Balcıoğlu ve Aşkın arasında hukuk tartışması

Balcıoğlu ve Aşkın arasında hukuk tartışması

3.07.2024 10:35:20

Silivri Belediye Meclisi Temmuz ayı toplantısında, MHP Grup Başkanı Sultan Aşkın ve Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu arasında Hatay Günleri etkinliği ve hukuka uygunluk konularında tartışma yaşandı.

MHP Grup Sözcüsü Sultan Aşkın, belediyenin Hatay Günleri etkinliğiyle ilgili aldığı hızlı kararı eleştirerek, “Biraz evvel dediniz ki “Hatay günleri özelinde ivedi bir şekilde karar vermek gerekiyordu ve bazı eksiklikleri göz ardı ettik”. Valiliğin izni gerekiyor bu tür durumlarda. Geçen ay kadınlar plajı ve sosyal tesislerdeki çay ve kahvenin bedeli konusunda ne dediniz? “Hukuka aykırı bir işlem yapamayız” dediniz. Hukuk öyle istediğimiz zaman görmezden gelebileceğimiz, istediğimiz zaman da arkasına saklanabileceğimiz bir husus değil. Bir ay evvel hukuktan dem vururken, bir ay sonra ‘şartlar gereği biz bunu gerekirse göz ardı ederiz' demeniz beni rahatsız etti” ifadelerini kullandı.
Bunun üzerine Başkan Bora Balcıoğlu, belediyeciliğin bir vicdan işi olduğunu vurgulayarak, “Belediyecilik özellikle vicdan işidir. Vebal sahibi olduğumuzu hiçbir zaman unutmuyoruz. Otoparkın olduğu yer (Hatay Günleri ekinliği için tahsis edilen Devlet Hastanesi yanındaki alan) zaten belediyemize ait. Birçok derneklere, kadın üreticilerimize, spor kulüplerimize etkinlikler düzenlemeleri için destek oluyoruz. Bu destekler, bizden önceki dönemde de vardı. Hatay günleri kanuna aykırı bir şey değil. Bize sordular, biz de yer gösterdik. Kadınlar plajı konusuyla ilgili de meclis kararı var. Bu konuların kıyas edilmesi mantıklı gelmedi” diyerek eleştirilere yanıt verdi.
Bu diyalogun ardından meclis toplantısında gündem maddelerine geçildi.
Sevginar Sali

YORUM YAP