Başkan Balcıoğlu: Silivri Belediyesi mescit yıkmaz!

Başkan Balcıoğlu: Silivri Belediyesi mescit yıkmaz!

9.10.2024 16:05:17

Silivri Belediyesi, Semizkumlar Mahallesi'nde mülkiyeti şahsa ait olan bir parselde bulunan mescit amaçlı yapının yıkılacağına dair haberlerle (*) ilgili açıklamada bulundu. Başkan Bora Balcıoğlu, Hürhaber'e özel beyanında “Silivri Belediyesi mescit yıkmaz!” dedi.
Semizkumlar Mahallesi'nde mülkiyeti şahsa ait olan bir parselde bulunan mescidin yıkılmasına yönelik konuya ilişkin Silivri Belediyesi tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
MÜLK SAHİBİ YIKIM BAŞVURUSUNDA BULUNDU
“Gündeme gelen Semizkumlar Mahallesinde, mülkiyeti şahsa ait olan bir parsel üzerinde bulunan mescit amaçlı yapının Silivri Belediye Başkanlığı tarafından yıkılacağına ilişkin haberlerle ilgili açıklama yapılması zorunluluğu hasıl olmuştur. Yapılan incelemede, mescit amaçlı yapılan yapının Tapu Kayıt bilgilerinin sorgulandığında özel mülkiyete tabi arazi ve arsalardan olduğu, mescit amaçlı yapının geçmiş dönemlerde (2004-2009) Silivri Belediyesince yer sahibinin onayı ile yaptırılmıştır.
Bahse konu parsel sahibinin Kaymakamlığımıza ve Belediye Başkanlığımıza yaptığı başvurularda, taşınmaz üzerinde bulunan mescit amaçlı yapının kaldırılması talep edilmiştir.
ÖZEL MÜLKİYETE AİT PARSEL ÜZERİNDE İZİN BELGESİ OLMAYAN YAPI
Başvurularla ilgili Başkanlığımızca yapılan kontrollerde alınan Tapu Kaydı Belgesinde vatandaşın belirttiği üzere mülk sahibi olduğu, ilgili yerin imar plan kayıtlarında parsel sınırları içerisinde kaldığı, İmar arşiv dosyasında yapılan incelemede mescit amaçlı yapının herhangi bir izin belgesi ve/veya ruhsatının bulunmadığı anlaşılmıştır.
MÜFTÜLÜĞÜN TASARRUFU YOK
Başvuruya konu yapının mescit amaçlı kullanıldığında bahisle İlçe Müftülüğümüze yapının kendi tasarrufunda olup olmadığı sorulmuş, İlçe müftülüğümüzün cevabi yazısında söz konusu parseldeki yapıyla ilgili herhangi bir tasarruflarının olmadıkları bildirilmiştir.
YIKIM GERÇEKLEŞMEDİ
Bu nedenle Silivri Kaymakamlığımızdan ve Belediyemize gelen yazılı başvurular neticesinde yapılan inceleme sonucunda bahse konu yapının vatandaşın belirttiği üzere kendisine ait parsel üzerine bulunduğu ve İlçe Müftülüğünün de mescit amaçlı yapı ile ilgili herhangi bir tasarruflarının bulunmadığı belirtmiş ise de Başkanlığımızca yıkım işlemi gerçekleştirilmemiştir.”

Sevginar SALİ

(*) https://www.silivrihurhaber.com/cabbar-dogan-dan-mescit-yikimi-tepkisi-birlikte-yonetim-anlayisina-aykiri-99882.html

YORUM YAP