Barlas: Gerçekleri yansıtmayan bir açıklama

Barlas: Gerçekleri yansıtmayan bir açıklama

29.07.2024 15:24:08

İBB ve Silivri Belediyesi geçmiş dönem Hayvancılık ve Tarım Komisyon Başkanı, AK Parti Meclis Üyesi Sami Barlas, üretici ve aynı zamanda Ziraat Odası Başkanı Vekili Süleyman Gencoğlu'nun hayvancılık ile ilgili değerlendirmelerine “Gerçekleri yansıtmayan bir açıklama” diyerek karşı çıktı.

İBB ve Silivri Belediyesi geçmiş dönem Hayvancılık ve Tarım Komisyon Başkanı, AK Parti Meclis Üyesi Sami Barlas, Süleyman Gencoğlu'nun hayvancılık ile ilgili değerlendirmelerine karşı çıktı.
BARLAS: GERÇEKLERİ YANSITMAYAN BİR AÇIKLAMA
Barlas görüşlerini şöyle ifade etti: “Ziraat Odası Başkan Vekilimiz Süleyman Gençoğlu arkadaşımın hayvancılıkla ilgili açıklaması gerçekleri yansıtmayan bir açıklama. Sadece Trakya bölgesini baz almış gibi gözüküyor. Türkiye geneline bakmamış.
“AK PARTİ İKTİDARINDA HAYVANCILIKTA CİDDİ ARTIŞ KAYDEDİLDİ”
“Bugün 100 milyonun yaşadığı ülkemizde 45 milyon hayvan kaldı” diye bir rakam açıklamış bunda bile büyük baş mı küçük baş mı diye bir bilgi paylaşmamış. Ben söyleyeyim;AK Parti iktidara geldiğinde 2002 yılında Türkiye'nin nüfusu 66 Milyondubüyük baş hayvan sayımız 9,9 milyondu. 2023 yılında %67,7 artışla 16,6 milyona ulaştı.
Küçük baş hayvan sayısı 2002 yılında 31,4 milyon 2023 yılında %64,3 artışla 52,4 milyona çıktı.
SÜT ÜRETİMİ %156 ARTTI
Süt üretimi 2002 yılında 8,4 milyon tondan %156 artışla 2023 yılında 21,5 milyon tona çıktı.
ET ÜRETİMİNDE CİDDİ ARTIŞ
Et üretimi 2002 yılında 779 bin ton iken 2023'te 2,3 milyon tona çıktı.
“BAKANLIĞIMIZ VE DEVLETİMİZİN DESTEKLEMELERİ KONUSUNU ÇALIŞIP ÖYLE AÇIKLAMALARDA BULUNURSA SEVİNİRİM”
Tarım bakanımızın son açıklamaları ve hayvancılıkla ilgili desteklerini arkadaşım okumamış gibi gözüküyor. Manda yetiştiriciliğine katkısından dolayı kendisine teşekkür ediyorum. Çiftliği ari bir işletme. AB onaylı işletmelerde üretilen süt için temele ilave olarak 3 katı daha fazla destekleme yapılacak. Bakanlığımız ve devletimizin desteklemeleri konusunu biraz çalışıp öyle açıklamalarda bulunursa sevinirim. Örnek hayvancılık işletme sahibi arkadaşım tecrübe ve birikimlerini diğer hayvancılarla paylaşıp bilgilendirirse memnun olurum. Algı değil öncü olmak lazım.
Tarım Bakanlığımızın yetiştiriciler, gençleri, kadınları ve aile şirketlerini kapsayan ek teşviklerin sevinçle karşılandığını belirtmek isterim.”

 

YORUM YAP