Barlas: Çuvaldızı da kendimize batırmalıyız

Barlas: Çuvaldızı da kendimize batırmalıyız

5.09.2023 11:32:37

Silivri Belediyesi AK Parti Grup Sözcüsü Sami Barlas, gündemi değerlendirirken, belediye ücret sıkıntıları hakkında da dikkat çeken tespitlerde bulundu.

AK Parti Grup Sözcüsü Sami Barlas, Silivri Belediyesi Eylül meclisinde gündem değerlendirmesinin ardından İBB icraatları ve personel ücret tartışmalarına dahil oldu.
GÜNDEM DEĞERLENDİRMESİ
AK Parti adına Silivri Belediye Meclisi Eylül oturumunda söz alan Sami Barlas, “Toplumun huzur ve güvenin sağlamak için gecesini gündüzüne katan Zabıta Teşkilatımızın Zabıta Haftası'nı kutluyorum.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere; Aziz Şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden Kahraman Gazilerimizi rahmetle, minnetle anıyorum. Ezan, bayrak ve vatan aşığı gazilerimizin bize emaneti olan kıymetli ailelerine şükranlarımı sunuyorum.
Sevgili Peygamberimizin dünyayı şereflendirmesinin yıl dönümü olan Mevlid Kandilinin tüm insanlığa sevgi, huzur, barış ve kardeşlik getirmesini diliyorum. Kandiliniz mübarek olsun.
Zaferimizin 100. yıl dönümünü, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı büyük bir coşkuyla kutluyor, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, silah arkadaşlarını ve bağımsızlık yolunda destan yazan tüm kahramanları saygı ve minnetle anıyorum” dedi.
“İBB SİLİVRİ'YE YAPTIĞI TEK KAPALI SPOR SALONUNU FAALİYETE AÇAMADI”
“Aydınlık yarınlarımızın geleceği olan çocuklarımızın dimağlarını sevgi ve saygı ile süsleyecek, gönüllerini bilgi ve erdemle yeşertecek öğretmenlerimizin yeni Eğitim – Öğretim Yılını kutluyorum” diyerek sözlerini sürdüren Barlas, İBB yönetimini hedef alarak, “Her fırsatta gençlerin yanında olduğunu söyleyen İBB'nin Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun talimatı ile ilçemize yapılan tek kapalı spor salonu hala faaliyete geçmedi. Normal standartların da altında yapıldı üstelik. Spor salonlarının sayısını arttırmak konusunda yardımcı olsun CHP'li arkadaşlar” çağrısında bulundu.
“ÜCRET SIKINTISI İBB'DE VAR”
Barlas belediye personeli ücretlendirmesi tartışmaları hakkında ise şunları söyledi: “2019 yılında asgari ücretin üç katı maaş alan İBB personeli şu anda asgari ücretin 1,5 katı maaş alabiliyor. Yani bu geçim ve ücret sıkıntısı sadece ilçelerde değil İBB'de de devam eden sorunlar. Saraçhaneye gittiğimizde sık sık orada eylem yapan İBB personeli bizi karşılıyor.
“ÇUVALDIZI DA KENDİMİZE BATIRMALIYIZ”
Bazen iğneyi karşı tarafa batırırken çuvaldızı da kendimize batırmalıyız diye düşünüyorum.
CHP'li belediyelerde daha çok grev ve eylem haberleri geliyor. Tabi ki emekçinin yanındayız. Ama sadece tek tarafı değil de karşı tarafı eleştirirken kendi yaptıklarımıza da bakmamız gerekiyor.
2022 yılı 6. Ayında AK Parti İstanbul Belediyeleri %80 zam yaptılar.”
Sevginar Sali

YORUM YAP