Sevginar Sali

Balcıoğlu’nun sessizliği

Mahalli seçimler, yerel yönetimlerde milat sayılır. Hele ki bizdeki gibi bir değişim yaşandıysa. 29 Mart 2024 yerel seçimlerinden sonra Silivri'de pek çok şey değişti. Yerel yönetim kademelerinden tutun da emniyet, adliye, siyaset ayaklarında belli kırılmalar da gerçekleşti.
MHP'nin hakim kıldığı kimilerine göre ‘baskıcı' olarak nitelendirilen otorite ortadan kalkınca her kafadan ayrı sesler yükselmeye başladı. Çok seslilik kötü bir şey değildir ama herkes aynı anda konuşup, kimse ya da büyük bir çoğunluk birbirini dinlemeyince gürültü hem de en boşundan öteye geçmek zor.
Günümüzde bilgiye ulaşmak ne kadar kolaysa, onu kavramak o denli güçleşti.
İşte bu son 6 aydır herkes aklına geleni büyük bir rahatlıkla söylerken neyi fark ettim biliyor musunuz?
En çok konuşulan kişinin kendi gündemine dair bize ne kadar az şey söylediğini. Şenlikler, açılışlar, kaynaşma toplantılarında kürsüye geçerken farklı ortamlarda izlediğimiz Silivri'nin yeni Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu'nun gerçekte ne yaşadığı, düşündüğünü, söylemek istediğini kim biliyor?
Ya da merak eden kaç kişiyiz? Ben gerçekten ne hissettiğini bilmek isterdim belki o zaman ne yaşadığına yaklaşabilirdik.
Viktor Hugo'nun, ''Kimse senin dalgalarla nasıl boğuştuğuna bakmaz, gemiyi limana getirip getirmediğine bakar'' sözlerinde ifade ettiği gibi davranıyor genelde çoğumuz.
Gülten Akın'ın “Ah, kimselerin vakti yok durup ince şeyleri anlamaya” mısralarındaki misali…
Bora Balcıoğlu'nun sessizce yeni konumunda etrafını tartma işlemi tamamlandıysa hakkında üretilen tevatürlerle yüzleşme vaktidir.
Acı gerçekler, tatlı yalanlardan iyidir…
Belki de artık Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu'nun, hakkındaki söylentilerle yüzleşme ve sessizliği bozma zamanı gelmiştir.
Göreceğiz...

GÜNÜN SÖZÜ
Yavuz Sultan Selim, birçok Osmanlı padişahı gibi sefere çıkacağı yerleri gizli tutarmış.
Bir sefer hazırlığında, vezirlerinden biri ısrarla seferin yapılacağı ülkeyi sorunca,
Yavuz ona:
`Sen sır saklamayı bilir misin?` diye sormuş.
Vezir:
`Evet hünkarım, bilirim` dediğinde, Yavuz cevabı yapıştırmış: – `İyi, ben de bilirim.`

YORUM YAP