Balcıoğlu, muhalefetin eleştirilerini cevapladı

Balcıoğlu, muhalefetin eleştirilerini cevapladı

3.07.2024 10:19:05

Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu, Temmuz meclis toplantısında gündem maddelerine geçmeden önce AK Parti ve MHP Grup Sözcülerinin dile getirdiği eleştirileri ile önerilere yanıt verdi. 

Yöresel gıda çarşısı uygulamasına yönelik muhalefetin eleştirilerine yanıt veren Balcıoğlu, Antakya'dan gelen esnafın deprem sonrası yaşadığı zorluklara dikkat çekerek, "Ülkemizin zengin ve kültürel yapısını Silivrili hemşerilerimizle buluşturmak istedik. Antakya'dan gelen esnafımız depremden çıkmış, ayakta kalma mücadelesi veriyor. Onların durumlarını göz önünde bulundurarak hızlıca karar vermek durumundaydım. Bizim esnafımız hoşgörülüdür, anlayışlıdır. Antakya'dan gelen bir avuç esnafın 3 günlük kazancına takılmaz" dedi.
Balcıoğlu, bu esnafın vergi mükellefi olduğunu ve birçok belediyeye giderek destek aradıklarını belirtti. "Deprem görmüş insanlara destek olalım, bunu böyle anlayalım" diye ekledi.
Köy Pazarı yanında bulunan Belediyeye ait otoparkın ihalesiz işletmeye verildiği iddialarına da değinen Balcıoğlu, "Yasal çerçeve olmayan noktalarda emniyet müdürlüğümüz, jandarma ve belediyemizin kolluk kuvvetleriyle birlikte müdahaleler yapıyoruz" dedi.
Silivrispor ile ilgili konularda ise Balcıoğlu, "Kulübümüz profesyonel lige çıktığında şehirdeki hava çok farklıydı. Kulübümüz siyaset üstüdür, her zaman yanında olacağız" dedi.
Stratejik plan çalışmalarına da değinen Balcıoğlu, "Stratejik planın temelinde SWOT analizi mevcut. Hem dış paydaşlarımızla hem de iç paydaşlarımızla bir arada olacağız. Hep birlikte yöneteceğiz" dedi.
Kimlik geliştirme ihtisas komisyonu kurulması hakkında konuşan Balcıoğlu, "Şehrimiz 7000 yıllık bir şehir. Böyle bir şehrin kimlik sorunu yaşamaması gerekiyor. Komisyonun diğer paydaşlarını da işin içine katarak bir çalışma ortamı yaratmasını arzuluyorum" dedi.
Başkan Balcıoğlu, çalışmalara katkı sunacak olan tüm meclis üyelerine teşekkür ederek sözlerini tamamladı.
Sevginar Sali

  1. Kkg Kkg

    Hastanenin orada kurulan antakya hatay pazarında hiç oranın esnafı yoktu bir çoğu gaziantepli ve istanbulda ikamet eden kişilaerHemde aşırı pahalı herşey açıkta satılan hijyenik olmayan bir pazardı araçların tozları hep yiyeceklerin üzerine geliyordu yapacaksanız halkımızı sağlığı açısından bunları da daha dikkate alınmak zorundaydı olmadı malesef

YORUM YAP