Balcıoğlu: Sonra duymamıştık olmasın!

Balcıoğlu: Sonra duymamıştık olmasın!

1.07.2024 14:44:32

“Ben ve ekibim kaçak yapı ile mücadele konusunda kararlıyız” diyen Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu, Temmuz meclisinde “Silivri'yi kaçak yapıdan, gecekondulaşma tehdidinden koruyacağız. Bu noktada kararlı biçimde ilerliyoruz. Verdiğim bu mesajlar kaçak inşaat yapmaya yeltenenlere ulaşacaktır. Sesle ulaşmazsa da bizzat iş makinesi ile kepçe ile ulaştıracağımı da şimdiden ifade ediyorum. Sonra biz duymamıştık olmasın…” mesajını verdi.

Temmuz Ayı Meclis Toplantısı açılışını gerçekleştiren Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu, önemli mesajlar verdi.
Silivri Belediyesi Temmuz Meclis Toplantısı, 1 Temmuz 2024 tarihinde Başkan Bora Balcıoğlu'nun açılış konuşmasıyla başladı. Toplantıda, Balcıoğlu çeşitli konulara değinerek önemli mesajlar verdi.
SİLİVRİSPOR'A DESTEK
Başkan Balcıoğlu, Silivrispor'un geçtiğimiz hafta gerçekleştirdiği olağan kongrede tekrar başkan seçilen Nuri Çolakoğlu ve yeni ekibini tebrik etti. Balcıoğlu, sporun ve sporcuların yanında olduklarını belirterek, Silivrispor'a önümüzdeki sezonda başarılar dileyerek şöyle konuştu: “Şehrimizin tarihi değerlerinden ve tüm Silivrili hemşerilerimizin ortak kimliklerinden olan kulübümüz Silivrisporumuz geçtiğimiz hafta olağan kongresini gerçekleştirdi. Tekrar kulübümüzün başkanı seçilen Nuri Çolakoğlu'nu ve yeni ekibini tebrik ediyorum. Hem şahsım ve hem de kurumum adına sporun ve sporcularımızın yanlarında olduğumuzu buradan tekrar ifade ediyor; önümüzdeki sezonda Silivrisporumuza başarılar diliyorum.”
MİLLİ TAKIM BAŞARISI
Milli Takım'ın Çekya'yı yenerek gurur yaşattığını belirten Balcıoğlu, 2 Temmuz'da oynanacak Avusturya maçında da galibiyet beklediklerini söyledi. Ayrıca, Silivrispor'dan Milli Takım'a sporcu yetiştirme hedefini vurguladı ve tüm Silivrili hemşerileriyle bu hedefe ulaşmak için çalışacaklarını ifade etti.
KUMLUK'A MAVİ BAYRAK
Silivri'nin Kumluluk Mevkii Halk Plajı'nın bu yıl Mavi Bayrak ile ödüllendirildiğini duyuran Balcıoğlu, bu başarıyı korumak için deniz ve çevre temizliğine dikkat edilmesi gerektiğini belirtti. Vatandaşlardan çevre duyarlılığı beklediklerini ifade etti.
YANGIN UYARISI
Yaz aylarında nüfusun 1 milyon civarında seyretmesi nedeniyle yangın ve çevre kirliliği riskine dikkat çeken Balcıoğlu, yasaklı bölgelerde mangal, semaver ve ateş yakılmaması konusunda uyarılarda bulundu. Çiftçilerden anız yakmamalarını rica etti. Geçtiğimiz ay yaşanan yangın tehditlerine karşı başarılı mücadele eden itfaiye ve tüm kurumlara teşekkür etti.
“Yangın çıktıktan sonra kontrol etmek çok zor, Allah muhafaza, basit bir ateş, basit bir mangal deyip geçmeyelim, üzücü haberler almayalım” diyen Başkan Bey şöyle konuştu: “Geçtiğimiz ay şehrimiz ne yazık ki pek çok yangın tehdidi ile karşı karşıya kaldı. Çok şükür, gerek itfaiyemiz gerek kurumumuzun tüm birimleri ve gerek halkımız var güçleri ile mücadele ederek yangınları ciddi boyutlara ulaşmadan söndürdük. Bu çalışmaları için tüm kurumlarımıza, tüm ekip arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Bu hususta bir defa daha gözlemledim ve büyük mutluluk duydum. Kurumlar arası ilişkilerimizin iyi olması-yakın olması, şehrimizin sorunlarının çözümü hususunda bizlere çok büyük kolaylık sağlıyor. Bu ilişkilerimizi daha da yakınlaştırarak Silivrili hemşerilerimize en iyi hizmeti vermeye devam edeceğiz.”
BİRLİKTE KARAR ALMA VE YÖNETİM
Hemşerilerinin şehrin geleceği hakkında fikirlerini iletebilmeleri için “birlikte.silivri.bel.tr” internet adresini oluşturduklarını duyuran Balcıoğlu, şimdiye kadar 1.000'e yakın görüş aldıklarını ve bunları değerlendirmek için heyecan duyduklarını belirtti. “Silivrili hemşerilerimize bir çağrıda bulunmak istiyorum” diyen Balcıoğlu şöyle konuştu: “Biz hep diyoruz ya “Birlikte karar alıp birlikte uygulayacağız” diye. Biz Silivri'mizi, Silivri'de yaşayan tüm hemşerilerimizle birlikte yönetmek istiyoruz. Çünkü halka rağmen siyaset olmaz anlayışındayız. O sebeple bir adım attık ve hemşerilerimizinSilivri'mizin önümüzdeki 5 yılı hakkındaki fikirlerini, isteklerini, önceliklerini bizlere iletebilmeleri için bir çalışma başlattık. birlikte.silivri.bel.tr internet adresinden bizlere bu düşüncelerini aktarabilecekler.
Ve bizler de halkımızın bu düşüncelerini, isteklerini, önceliklerini kurumsal çerçevede değerlendirip, şehrimizin önümüzdeki 5 yılını Silivrili şekillendireceğiz.
Şu ana kadar 1.000'e yakın birbirinden kıymetli görüş gönderdi hemşerilerimiz bizlere.Bu sayının ay sonuna kadar çok yükseklere çıkacağını biliyorum. Ve bunları bir an önce değerlendirmek için de heyecan duyduğumu ifade etmek istiyorum.”
KAÇAK YAPI İLE MÜCADELE KARARLILIĞINI VURGU
Kaçak yapılaşma konusundaki kararlılığını vurgulayan Balcıoğlu, kaçak yapılara karşı mücadeleyi sürdüreceklerini ve bu konuda tüm ilgili birimlerin gerekeni yaptığını ifade etti. Haftalık tespit ve icraat raporlarını bizzat incelediğini belirterek, kaçak inşaat yapmaya yeltenenlere karşı net bir mesaj verdi ve şunları söyledi: “Bize şu ana kadar bahsettiğimiz internet adresinden gelen görüşler için bir “ara rapor” istedim arkadaşlarımdan. Bu raporda öne çıkan konuların başında “kaçak yapı” meselesi gözüme çarptı.
Kıymetli hemşerilerimize bu hususta bilgi vermek istiyorum: Ben ve ekibim kaçak yapı ile mücadele konusunda kararlıyız. Silivri'yi kaçak yapıdan, gecekondulaşma tehdidinden koruyacağız.
Bu noktada kararlı biçimde ilerliyoruz. Tüm ilgili birimlerimize talimatı vermiştim, onlar da gereğini yapıyorlar. Haftalık tespit ve icraat raporlarını bizzat inceliyorum. Bu konuda kararlı olduğumuzu bir kez daha net biçimde ifade ediyorum. Verdiğim bu mesajlar kaçak inşaat yapmaya yeltenenlere ulaşacaktır. Sesle ulaşmazsa da bizzat iş makinesi ile kepçe ile ulaştıracağımı da şimdiden ifade ediyorum. Sonra biz duymamıştık olmasın…”
KURBAN BAĞIŞI
Belediyenin kurban bağışı çağrılarına destek veren tüm hemşerilere teşekkür eden Balcıoğlu, Allah hayırlarını kabul etsin diyerek minnettarlığını ifade etti.
TOHUM DESTEĞİ
Tarımsal Üretim ve Araştırma Merkezi aracılığıyla 1.500 dönümlük yerli ve milli sertifikalı tohumluk arpanın hasadını gerçekleştirdiklerini belirten Balcıoğlu, bu ürünleri çiftçilere paylaştırarak yerli üretimi teşvik edeceklerini söyledi ve “Yerli ve yerel üretimi çok önemsiyorum. O sebeple hasattan aldığımız ürünlerimizi de çiftçimize paylaştırarak hem yerli üretimi teşvik edeceğiz hem de çiftçimize destek olacağız. Vesileyle; ben tüm çiftçilerimize bereketli bir dönem diliyorum” dedi.
YOĞURT FESTİVALİ DAVETİ
12-13-14 Temmuz tarihlerinde düzenlenecek 62. Yoğurt Festivali'ne tüm halkı davet eden Balcıoğlu, hafta sonu boyunca Silivri sahilini doldurarak birlikte eğlenmeyi temenni etti. Festival sanatçılarının İrem Derici, SemiCenk ve Volkan Konak'ın olacağı öğrenildi.

Sevginar SALİ

 

  1. Mustafa aytaç Mustafa aytaç

    Günaydın hayırlı sabahlar iyi çalışmalar dilerim

  2. Mevlüt ALKAN Mevlüt ALKAN

    Silivri'mize Mega Projeler bekliyoruz. Üzerimize düşeni yapmaya hazırız...

YORUM YAP