Küpe FM'de Kamil Bilici'nin konuğu olarak bir yıllık icraatlarını değerlendiren Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, gerçekleştirdiği çalışmaları anlattı, halka verdiği tüm sözlerini bir bir yerine getirmeye devam edeceğinin altını çizdi.
17 Eylül 2020 tarihinde Küpe FM'de “Kamil Bilici ile Gündemdekiler” programına katılan Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, açıklamalarının devamında tarım, eğitim ve spor alanında gerçekleştirdiği çalışmalarından ve yenilenen Kale Park Sosyal Tesisleri'nden söz etti.
“TARIM VE HAYVANCILIK, SİLİVRİ'NİN MARKA KENT OLABİLME YOLUNDA EN ÖNEMLİ PARAMETRE”
Kamil BİLİCİ: İBB Meclis toplantılarını izlediğimiz kadarıyla hem iletişiminiz iyi, hem ‘dost acı söyler'i de hatırlatmalarınızı eksik etmiyorsunuz. İBB'nin fide desteğini alım garantili vermiş olmasına rağmen alınmadığını gündeme getirdiniz. Silivri, İstanbul'un en geniş topraklarına sahip. Tarım projelerinden bahsedelim mi?
Volkan YILMAZ: Biz tarım, tarımsal üretim, hayvancılık demeye devam edeceğiz. Bu topraklara inanan insanlar, inanan yöneticileriz. Silivri'ye köy pazarı kurduk. Köylerimizin giriş çıkışlarına gölgelikli, tezgâhların tamamı belediye tarafından yapılan köylü pazarlarını kuruyoruz. Çok ciddi talep var. Tarım ve hayvancılık Silivri'nin marka kent olabilmesi için en önemli parametrelerden biri.
“ÖZÜL DİLEYECEK ‘BU DÖNEM YAPAMADIK' DİYECEKSİNİZ”
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne fide desteğinde bulunduğu için teşekkür ettik. Sulama ve gübre desteği dediler yapmadılar. Alım garantili fide dağıttılar! Fideyi verdiniz peki bunun ekimi, dikimi, çapalanması, sulanması, gübresi, toplanması v.s. bunların maliyetleri? Sonra da Silivri'nin Kadıköy'ündeki çiftçiye diyorsunuz ki “Sen bunları İstanbul'un Kadıköy'üne getir orada sat”. Alım garantisi nasıl olacak? Özür dileyeceksiniz. “Bu dönem yapamadık” diyeceksiniz.
“BU TOPRAKLARDA TARIM NE ÖZCAN IŞIKLAR'LA VAR OLDU, NE DE VOLKAN YILMAZ'LA VAR OLACAK”
Avrupa Yakası'nda da iki köy pazarı açacaklarını söylüyorlar. Gelin, Silivri'de köy pazarı zaten var. Gelin, ürünlerinizi burada satın.
Bu topraklarda tarım ne Özcan Işıklar'la var oldu, ne de Volkan Yılmaz'la var olacak. Bu topraklardaki tarımın sahibi Silivri'de yaşayan o güzel çiftçilerimiz. Taş üstüne taş koyan herkese teşekkür etmek istiyoruz. Özcan beye tarımla ilgili yaptıkları için veya TÜRAM'ın kuruluşu için her şey için teşekkür ederim ama tarımı bir belediye başkanından ibaret göstermek çok yanlış. Topatan kavunun tohumunu belediye başkanı mı buldu? O veya ben olmasan Silivri'de tarım mı bitecek?
“SİLİVRİ'DEKİ GÜZEL ŞEYLERİ ALKIŞLAYAMIYORSANIZ BİR KENARDA OTURUP SEYREDECEKSİNİZ”
Bu konulara partizanca yaklaşarak Silivri'deki güzel şeyleri alkışlayamıyorsanız bir kenarda oturup seyredeceksiniz. Bu kaçınılmaz çünkü Silivri'de çok güzel şeyler olacak.
“MASTERCHEP'İN YAYININDAN SONRA ÜRETİCİLERİMİZİN TELEFONLARI KİTLENDİ”
Bu hafta sonu Silivri'de trafik kitlendi. Köy pazarında ürünler bitti. En küçük dönerci dükkânında bile kuyruk vardı. MasterChef programı Silivri'de çekildi. Bununla ilgili de spekülasyonlar yapıldı. Benim görevim Silivri'yi marka kent yapma yolunda güzelliklerini, potansiyelini sunmak ve tanıtımını yapmak. MasterChef'e Silivri'nin kasasından tek bir kuruş çıkmadı. Kişisel ilişkilerimiz ve dostluklarımız sayesinde MasterChef programı Silivri'de çekildi. Program yayınlandıktan sonra burada üretim yapan hanımefendilerin telefonları kitlendi. Ben söylemiyorum, kendileri söylüyor. Sokak röportajlarını dinlesinler.
“KÖSTEK OLMAK İSTEYENLER VARSA, KAZDIKLARI KUYUYA KENDİLERİ DÜŞECEKLER”
Silivri, hepimizin Silivri'si. Biz köstek olmak yerine omuz vermek zorundayız. Köstek olmak isteyenler varsa, şimdiden uyarıyorum kazdıkları kuyuya kendileri düşecekler. Köylüyle, çiftçiyle beraber el ele tutuştuk, gönül gönüle verdik yürüyoruz. Türkiye'de 30 kg nohut ekip reklamla parlatılan belediye başkanları var. Biz Belediyenin hiç ekilmeyen dikilmeyen arazilerinin tamamına el koyduk. 300 Dönümden 120 Ton arpa hasadı elde ettik. Türkiye'nin kurtuluşu olan milli yerli atalık tohumundan arpa elde ettik. 600 tane dar gelirli çiftçiye 200'er kiloluk dilimlerle bedava dağıttık. Bunu yaparken AK Parti, İYİ Parti, MHP, CHP'li arkadaşlarla imece usulü ile belediyenin kasasına tek kuruş yük getirmeden bu üretimi yaptık. 5 Bin 500 tane samanı yine küçük baş ve büyük baş, dar gelirli hayvancıya dağıttık. 10 Ton Ayçiçek yağı ürettik. Bu dar gelirli ailelerin evlerine girecek. Fasulye, nohut dağıttık. Allaha şükür Gıda Bankası doldu taştı ve her ay 4 Bin 250 vatandaşımıza ulaşıyoruz. Onun için biz tarımsal üretim demeye devam edeceğiz. Artırarak, her gün üzerine koyarak bu işi yapacağız. Göreceksiniz Silivri'nin tarım politikaları İstanbul'u bıraktın Türkiye'de örnek gösterilecek düzeye gelecek.
“VERDİĞİMİZ SÖZLERİ BİR BİR HAYATA GEÇİRİYORUZ”
Kamil BİLİCİ: Kale Park'ta da bir düzenleme süreci yaşandı. Ondan da bahsedelim mi?
Volkan YILMAZ: Benim aile, iş ve siyasi yaşantımda en önem verdiğim şey verdiğim sözleri tutabilmek, tutamayacağım sözleri de vermemek. Silivri'ye verdiğimiz sözler vardı. Allaha çok şükür ki hepsini bir bir hayata geçiriyoruz.
Kalepark ile ilgili iki sözümüz var; tarihi dokuyu korumak ve mirasa sahip çıkmak, farkında olmadığımız tarihi dokuyu ortaya çıkarmak ve sosyal tesisleri vaat etmiştik. Emeklilerin, öğrencilerin, dar gelirli insanların da aileleriyle gelip Silivri Belediyesi tarafından işletilen, çayın 1 TL, kahvenin 3 TL'ye içildiği sosyal tesisi hayata geçirdik. Sosyal belediyeciliği herkese göstermek istedik. Kalepark 1. derecede sit alanı. 1 Nolu Anıtlar Kurulu ile defaten toplanıp tüm Kalepark'taki her türlü yapının projesini tescil ettirdik. Eskiden hepsi kaçaktı. Altı ay süren titiz çalışmalarla oradaki tarihi dokuyu tekrar canlandırdık. İlkokul ve ortaokuldaki çocukların gelip Silivri'nin ve kalenin tarihini öğreneceği bir yer oldu. Aynı zamanda içine bir mesire alanı koyduk. Bir liralık çayı da içmek istemiyorlarsa termoslarıyla çaylarını ve kahvaltılarını getirsinler. Çok güzel gezi alanları oluşturduk. Benim en çok önem verdiğim şey; Orhan Gazi'nin Bizans prensesi Teodora ile nikâhının yapıldığı kaledir ve biz oraya küçük bir amfitiyatro yaptık. Tarihin şahitliği eşliğinde orada nikâhlar kıyılacak. Orhan Gazi ile Teodora gibi Ahmet ile Ayşe'nin nikahı orada kıyılacak.
Sosyal belediyeciliğimiz, sosyal işletmelerimiz, kafelerimiz devam edecek. Sahilde de başka bir projemiz var. Yine Kalepark gibi belediyenin işlettiği bir yer olacak. Verdiğimiz sözleri tek tek tutmaya devam edeceğiz.
“ÖZEL VE DEVLET OKULLARIN ARASINDAKİ MAKASI KAPATAN BİR BELEDİYE BAŞKANI OLACAĞIM”
Kamil BİLİCİ: Eğitim yatırımlarınız ne durumda?
Volkan YILMAZ: Hanımefendilere ‘Sizlerin belediye başkanıyım, sizlerle beraber yol yürüyeceğim' demiştim. Bunu söylerken onların çocuklarını, gençlerini de işin içine katarak söylemiştim. Annelerin en büyük problemi çocuklarının eğitimi ve bir hayat kurmaları noktasındaki alt yapıyı nasıl oluşturacaklarıdır. Onun için biz eğitime destek veriyoruz. Silivri Belediyesi olarak kreş için İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne beş tane yer tahsisi yaptık. İBB'nin buraya kreş yapabileceği yeri yok. İki tanesi bitmek üzere. Bir tanesine yeni başlayacaklar. Ayrıca Silivri Belediyesi olarak Elginkan Holding ile bir anlaşma yaptık. Cumhuriyet Mahallemize on derslikli bir kreş yapacağız. Burada amaç hem anneleri iş gücüne katmak, hem çocuklarımızı okul öncesi eğitime hazırlamak. Dezavantajlı grupların belediye başkanı olacağız. Köy okullarına gittiğimde içim acıyor. Özel ve devlet okulların arasındaki makası kapatan bir belediye başkanı olacağım dedim. Bu, benim görevim olmasa da dert edindiğim bir konu. Bir enstrüman çalabilecek, bir yabancı dil konuşabilecek, lisanslı sporcu olacak çocuklar yetiştireceğiz dedim. 12 Tane köy okulumuz var. Kütüphanesi, bilgisayar odası, tiyatro salonu olmayan köy okulu kalmasın dedim. Sayalar, Danamandıra ve Çayırdere'deki okullarımızın boyası, dış cephesi dahil olmak üzere, kütüphaneleri, bilgisayar odaları ve tiyatro salonları bitti. Sponsorların desteğiyle yaptık. Pandemi döneminde “Hijyen Tuvaletler” diye yeni bir kampanya başlattık. 12 tane okulumuzda 78-80 tuvalet var. Tamamını Elginkan Holding ve Kütahya Porselen'in sponsorluğunda yaptık. İşçiliğini biz yapıyoruz. Bütün köy okullarımızı pırıl pırıl tuvaletlere kavuşturacağız. Eğitimi desteğimiz sürecek.