Başkan Yılmaz’ın cezaevi hatırlatması sonuç verdi

Başkan Yılmaz’ın cezaevi hatırlatması sonuç verdi

25.08.2022 11:31:41

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun, AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'nın Projesi kapsamında STK ve Muhtarlar ile buluşmasında konuşan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, destekler için teşekkür ederken, “Sayın Bakanım, Silivri'nin isminin Silivri Cezaevi ile anılmaması için cezaevi isminin değiştirilmesi noktasında bir söz almıştık. Batıkapı Cezaevi şekline çevrilmesiyle bizleri ve Silivri'de yaşayan tüm hemşerilerimi çok mutlu etmiş olursunuz” hatırlatmasından sonra talimat verildiği konuyla ilgili edinilen bilgiler arasında.

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, yaptığı konuşmada şu sözlerine yer verdi: “Varlık sebebi olarak gördükleri devleti, ebet müddet kurma ülküsüyle, aleme nizam ülküsüyle kurulan Cumhur İttifakı'nın kutlu yürüyüşünde Bakanımız Süleyman Soylu'yla aynı safta yürümekten duyduğum memnuniyeti paylaşarak bir kez daha bakanımıza hoş geldiniz diyorum. Türkiye Cumhuriyeti devleti, Cumhurbaşkanlığımızın önderliğinde Genel Başkanım Devlet Bahçeli'nin de yol arkadaşlığıyla Cumhur İttifakıyla bölgesinde bir kutup başı ülke, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu 100. yılında lider ülke olma ülküsüyle, emin adımlarla yoluna devam ediyor.
“BAKANIMIZ SOYLU'NUN KATKILARIYLA DAĞLARIMIZDA ARTIK TÜRK'ÜN TÜRKÜSÜ SÖYLENİYOR”
İçeride ve dışarıdaki mihraklara rağmen bu kutlu yürüyüşüne devam ediyor. Bakanımız Soylu'nun katkılarıyla Allaha çok şükür ki dağlarımızda artık Türk'ün türküsü söyleniyor. Türkiye Cumhuriyeti devleti kendi sınırları içerisini bırakın, Irak'ın kuzeyi, Suriye'nin güneyinde kuş dahi uçurtmuyor. “Bu ülkenin beka sorunu yok” diyenlere inat bu ülkenin beka sorununu yaşatmama adına mücadelesine devam ediyor. Yorulmak bilmeyen, dirayetinden, kararından hiçbir zaman taviz vermeyen Bakanım Süleyman Soylu'ya bu kararlı yürüyüşünden dolayı şükranlarımı sunuyorum. Yol arkadaşlığı yapmaktan memnuniyet duyuyorum.
“TÜRKİYE CUMHURİYETİ AFETLERLE MÜCADELE NOKTASINDA EN FAZLA
MESAFE KAT ETMİŞ,
ÜLKELER ARASINDA”
Bakanımın kamuoyuna çok yansımayan bir özelliği daha var. Türkiye Cumhuriyeti devleti bugün Avrupa ve dünyada afetlerle mücadele noktasında en fazla mesafe kat etmiş ve en önde giden ülkeler arasında. Bakanımız gece demedi, gündüz demedi, afet riski yüksek olan ülkemizde 2021 yılını afet eğitim yılı ilan etti. Eskiden sel, yangın felaketi olduğunda “Nerede bu devlet?” sloganı yükselirdi. Şimdi bir felaket yaşandığında devlet bütün kurumlarıyla, yetkilileriyle afet bölgesinde oluyor. Silivri Belediyesi olarak afetle dirençli noktaya getirmek için Bakanımıza yol arkadaşlığı ediyoruz. Bu noktada kendisine teşekkür ediyoruz. Çalışmalarımız devam edecek.”
“CUMHUR İTTİFAKI SİLİVRİ'DE BÜTÜN HÜCRELERİYLE YAŞIYOR”
Seçimler öncekisindeki süreci hatırlatan Yılmaz, “Belediye Başkan Adayı olduğumuzda, bize olan güveni, inancı ve kefaretini seçim otobüsü üzerinde ifade ettiğinde biz de kendisine ve Cumhur İttifakı ruhuna layık olacağımızı söylemiştik. Allaha çok şükür Cumhur İttifakı bugün Silivri'de bütün hücreleriyle yaşıyor, ilçemiz ve vatandaşlarına hizmetkar olmaya devam ediyoruz” dedi.
SOYLU'NUN DESTEĞİYLE KAZANDIRILAN HİZMETLERİ İFADE ETTİ
“Mutlu Başkanım Silivri'ye yapılan hizmetleri hızlıca söyledi ben eksik kalanları söyleyeyim” diyen Yılmaz sözlerine şöyle devam etti: “10 yıl kapalı kalan Tarihi Kısa Köprü ve 32 gözlü Mimar Sinan Köprüsünü 1.5 yılda tamamladık. İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Jandarma Komutanlığı binası ve pansiyon olarak kullanılan kısmı, Selimpaşa Şehit Emin İpşir Polis Merkezi, Millet Bahçemiz (50 bin m2 alanda 40 dönüm olan bahçenin temeli atıldı, hükümet konağımızın hafriyatına başlandı). Silivri'de tarihi yapıların canlandırılması adına Lozan Mübadele evini tamamlamak üzereyiz. Üç tane daha tarihi yapı bir yıl içerisinde tamamlanacak. Silivri Emniyet Müdürlüğünün eski binası kaldırıldı. Semizkumlar'da Gezici Sağlık Ocağımızı Sağlık Bakanımızı arayarak İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu halletti. Kadıköy ve Akören'de 7 km'lik bir yolun ve Semizkumlar'daki yol çalışmasının talimatını ve ödeneğini Bakanımız yollardı. 30 Ağustos'ta ihalesini yapıyoruz. Nasip olursa Eylül'de köy yollarımızı asfaltlamış olacağız.”
SİLİVRİ CEZAEVİ İSMİ DEĞİŞİYOR
Yılmaz'ın, “Silivri'nin isminin Silivri Cezaevi ile anılmaması için cezaevi isminin değiştirilmesi noktasında bir söz almıştık. Bakanım, Batıkapı Cezaevi şekline çevrilmesiyle bizleri ve Silivri'de yaşayan tüm hemşerilerimi çok mutlu etmiş olursunuz” hatırlatmasından sonra konuyla ilgili Başkan Soylu'nun talimat verdiği edinilen bilgiler arasında.
YILMAZ SOYLU'YA TEŞEKKÜR ETTİ
Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, “Silivri için her zaman kapısını ardına kadar açan Bakanımız Süleyman Soylu'ya Silivri'yi şereflendirdiği için çok teşekkür diyorum” diyerek açıklamalarını tamamladı.

Sevginar SALİ

YORUM YAP