Balcıoğlu: Yerli üretimi teşvik edeceğiz

Balcıoğlu: Yerli üretimi teşvik edeceğiz

20.06.2024 10:46:25

Silivri Belediyesi'nden Yerli ve Milli Tohumluk Arpa hasadına katılan Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu, “Hasadımız bereketli olsun, Silivri'mizin insan ekilse çıkacak kadar verimli ve bereketli topraklarında daha nice başarılı hasatlara imza atmak nasip olsun” mesajını verdi.

Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu, Silivri Belediyesi Tarımsal Üretim ve Araştırma Merkezi'nde gerçekleştirilen 1500 dönümlük yerli ve milli sertifikalı tohumluk arpanın hasadını duyurdu. Tarım sezonunun ilk hasadını tamamladıklarını belirten Başkan Balcıoğlu, elde edilen ürünlerin çiftçilere ücretsiz olarak tohumluk şeklinde dağıtılacağını açıkladı.
BALCIOĞLU: TARIM POTANSİYELİNİN DEĞERLENDİREREK, YERLİ ÜRETİMİ TEŞVİK EDECEĞİZ
Başkan Balcıoğlu, hasat hakkında yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "Silivri Belediyesi Tarımsal Üretim ve Araştırma Merkezi'nde 1500 dönümlük yerli ve milli sertifikalı tohumluk arpanın hasadını gerçekleştirerek, tarım sezonunun ilk hasadını tamamladık. Hasattan elde ettiğimiz ürünleri, yine tohumluk olarak çiftçilerimize ücretsiz olarak dağıtacak, Silivri'mizin 500 kilometrekare ekilebilir ve dikilebilir tarım alanındaki potansiyelinin tamamını değerlendirerek, yerli üretimi teşvik edeceğiz. Hasadımız bereketli olsun, Silivri'mizin insan ekilse çıkacak kadar verimli ve bereketli topraklarında daha nice başarılı hasatlara imza atmak nasip olsun."
Silivri Belediyesi'nin geçen dönemden bu yana sürdürdüğü buhizmeti, yerli üretimi artırmak ve çiftçilerin maliyetlerini düşürmek adına önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Başkan Balcıoğlu'nun verdiği bilgiye göre, hasattan elde edilen arpa tohumları yine çiftçilere dağıtılarak, tarımsal üretimde sürdürülebilirlik ve verimliliğin artırılmasına katkı sürecek.

 

Seda ŞİMŞEK

YORUM YAP