BAŞKAN BALCIOĞLU’NDAN PARSEL SATIŞLARINA DAİR ÖNEMLİ AÇIKLAMA: “Vatandaşlarımızın mağduriyetlerini gidermek için çalışıyoruz'

BAŞKAN BALCIOĞLU’NDAN PARSEL SATIŞLARINA DAİR ÖNEMLİ AÇIKLAMA: “Vatandaşlarımızın mağduriyetlerini gidermek için çalışıyoruz'

6.09.2024 13:21:00

Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu, Eylül Ayı Meclis Toplantısı'nın ikinci oturumunda yaptığı konuşmada, ilçemizde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Kentsel Dönüşüm Başkanlığının 37 parselin satışlarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

AK Parti Silivri önceki dönem İBB ve Silivri Belediye Meclis Üyesi Sami Barlas'ın Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Kentsel Dönüşüm Başkanlığının Silivri'de 37 parselin satışını iptal edildiği duyurusu hakkında söz alan Başkan Balcıoğlu, özellikle Çayırdere, Sayalar ve Danamandıra mahallelerinde yapılan arazi satışlarına dair muhtarların taleplerini gündeme getirdi ve vatandaşların haklarının korunması gerektiğini vurguladı.
"ÇAYIRDERE'DEKİ 2 PARSEL İHALEDEN ÇEKİLDİ"
Başkan Balcıoğlu, Belediye Başkan Yardımcıları Emine Tarin ve Tan Kıroğlu'nun Ankara'da Milli Emlak Müdürlüğü ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilileri ile yaptığı görüşmelerde, Çayırdere'deki 2 parselin ihaleden çekilmesi kararı alındığını duyurdu. Ancak, diğer parsellerin satışıyla ilgili herhangi bir iptal kararı alınmadığını belirtti. Balcıoğlu, bu kararın mahalle muhtarlarının talepleri doğrultusunda alındığını ifade etti.
"İHALELERİN İPTALİ YETERLİ DEĞİL, VATANDAŞLARIMIZIN HAK SAHİBİ OLMASI GEREKİR"
Başkan Balcıoğlu, parsellerin ihaleye çıkarılmasının vatandaşların mağduriyetini tam olarak çözmeyeceğine dikkat çekti. Konuya ilişkin açıklamalarında, "Bu ihalelerin iptal edilmesi, vatandaşlarımızın mağduriyetini tam anlamıyla çözmüyor. Asıl çözülmesi gereken mesele, yıllardır bu arazileri kullanan, onlara sahip çıkan hemşehrilerimizin hak sahibi yapılmasıdır" dedi.
Başkan Balcıoğlu, ilgili yetkililerden bu konuda daha kapsamlı çalışmalar yapılmasını talep ederken, Silivri halkının mağduriyetinin giderilmesi için her türlü çabanın gösterileceğini ifade etti.
"37 PARSELİN İPTAL EDİLDİĞİ HABERİ GERÇEĞİ YANSITMIYOR"
Sosyal medyada yer alan 37 parselin ihalesinin iptal edildiği yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirten Balcıoğlu, sadece Çayırdere'deki 2 parselin iptal edildiğini, diğer parsellerin hala ihalede olduğunu açıkladı. "Resmi web sitelerinden baktığımızda, yalnızca Çayırdere'deki 2 parselin ihalesi iptal edilmiş durumda. Diğer parsellerin ihaleleri hala devam ediyor" diyerek vatandaşları doğru bilgiye yönlendirdi.
Başkan Balcıoğlu'nun bu açıklamaları, parsel satışları konusunda ilçede merak edilen sorulara yanıt niteliği taşırken, vatandaşların haklarının korunması yönünde adımlar atılacağını işaret ediyor.

 

Sevginar SALİ

YORUM YAP