Barlas: CHP’li arkadaşlar yerel siyasete odaklansınlar

Barlas: CHP’li arkadaşlar yerel siyasete odaklansınlar

3.10.2023 11:26:26

AK Parti Grup Sözcüsü Sami Barlas, CHP'li kurmayların mahalle ziyaretlerine atıfta bulunarak, “Genel siyaset yerine yerel siyasete odaklansınlar, Silivrili vatandaşlarımızın dertleri ile dertlenip, ‘İBB'den nasıl daha fazla yatırım getiririz?'i dert etsinler. Önümüzdeki seçim genel değil yerel seçim…”  şeklinde konuştu.

AK Parti Grup Sözcüsü Sami Barlas'ın gündeminde önemli olay ve haftaların yanı sıra CHP'lilerin mahalle ziyaretlerinde söyledikleri ile yaptıkları da yer aldı.
“BİR PROGRAMA GİDERKEN DERS ÇALIŞILMASI GEREKİR”
Silivri Belediyesi Ekim meclisinde AK Parti Grubu adına konuşan Sami Barlas önce Bora Balcıoğlu daha sonra da Melih Yıldız'a göndermede bulunarak şunları söyledi: “Bora arkadaşımız Çayırdere'de oradaki tapu sorunu ile ilgili “Milletvekillerimize sorunu aktaracağız” demiş. Teşekkür ediyoruz. Fakat şunu kendisine hatırlatmak istiyorum. Bir programa giderken ders çalışılması gerektiğine inanıyorum. Gelen retlerin sebeplerinden biri İSKİ görüşüdür. En azından oradaki vatandaşlarımıza “İSKİ'den gelen retlerle alakalı kaldırılması noktasında sizlere yardımcı olacağım” diyebilirdi.
Ret gelen yerlere ilişkin görüşmelerimiz devam ediyor sorun çözülecek kavuşturulacak müjdesini verelim.
Melih kardeşimiz de ekonomi ve hayat pahalılığı ile ilgili epey bir söylemde bulunmuş programlarda. “20 Haziran 2001-2021 yılında Cumhurbaşkanlığı fiyat istikrarı komitesi kurulması için resmi gazetede yayınlanan kararnameyi biz CHP' olarak Anayasa Mahkemesine taşıdık ve iptal ettirdik. Fiyat istikrarsızlığında biz de suçluyuz” demesini beklerdim.
Temmuz-Ağustos aylarında devlet bütçesi 100 Milyar fazla verdi. Açılan iş yeri sayılarında ciddi artış oldu. İşsizlik tek haneli rakamlarda devam ediyor.
“TÜRKİYE ENERJİ ÜSSÜ OLMA YOLUNDA CİDDİ ŞEKİLDE İLERLİYOR”
2022'de 97 milyar dolar olarak ödediğimiz enerji faturası 2023'te 71 Milyar dolara düşecek. 26 Milyar dolar cebimizde kalacak. Türkiye enerji üssü olma yolunda ciddi şekilde ilerliyor. Arkadaşlar Kadıköy'de kurulacak rüzgar gülleri ile ilgili “Biz karşı değiliz ama tarım arazileri yok edilecek, sesten köyde duramazsınız, istimlak bedellerinde sıkıntı olur” gerekçeleri ile karşı olduklarını gösterdiler. Kamulaştırmalar şimdiye kadar nasıl gerçek değerinin üzerinde olduysa yine öyle ödenecek.”
“ÖNÜMÜZDEKİ SEÇİM GENEL DEĞİL YEREL SEÇİM”
“Bir istirhamda bulunmak istiyorum CHP'li arkadaşlardan” diyen Barlas, “Genel siyaset yerine yerel siyasete odaklansınlar, Silivrili vatandaşlarımızın dertleri ile dertlenip, ‘İBB'den nasıl daha fazla yatırım getiririz?'i dert etsinler. Önümüzdeki seçim genel değil yerel seçim…” dedi.
ANKARA'DAKİ SALDIRIYI KINADI, SPORCULARI KUTLADI
AK Parti Grup Sözcüsü Sami Barlas, Ankara'da Emniyet Genel Müdürlüğüne gerçekleştirilen hain terör saldırısını kınadı, hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah'tan rahmet, yaralı polislere acil şifalar diledi. Kaydedilen başarılar dolayısıyla sporcularımızı tebrik eden Barlas, sözlerine şöyle devam etti:
1 EKİM YAŞLILAR GÜNÜ
“Hayat tecrübeleriyle bizlere her daim ışık olan, bugünlerimizin mimarları ulu çınarlarımızın 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü'nü en içten dileklerimle kutluyor ellerinden saygıyla öpüyorum.
1-7 EKİM CAMİ VE DİN GÖREVLİLERİ HAFTASI
Cami ve Din Görevlileri haftasında yapılacak faaliyetlerimizin tüm İslam aleminin huzur ve barışına, birlik ve kardeşliğine, sağlık ve sıhhatine katkı sağlamasını yüce Allah'tan temenni ediyoruz.
2 EKİM DÜNYA MİMARLAR GÜNÜ
Türkiye'nin inşasına önemli katkılar sunan ve insanımızın içinde yaşadığı yapıları, dayanıklılık, estetik ve kullanışlılık esasıyla tasarlayan mimarlarımızın Dünya Mimarlık Günü kutlu olsun.
4 EKİM DÜNYA HAYVAN HAKLARI GÜNÜ
Tercih ve seçim şansı olmayan partili dostlarımıza yalnız bir gün değil her gün aynı özeni gösterelim, can dostlarımıza sahip çıkalım. 4 Ekim Sokak Hayvanları Koruma Günü Kutlu Olsun.
9 EKİM DÜNYA POSTA GÜNÜ
Sevdiklerimizle aramızdaki haberleşmemizi sağlayan günümüz teknolojisine ayak uyduran PTT'nin 183. Yıl dönümünü en içten dileklerimle kutluyorum çalışmalarının devamını diliyorum.
13 EKİM ANKARA'NIN BAŞKENT OLUŞU
Milli mücadelenin kalbi olan Ankara'mızın başkent oluşunun 100. Yıl dönümünü en içten duygularımla kutluyorum.
16 EKİM DÜNYA GIDA GÜNÜ
Sağlıklı gıdalara ulaşmamız için tohumu atan ve onu üreten birileri var. Geleceğimiz için üreticimiz ve tüketicimiz ile hep birlikteyiz. Dünya Gıda Günü'müzü kutluyorum.
29 EKİM – 4 KASIM KIZILAY HAFTASI
Depremde Kızılay, sel baskınında Kızılay, yangında Kızılay, savaşta Kızılay, barışta Kızılay. Kızılay her zaman yanı başımızdadır. 155 Yıldır çalışmalarına devam eden Kızılay'a sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz.
29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI
Cumhuriyetimizin 100. Kuruluş yıl dönümünde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere vatan toprağı uğruna fedakarlıkla mücadele eden gazilerimizi minnetle yad ediyor, şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'mızı kutluyorum.”
Sevginar Sali

YORUM YAP