Balcıoğlu, Yazıcı’nın eleştirilerini cevaplandırdı

Balcıoğlu, Yazıcı’nın eleştirilerini cevaplandırdı

6.09.2024 10:54:18

Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu, güreş ağası seçim yöntemi ve Selimpaşa planları ile ilgili itiraz sürecini Eylül meclis gündemine taşıyan AK Parti Grup Sözcüsü Celalettin Yazıcı'ya yanıt verdi.

Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu, AK Parti Grup Sözcüsü Celalettin Yazıcı'nın Kavaklı Yenici Mehmet Pehlivan Güreşleri ve Selimpaşa imar planlarıyla ilgili eleştirilerine yanıt verdi.
BALCIOĞLU: YEREL DEĞERLERİ YAŞATMAK ÖNEMLİ
Balcıoğlu, Celalettin Yazıcı'nın Kavaklı Yenici Mehmet Pehlivan Güreşleri için dile getirdiği eleştirileri değerlendirirken, güreş ağalığı konusunda belediye olarak ihale açmadıklarını, bu işin gönüllülük esasına dayandığını vurguladı. Daha önceki dönemlerde de ihale yapılmadığını belirten Balcıoğlu, güreş ağalığının yerel bir ilçe olan Silivri'nin kültürel mirasını yansıtması gerektiğine dikkat çekti.
Balcıoğlu, "Güreş ağalığı, ilçemizin yerel özelliklerini yaşatmak için belediye olarak düzenlediğimiz bir etkinlik. Dışarıdan tanımadığımız ve Silivri ile bağlantısı olmayan kişilerin para teklif etmesi yerine, bu geleneği biz yaşatmayı tercih ediyoruz. Çünkü bu işin ruhunda gönüllülük ve yerel aidiyet var. Eğer çok paranız varsa, Kırkpınar'a gidin dedik. Burada yerel değerleri yaşatmak önemli” şeklinde konuştu.
Başkan Balcıoğlu, bu yıl Meclis Üyesi Şenol Fidan'ın Kavaklı Yenici Mehmet Pehlivan Güreşleri'nde güreş ağası olarak seçildiğini ifade ederek, “Şenol Fidan, Silivri'de tanınan ve ilçeye bağlı bir isim. Güreş ağalığını da bu yerel bağlamda devraldı ve görevini layıkıyla yerine getirecek. Bu kararın doğru olduğuna inanıyorum" dedi.
“SELİMPAŞA PLANLARINA İTİRAZLAR TİTİZLİKLE İNCELENİYOR”
Balcıoğlu, Celalettin Yazıcı'nın Selimpaşa imar planlarıyla ilgili getirdiği eleştirilere de yanıt verdi. Başkan, planların büyük bir titizlikle incelendiğini ve vatandaşların mağdur edilmemesi için yoğun bir çalışma yürütüldüğünü belirtti.
"Selimpaşa'daki plan itirazlarını dikkatle değerlendiriyoruz. Bu süreçte gelen itirazların büyük bir kısmını bizzat ben ve ekibim inceledik. Şu anda itirazların %90'ı incelenmiş durumda ve doğru olan itirazları dikkate alarak planlarda gerekli düzenlemeleri yapıyoruz" diyerek planlama sürecinin şeffaf ve katılımcı bir şekilde yürütüldüğünü vurguladı.
Balcıoğlu, eleştiriler karşısında sakin ve kararlı bir duruş sergileyerek, ilçenin gelişmesi için doğru kararların alınmaya devam edileceğini söyledi.
Sevginar Sali

YORUM YAP