Balcıoğlu’ndan Bulgaristan seçimlerine katılım çağrısı

Balcıoğlu’ndan Bulgaristan seçimlerine katılım çağrısı

9.10.2024 14:02:34

Başkan Balcıoğlu, Bulgaristan seçimlerine yönelik Türkiye'de yaşayan çift vatandaşları sandığa davet etti.
Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu, 27 Ekim 2024'te gerçekleştirilecek Bulgaristan seçimleri için Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanlığı'nda yapılan toplantıya katıldı. Toplantıya, Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, Bursa Milletvekili Hasan Öztürk, CHP İl Sekreteri Soner Özimer ve Silivri Bulgaristan Göçmenleri Derneği Başkanı Ercan Çalışkan da katıldı.
Başkan Balcıoğlu, çifte vatandaşlığa sahip olan tüm göçmenleri, demokratik haklarını kullanarak 27 Ekim'de sandıklara gitmeye davet etti. Seçimlerin hem Bulgaristan'da yaşayan vatandaşlar hem de Türkiye'de yaşayan Bulgaristan kökenli vatandaşlar açısından büyük önem taşıdığını vurgulayan Başkan Balcıoğlu, katılımın yüksek olması gerektiğini belirtti.
Çifte vatandaşlığa sahip olan tüm Bulgaristan göçmenlerinin haklarına sahip çıkmaları gerektiğini ifade eden Başkan Balcıoğlu, “27 Ekim'de gerçekleşecek Bulgaristan seçimleri için tüm Bulgaristan göçmeni kardeşlerimi sandığa davet ediyorum. Seçim, demokrasi demektir. Demokratik bir yönetim için haklarınızdan, özgürlüklerinizden vazgeçmeyin” dedi.

YORUM YAP