Balcıoğlu’ndan eğitim ve temizlik vurgusu

Balcıoğlu’ndan eğitim ve temizlik vurgusu

2.09.2024 15:02:40

Eylül Meclisinin açılışını yapan Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu, seçim vaatleri arasında da bulunan eğitim destekleri ve gündemden düşmeyen temizlik konularına yönelik şikayetler hakkında önemli açıklamalarda bulundu.
Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu, Eylül ayında ülkemiz için önemli olan pek çok olay ve anma programına değinerek bir konuşma yaptı. Konuşmasında, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 102. yılını coşkuyla kutladıklarını ifade eden Balcıoğlu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını minnetle andı. Ardından, “Yurtta sulh, cihanda sulh” ilkesine vurgu yaparak 1 Eylül Dünya Barış Günü'nü kutladı ve Filistin'deki zulmü kınayarak barış dileğinde bulundu.
YENİ ADLİ YIL
Balcıoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü: “Yeni adli yılın ülkemiz, milletimiz ve hukuk camiamız için hayırlara vesile olmasını diliyor, adaletin tesisi için fedakârca görev yapan hâkim, savcı, avukat ve adliye çalışanlarımıza görevlerinde başarılar diliyorum. Belediye Meclisimizde beraber görev yaptığımız meclis üyesi arkadaşlarımız Sultan Hanım, Semanur Hanım, Ender Hanım ve Mehmet Bey'in de yeni adli yılını tebrik ediyorum.
ZABITA HAFTASI
Gece-gündüz özverili çalışmaları ile ilçemizin huzur ve düzeninin korunmasında etkin rol oynayan tüm zabıta personelimizin Zabıta Haftası'nı kutluyor, görevlerinde başarı ve kolaylık diliyorum.
CUMHURİYET VE DEĞERLERİMİZ
Benim her zaman inanarak söylediğim bir söz var: Cumhuriyetimize, İstiklal Marşı'na, ezan sesimize ve Atatürk'ümüze sahip çıkacağız diyorum tüm meydanlarda. İşte bu değerlerimizin yanına bir de güzel Türkçemizi de ilave ediyorum. Dilimize de sahip çıkacağız. Dilimiz bizlerin kimliğidir. Tüm hemşerilerimizin 26 Eylül Türk Dil Bayramı'nı kutluyorum.
4 EYLÜL SİVAS KONGRESİ
Milli mücadele ruhumuzu ve ülkemizin bağımsızlık yolundaki kararlı adımlarını bizlere gösteren 4 Eylül Sivas Kongresi'nin 104. yıl dönümünde tüm kahramanlarımızı saygıyla anıyorum.
19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜ
Ebedi liderimiz Mustafa Kemal Atatürk'e Büyük Millet Meclisi tarafından mareşal rütbesinin ve Gazilik unvanının verildiği gün olan 19 Eylül tarihini her yıl aynı zamanda Gaziler Günü olarak idrak ediyoruz. Ben bu vesileyle; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere; hayatta olan tüm kahraman gazilerimizi saygıyla selamlıyor; aramızdan ayrılan tüm kahraman gazilerimizi de dua ile anıyorum.
GENÇ SPORCULARIMIZIN BAŞARILARI
İlçemizin ve ülkemizin adını dünya tenis arenasında gururla temsil eden genç kardeşimiz İrem Kurt evladımızı, Mısır'da kazandığı iki zafer için yürekten kutluyor, başarılarının devamını diliyorum. İrem'in bu başarıları, genç sporcularımıza ilham kaynağı olmakta ve ilçemizin adını uluslararası alanda gururla duyurmaktadır. Kendisine gelecek turnuvalar için de başarılar diliyor, her daim yanında olmaya devam edeceğimizi mutlulukla ifade ediyorum.
YENİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI
Bugün aynı zamanda okullarımız kademeli olarak açılıyor. Ben tüm evlatlarımıza başarı, sağlık ve zihin açıklığı diliyorum. 2024-2025 eğitim-öğretim yılının tüm idarecilerimize, öğretmenlerimize, tüm yavrularımıza ve velilerimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Bizler de Silivri Belediyesi olarak ulaşabildiğimiz her bir yavrumuzun hayatına dokunabilmek adına; 1. sınıfa başlayan yaklaşık 5.000 yavrumuzun çantalarını hazırladık, arkadaşlarımız kendilerine ulaştırıyorlar.”
HATAY'DAKİ ÇOCUKLARA DESTEK
“Hepimiz çok iyi biliriz ki acılar paylaştıkça azalır” diyen Başkan Balcıoğlu, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Bizler Hatay'daki evlatlarımızı bir an olsun aklımızdan çıkartmıyoruz. Geçtiğimiz 6 Şubat'ta oradaki yavrularımıza söz vermiştim; gücümüz yettiğince yanınızda olacağız sizlerin diye… İşte bugün onların yanında olmamız gereken günlerden birisi ve biz Allah nasip ederse Perşembe günü o evlatlarımızın yanında olacak ve onların da çantalarını tüm Silivri halkı adına teslim edeceğiz. Ben de bizzat Hatay'a gidip hem hediyelerimizi teslim edeceğim yavrularımıza hem de onların anneleri-babaları olarak Silivrili hemşerilerimiz adına gözlerinden öpeceğim o yavrularımızın. Biz Silivri halkı olarak gücümüz yettiğince hep o evlatlarımızın yanlarında olacağız.”
KAHVALTI DESTEĞİ PAKETİ PROJESİ BAŞLIYOR
“Seçim döneminde yavrularımıza söz verdiğimiz bir başka projemiz olan 'Kahvaltı Desteği Paketi'mizi önümüzdeki Pazartesi günü (08.09.2024) hayata geçiriyoruz” müjdesini veren Başkan Balcıoğlu, “Detaylı sosyal incelemelerimizin neticesinde tespit ettiğimiz 1.250 ihtiyaç sahibi ilkokul öğrencimize haftanın her gününe bir paket olacak şekilde içerisinde 'ambalajlı taze sandviç, kutu süt ve meyve suyu ve ambalajlı kekten oluşan' paketlerini teslim edeceğiz. Bu çalışmamız neticesinde öğretim sezonu sonuna kadar toplamda yaklaşık 230.000 kahvaltı paketi dağıtmış olacağız inşallah. (Haftanın 2 günü – Pazar ve Çarşamba – 5 günlük paket teslim alacaklar.) Her evladımız hayata eşit başlamalıdır. Hiçbir evladımız, arkadaşı kahvaltısını yaparken ona imrenerek bakmayacak Silivri'de. Silivrili hemşehrilerimizin, hayırseverlerimizin ve devletimizin gücüyle daha evlatlarımız için hayata geçireceğimiz pek çok proje var, daha yeni başlıyoruz” şeklinde konuştu.
KASABA KÜLTÜRÜ VE ETKİNLİKLER
Başkan Bey konuşmasını şöyle sürdürdü: “Mâlumunuz… Ne mutlu bizlere, Silivri'miz hâlâ kasaba kültürünü yaşayan güzide ilçelerden, örnek ilçelerden birisi. Biz de bu kültürü elimizden geldiğince yaşatmak için, kaybolmaması için mücadele ediyoruz. Silivri'mizin kültürünü oluşturan gelenekselleşmiş etkinliklerimizi, festivallerimizi bu sene de çok şükür sorunsuz biçimde, vatandaşlarımızın gönüllerince eğlendikleri, adeta bir nefes alabildikleri çeşitli aktivitelerle tamamladık. Önümüzde birkaç etkinliğimiz kaldı, kısmet olursa onları da sorunsuz biçimde hemşerilerimizin yoğun katılımları ile tamamlayacağız önümüzdeki günlerde.
Yaş, cinsiyet, memleket ve siyasi ayrım gözetmeksizin tüm hemşerilerimizin bu etkinliklerimizde yazı, dolu dolu ve mutlulukla geçirdiklerini gözlemledim. O sebeple ben de elbette bu şehrin belediye başkanı olarak büyük bir mutluluk duyuyorum. Bu etkinliklerde göz önünde olan ve arka planda çalışan tüm ekip arkadaşlarımıza; temizlik hizmetlerimizden kültür ve halkla ilişkilerimize… destek hizmetlerimize… ayrı ayrı tüm müdürlüklerimize teşekkür ediyorum.”
ÇEVRE TEMİZLİĞİNE VURGU
“Bizleri takip eden tüm Silivrili hemşerilerimize bir bilgilendirme ve önemli bir çağrı yapmak istiyorum” diyen Başkan Bey, çöp ve temizlik gündemi ile ilgili şunları söyledi: “Yeri gelmişken tüm Silivrili hemşerilerimize de bir çağrıda bulunmak istiyorum: Belediyemizin asli görevlerinden birisi çevre temizliği hizmetimizdir. Tüm temizlik işleri personelimiz ellerinden geldikleri, güçleri yettiğince şehrimize hizmet etmeye çalışıyorlar. Seçimin hemen ertesinde ilk birkaç hafta ufak tefek bazı aksaklıklar yaşandı, bunları doğrudan tespit ettik ve bazı çalışma arkadaşlarımızla doğrudan konuşarak çözüme kavuşturduk. Ben gönülden söylüyorum, bizim hiçbir çalışma arkadaşımız art niyetli olamaz. Yalnızca seçim döneminin atmosferi ile ve bazı art niyetli kişilerin-grupların arkadaşlarımızı manipüle etme girişimleri neticesinde bazı arkadaşlarımız kafa karışıklığı yaşadı. Ancak onlarla görüştük ve hata yaptıklarını; bu tip hatalarının da bana değil tüm şehrimize mâl olacağını ve şehrimize zarar vereceğini kendilerine ifade ettim. Ve o arkadaşlarımız da dâhil olmak üzere çalışmalarımıza tüm hızımızla devam ediyoruz.
“KONTEYNER TAKİP SİSTEMİMİZİ HAYATA GEÇİRDİK”
Bu süre zarfında Temizlik İşleri Müdürlüğümüz eksik olan bir miktar standart (gri-metal) konteynerimizi tedarik etti. Yakın zamanda yüksek hacimli yer üstü konteynerlerimizi de tedarik edip toplama maliyetimizi düşürüp hizmet standardımızı artıracağız. Konteyner takip sistemimizi hayata geçirdik, denemelerini yapıyoruz şu anda. Böylelikle hangi konteynerin hangi saatte boşaltıldığını görebileceğiz. Hayırseverlerimiz marifetiyle bugün sizlerin de oylarına sunacağımız bir adet çöp taksimizi belediyemize kazandırıyoruz. (Böylelikle özellikle yazın hatalı parklanmadan dolayı çöp kamyonunun giremediği yerlerde temizlik hizmetimizi sağlayacağız.) Sırada gelecek olan başka bağış ekipmanlarımız da olacak inşallah hayırseverlerimizin desteğiyle, çalışmalarını sürdürüyoruz.
Tüm bu çalışmalarımızın sonucunda bugün geldiğimiz noktada İSTAÇ'tan gelen verilere göre; Temmuz ve Ağustos aylarında şehrimizde tüm zamanların çöp toplama rakamlarının üstüne çıktık ve her iki ayda da aylık 10.000 ton atık toplama miktarını geçtik. (Temmuz yaklaşık 10.100 ton – Ağustos yaklaşık 10.300 ton.) Geçtiğimiz yıllara göre arkadaşlar bu verilerde kıymetlendirme yaptılar. Gerek nüfus artışından ve gerek bayram yoğunluğundan arındırdılar. Sonuca baktığımızda tüm zamanların tonaj bakımından üstüne çıkmış olduk. Göreve başladığımız günden bugüne, geçtiğimiz yılların aynı aylarına göre çok daha yüksek rakamlara ulaşıyoruz. Öyle öngörüyorum, Ocak ayı meclisimizde yıllık 100.000 ton atık toplama miktarının üstüne çıkacağız.
ÇEVRE BİLİNCİ VE ATIK AYRIŞTIRMA
Ancak sizlerle teknik verilerden ziyade samimi duygularımı paylaşırsam eğer; bu veriler aslında bir başarı gibi gözükse de bence, bizim bu tonajı medeni ülkelere yakışır biçimde ilk noktada ayrıştırmayla azaltmamız asıl başarımız olacaktır. Biz çöpleri topluyoruz, toplayacağız. Önümüzdeki günlerde bu rakam daha da artacak bunun farkındayım ancak mesele aslında bunları toplamaktan ziyade öncelikle bu atıkların yerinde ayrışması ve ekonomimize tekrar kazandırılması meselesidir. Kartonu, camı, plastiği, tekstili ne kadar çok ayrıştırırsak bizim asıl başarımız bu olacaktır.
Bunu sağlamak için de çalışmalarımız devam ediyor: Örneğin cam, karton ve benzeri dönüştürülebilir atıkları yeniden etkin şekilde toplayıp dönüşüme göndermeye başladık. Tekstil ve diğer benzeri ürünler için de protokollerimizi yaptık, yakında onlara da başlıyoruz inşallah… Tam olarak bu noktada benim tüm hemşehrilerimizden bir ricam var: Lütfen belediyemizin bu çalışmalarına destek olalım, yerinde ayrıştırmaya özen gösterelim. Örneğin, bu fotoğraflarda göreceğimiz şekilde çevre kirliliğine sebep olacak şekilde atıklarımızı gelişigüzel sokağa bırakmayalım. Arayın bizi, arkadaşlarımız gelip alsınlar.
Bu şekilde konteynerlere değil de etrafına attığınızda ya da sokağa attığınızda, arkadaşlarımız gereksiz yere mesai yapıyorlar; bu da hem milli ekonomimize hem de çalışma hızımıza engel oluyor. Tüm hemşehrilerimizden ricamdır: Bu şekilde çevreyi kirletenleri bizlere bildirin. Hem emeğe yazık, hem paramıza yazık, hem de çoluğumuzun çocuğumuzun yanlışı öğrenmesine yazık. Çocuklarımız bizlerden görüp onlar da yanlış olanı öğreniyorlar.
ART NİYETLİ GİRİŞİMLERE KARŞI UYARI
Bir çağrımda, şehirde art niyetli bir grup var, onlara bu çağrım. Bakın arkadaşlar! Konteynerlerin üzerlerini bilerek kartonlarla kapatıyorsunuz. Taşkınlık olsun, belediye zor durumda kalsın diye uğraşıyorsunuz. Bir oldu, iki oldu, üç oldu, dört oldu… Biz sizi her seferinde tespit ediyoruz ve her seferinde bir daha yapmazlar diyoruz ama artık demeyeceğiz. Kimsenin Silivri halkına zarar vermeye ne hakkı, ne de gücü var. Bu saatten sonra devamı olursa kanunen gereği yapılacaktır, bilesiniz!"

Sevginar SALİ

YORUM YAP