Balcıoğlu: Sizler, bu milletin baş tacısınız

Balcıoğlu: Sizler, bu milletin baş tacısınız

23.09.2024 11:12:45

Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu, “Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır” dizesini hatırlatarak, gazi ve şehit yakınlarının Türkiye'nin bekasında önemli bir yere sahip olduklarını vurguladı.

19 Eylül Gaziler Günü etkinlikleri kapsamında Olta Restaron'da gazi ve şehit yakınlarına kahvaltı daveti düzenlendi.
Davete Silivri Kaymakamı Tolga Toğan, Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu, siyasi parti temsilcileri, ilçe protokolünün diğer üyeleri, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Silivri Şube Başkanı Adnan Gürcan, gaziler ve şehit aileleri katıldı.
Programda konuşan Başkan Balcıoğlu, Mimthat Cemal Kuntay'ın şiirinden “Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır” dizesini hatırlatarak, gazi ve şehit yakınlarının Türkiye'nin bekasında önemli bir yere sahip olduklarını vurguladı.
BALCIOĞLU: SİZLER BU MİLLETİN BAŞ TACISINIZ
Belediye olarak Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün emaneti olan cumhuriyeti ilelebet muhafaza etmek için çalışacaklarını vurgulayan Başkan Balcıoğlu, şöyle konuştu: “Şehit ailelerimiz, bizlere şehitlerimizin emanetidir; onları şanlı bayrağımız gibi daima başımızın üstünde taşıyacağız. Gazilerimiz ise, bizlere Ebedi Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ordusunun yani şanlı Türk Ordusunun emanetidir. Vatanı için canı pahasına mücadele ederken gazi olan kahramanlarımızın ve şehit ailelerimizin, her türlü sorun ve sıkıntıdan uzak, huzur içinde yaşamalarını sağlamak, biz yerel yöneticilerin en önemli görevlerinden birisi... Belediye olarak, bu yolda üzerimize düşen sorumluluğun farkındayız. Gazilerimizin ve şehit ailelerimizin her zaman yanlarında olmaya, onların her türlü sorun ve ihtiyaçlarına çözüm bulmak için çalışmaya devam edeceğim. Sizler, bu milletin baş tacısınız.”
Silivri Kaymakamı Tolga Toğan da, Silivri Belediyesi'nin şehit aileleri ve gazilerin yanında olduğunu belirtti. Kaymakamlık olarak gazi ve şehit yakınlarına yönelik her desteğe ortak olacaklarını vurgulayan Toğan, Türkiye'nin bağımsızlığı ve bekasında gazilerin büyük payı etkisi olduğunu söyledi.
Seda ŞİMŞEK

YORUM YAP