım programı kapsamında yaklaşık 3.100 vatandaşımıza 45.000 parça kıyafet desteği sağladık. Her gün aşevimizde kaynayan sıcak yemeğimizi 600 tane vatandaşımız ile paylaşıyoruz. Hiç kimseye de reklam yaptırmadan bunu yapıyoruz, çünkü yöneticinin iyisi hissedilmeyendir. 35 mahallemizde yaşlı ve ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza evde sağlık hizmeti sunmaya devam ediyoruz.
OKULLARA ARITMA SİSTEMİ
İhtiyaç olan okullarımızı önceleyerek arıtma sistemini kuracağız ve çocuklarımız sağlıklı bir şekilde su içecekler. 3 tane okulumuzu pilot olarak seçtik, onlara da başlıyoruz.
EVDE SAĞLIK HİZMETİ
35 mahallemizde yaşlı ve ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza evde sağlık hizmetini sunmaya devam ediyoruz. Bu zamana kadar yaklaşık 9 bine yakın vatandaşımız sağlık ve sosyal hizmetlerden faydalandı. Özellikle ilçemizin dışında işte Edirne, Tekirdağ ve İstanbul'un farklı ilçelerine de tedavi gören binin üzerinde vatandaşımıza hasta nakil hizmetini vermeye devam ediyoruz. Medikal malzeme desteği veriyoruz. Beş yüze yakın vatandaşımıza fizik tedavi hizmetinde de destek oluyoruz. Yani belediyecilik, doğumdan ölüme kadar hizmet vermektir. Bunun bilincinde olarak hareket ediyoruz.
“FESTİVALLER SİLİVRİ'NİN OLMAZSA OLMAZI”
Turhan ALYAKUT: Silivri belediye meclisinde muhalefetin yaptığı eleştirilerden bir tanesi de yaz aylarında yapılan festivaller ve bunlara harcanan ödenen ödeneklerle ilgili. Şimdi Silivri'nin eğitim ve kültür hayatına yönelik yaptığınız çalışmaları anlatırken tüm bunlara da cevap vermenizi rica ediyorum.
Bora BALCIOĞLU: İnsanlar ekmek alırken bile zorlanıyorlar. Ya bırakın konsere gidip para vermeyi, biz bu noktadayız. Özellikle festivaller bizim Silivri'mizin olmazsa olmazı. Yoğurt Festivalimiz 62. yıldır yapılıyor. Ben dünyada yoktum yapılmaya başlandığında. Değirmenköydeki Domates Festivali 40 yıldan bu yana, karpuzu, bamyasıdır, kavunudur, Sayalar'da biber festivali, işte ay çiçeğidir. Aslında bizim festivaller tarımsal ürünlerimizin tanınmasına vesile oluyor. İnsanlar bir araya gelip moral bulabiliyorlar. Herkesimden, her görüşteninsanlar oraya gelip ortak bir şekilde eğlenebiliyor. İnanın hayatın zorluklarından bir nebze de olsa kurtulabilmeleri benim için çok değerli.
“ÜÇ YERİMİZİ ÜNİVERSİTE ALANI OLARAK PLANLARA İŞLETTİK”
Silivri'nin eğitim ve kültür hayatına katkılarımız olacak. Mesela üniversiteler bir şehrin gelişmesi için çok değerli. Ben Başkan Yardımcısı olduğum dönemde yaklaşık 3 tane yerimiz yani hepimizin ortak malı olan yerlerimizi üniversite alanı olarak işlettik.Bizzat projenin başındaydım. Ankara'ya gidip geldim ve üniversite alanı olarak planlarımıza işlettik.
“SİLİVRİ'YE BİR DEVLET ÜNİVERSİTESİ KAZANDIRACAĞIZ”
Silivri'ye bir devlet üniversitesi şart ve kazandıracağız. Bnun için de her türlü çalışmaya başladım. Buradan gençlere bir müjde verebilirim.
“AKMAN KREŞİMİZİ YAKINDA HİZMETE AÇIYORUZ”
Değirmenköy'de Akman Kreşini çok yakında hizmete açıyoruz. Geçen dönem Büyükşehir Belediye meclis üyesi olduğum zaman 4 tane kreşimizi Silivri'mize kazandırdık. Daha yeni başlıyoruz. Gençlik ve Kültür Merkezimizin yapımına hızla devam ediyoruz. Gençlerimiz artık komşu ilçelere gitmek zorunda kalmayacak. Silivri'deki çocuklarımız ve gençlerimiz burada aradıkları her şeyi bulabilecekler. Kaba inşaatı yaklaşık %70'lere geldi.
Büyükşehir belediyemiz iş birliğiyle Mimar Sinan Mahallemizde de bir kreşimizde sona geldik, orada devam ediyoruz.
ÖĞRENCİLERE DESTEK
Üniversite öğrencilerine belki çok yüksek miktarlarda para desteği yapamıyoruz ama her ay 1.000 TL burs desteği sağlıyoruz. Tatil aylarında da bu desteği devam ettirdim. İlkokul birinci sınıfa başlayan tüm çocuklarımıza yaklaşık 5 bine yakın çocuğumuza çanta ve kırtasiye desteğini hemen masalarına koyduk. İlçemizi gururlandıran YKS ve LYS sınavlarında başarı gösteren öğrencilerimizi ödüllendiriyoruz, teşvik ediyoruz. Gençlerimize ücretsiz internet desteği veriyoruz.
Bunun yanında Hataylı çocuklarımızı da unutmuyoruz. Mesela Hatay'daki bine yakın depremzede çocuklarımıza çanta ve kırtasiye desteğinde bulunduk. Bizzat gittim. Kendi ellerimle eşimle birlikte onlarla buluşup desteklerimizi sunduk.
Kültür Merkezi kurslarımız, mahalle evi kurslarımız ile sanat, müzik, spor dallarında yani yediden yetmişe tüm hemşerilerimize eğitim vermeye devam ediyoruz. Yaz çocuk etkinliklerimiz oldu. Çocuklarımız hem eğlendi, hem öğrendi. Güzel Sanatlar Akademisi, vatandaşlarımıza yeteneklerini keşfetme imkanı sağlıyordu. Eğitim Akademimiz var. Buradaki 200 tane öğrencimizi öğretmenlerimizle geleceğe hazırlıyoruz. Yaz spor okullarını 12 aya yayma gibi bir düşüncemiz var.
Silivri'ye ne verseniz alacak durumda. Toprağı zengin, denizi, ormanları ayrı bir güzel. Sanayi kuruluşlarımız ona keza hizmet sektörlerimiz var, işte yeraltı şehrimiz var. Din ve kültür turizmimiz var. İnanın Silivri'de saymaya kalksanız yok yok. Evet, çok zengin bir ilçe.
“TARIM YOKSA GELECEK YOK”
Turhan ALYAKUT: Silivri aynı zamanda bir tarım şehri. Bu konuyla ilgili belediyenin çalışmaları sosyal medyadan takip ediyorum ama sadece ücretsiz tohum dağıtmak değil.
Bora BALCIOĞLU: Kesinlikle değil, çünkü ‘tarım yoksa gelecek yok' diyerek yola çıktık. Ve bu projemizde tarım, üretim diyerek bu bereketli toprakların geliştirecek hafızası olacağım dedim. Korumak zorundayız. Evet size katılıyorum, aç kalacağız. Eğer tarımı desteklemezsek topraklarımızı koruyamazsak yarın öbür gün inanın yiyecek hiçbir şey bulamayacağız.
“KAÇAK YAPILAR YAPMAYIN”
Buradan da bir çağrıda bulunmak istiyorum. Kaçak ve ruhsatsız yapılar yapmayın. İnanın içimiz acıyarak yıkıyoruz. 100 tane kaçak yapıyı 1 Nisan'dan itibaren bu zamana kadar yıktık. Bu bereketli toprakların betona boğulmasına müsaade etmeyeceğiz. Bu toprakları sadece korumakla kalmıyoruz.
ARPA TOHUMU VE FİDE DESTEĞİ
Aynı zamanda da sizin dediğiniz gibi destek oluyoruz. O 26 tane mahallemizde tarımla uğraşan 2.075 tane çiftçimize toplamda 415 ton yerli ve milli arpa tohumu dağıttık. Yaklaşık 19.000 dönüm arazimizin arpa tohumlarıyla buluşmasını sağladık.
Mahalle evlerinde eğitim gören kursiyer kadınlarımızla Tarımsal Üretim Araştırma Merkezimizde atalık tohumlardan yetiştirdiğimiz 80 bine yakın fideyi dağıtık. 2024 üretim sezonunda 1.200 dönüm Ayçiçek ekimi yaptık. Buradan elde ettiğimiz hasat ettiğimiz Ayçiçeklerin yaklaşık 15.000 teneke olacak şekilde beş litrelik yağ olarak ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ücretsiz bir şekilde dağıtıyoruz. Aynı zamanda çiftçilerimize Ayçiçek tohumu desteği de sağladık. Ayakta durabilmeleri için… İnanın çok basit gibi gelebilir ama çiftçilerimize bu yapmış olduğumuz destekler onların ayakta durmalarını sağladığını gördüğümüzde daha da moral motivasyonumuz artıyor. Bu noktada İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nide işin içine katarak hem buğday hem de arpa dağıtımı, ekipman desteği, mazot desteği, hayvancılıkla uğraşan çiftçilerimize büyükbaş ve küçükbaş hayvanlarımıza yem desteği sağladık. İlçe Belediyesi olarak her zaman onların yanında olacağız. 35.000 tane saman balyasını küçük ve orta ölçekli hayvanlarımıza bedelsiz olarak dağıtmaya devam ediyoruz. Tarımsal üretim anlamında güçlü bir işbirliğimiz var. Bunu devam ettiriyoruz. Silivri Belediyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak Ekrem başkanımızın da destekleriyle ilçemizde üreticiye ve çiftçiye besiciye toplamda 90.000.000 TL'lik bir destek sağladık.
Turhan ALYAKUT: Başkanım göreve geldiğimiz zamandaki o ilk projelerimizi konuştuk. Biraz da gelecekle ilgili projelerinizden söz etmenizi isteyeceğiz.
Bora BALCIOĞLU: Geleceği doğru bir şekilde planlarsanız, kurumsallaştırabilirsiniz. Yani kendi ayaklarının üzerinde durabilmesini sağlarsanız başarılı olursunuz. Silivri'nin geleceği 5 yıllık olarak planlanamaz. Ben bu bakış açısına sahibim. Yani 5 yıllık diye bir planlama olmaz. 2025 ve 2029stratejik planımızı hazırlarken özellikle 5 binin üzerinde hemşerimizin görüşüne başvurmuştuk. Şimdi Geleceğin Silivri'si bizim sloganımız da aynı zamanda onu hayata geçirmek için vizyon 2050 belgemizin hazırlıklarına başladık. Bu kapsamda tüm hemşerilerimizin tüm paydaşlarımızın görüşlerini ve fikirlerini almak bizim için çok değerli. Bu doğrultuda geniş katılımlı bir vizyon belgesi hazırlıyoruz. Bu belge en az 25 yılını planlayacak bir stratejik plan olacak. Burada herkes olacak, her görüş olacak. Bu şehirde yaşayan 81 ilden hemşerimiz yediden yetmişe her çocuğumuz her yaş almış büyüğümüz, kadını, erkeği, genci yaşlısı, bu şehri böyle planlamak zorundayız. Bizim görevimiz bu. Böyle bir hazırlık içerisindeyiz.
Turhan ALYAKUT: Hem bu hazırlıklarınızı hem çalışmalarınızda kolaylıklar diliyorum ve bizi dinleyen değerli dinleyicilerimize de şu hatırlatmayı yapmak istiyorum, sohbetimiz esnasında anlattınız halkın da yönetime katılmaları konusunda Silivri Belediyesi'nin resmi sosyal medya hesapları var. 300.000 resmi nüfusumuz varsa en az 300.000 de orada takipçi olması gerekiyor. Hem yapılanları takip etsinler, hem de birebir ulaşmak için alın size fırsat işte. Dolayısıyla takip etsinler sosyal medyada ama bizi de takip etsinler, Küpe FM'i.
Bora BALCIOĞLU: Evet, kesinlikle… Bana bu fırsatı verdiğiniz için bir Küpe FM ailesine çok teşekkür ediyorum.Buradan bütün hemşerilerimi sevgiyle, saygıyla selamlıyorum. Silivri gerçekten güzel bir ilçemiz. Diğer ilçelerden farklılığımızı yaratmak adına çalışacağız. Gece gündüz durmadan çalışacağız. Ben hepinizi sevgiyle, saygıyla selamlıyorum. Çok teşekkür ediyorum.
Turhan ALYAKUT: Biz teşekkür ediyoruz. Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu yayınımızdaydı. Vakit ayırıp bu sohbeti gerçekleştirdiği için bir kez daha teşekkür ediyoruz.

Renginar SALİ

YORUM YAP