Başkan Balcıoğlu, Muharrem Orucu açmaya katıldı

Başkan Balcıoğlu, Muharrem Orucu açmaya katıldı

18.07.2024 11:01:32

Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu, Muharrem Ayı dolayısıyla Silivri Cemevi'nde düzenlenen oruç açma etkinliğine katıldı. Muharrem ayının başlamasıyla birlikte oruç tutan vatandaşlar, Silivri Cemevi'nde kurulan oruç sofrasında bir araya geldi.

Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Silivri Şube Başkanı Süheyl Kırkıcı'nın ev sahipliğinde düzenlenen etkinliğe, Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu da Salı akşamı meclis üyeleri ile birlikte iştirak etti. Dualarla açılan oruçta, Başkan Balcıoğlu masaları tek tek gezerek vatandaşlarla sohbet etti ve oruçlarını açan Alevi hemşerileri ile yemek yedi.
Başkan Balcıoğlu, oruç açma sırasında yaptığı konuşmada, "Silivri Cemevi'nde oruç açma lokmamızı paylaştık. Yas-ı Matem'de niyet eden tüm canlarımızın lokmaları Hakk katında kabul olsun. Birliğimiz, beraberliğimiz ve kardeşliğimiz daim olsun" dedi. Bu anlamlı etkinlikte, oruç tutanların oruçlarının kabul olmasını dileyen Balcıoğlu, birlik ve beraberlik mesajı verdi.
Etkinlik sırasında, Başkan Balcıoğlu, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Silivri Şube Başkanı Süheyl Kırkıcı ile de bir araya geldi. Kırkıcı, Cemevi'nin ihtiyaçları ve istekleri hakkında Başkan Balcıoğlu'na bilgi verdi. Bu görüşmede, Cemevi'nin ihtiyaçlarının karşılanması için yapılabilecekler konusunda fikir alışverişinde bulunuldu.
Muharrem orucu açma etkinliği, Silivri'deki farklı kesimlerden vatandaşların bir araya gelerek dayanışma ve kardeşlik duygularını pekiştirdiği bir buluşma oldu. Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu'nun katılımı ise etkinliğe ayrı bir anlam kattı. Seda Şimşek

YORUM YAP