Ferhan Tezcan

Batshuayı gerçekleri!

Belçika denince aklıma hep Van Himst gelirdi. Çok yetenekli oyunculara sahiplerdi. 1980 yılında Almanya ile Belçika Avrupa Milletler Kupasında Roma'daki finalde karşılaştılar. Almanya çok yetenekli oyunculara sahip Belçika önünde çok zorlandı. Ama o zamanlar Hamburg'da oynayan Horst Hrubesch'in golü Almanya'yı şampiyonluğa taşıdı. Bu o zamanki teknik direktör Jupp Derwall'in de ilk başarısıydı.

Aradan yıllar geçti. Sonra Eden Hazard'lar Mertens'ler ortaya çıktı. Daha çok gençtiler. Hocaları da İspanyol Roberto Martınez'di. O zamanlar kadroda Michy Batshuayi de vardı. Lukaku ile sanki değişerek oynuyorlardı. Her büyük kupada bu sefer yani hiç olmazsa bir final diyorduk. Olmadı olamadı.

Belçika sonra bazı değerlerini kaybetti ve inişe geçti.

Belki de bir sebepte Batshuayi'nin kadroda olmamasıydı.

Yeni teknik direktör Alman-İtalya kırması Tedesco onu beğenmiyordu.

Geçen sezon bütün aksiliklere rağmen başarılı bir sezon geçiren Batshuayi sıkı sıkı Galatasaray ile anılıyor. Anılıyor değil sanki anlaşıyor. Bu konuda Galatasaray'da Sportif AŞ'nin başkan adayı İbrahim Hatipoğlu da kendi ağzından açıkladı.

Peki, Batshuayi neden Fenerbahçe'den koptu?

Batshuayi'yi istemeyen Mourinho. Çünkü Fenerbahçe'de Portekizli hoca ne derse o olur. Yani rüzgâr bile esmez. Para konusunda Fenerbahçe geri adım atınca Batshuayi de boşa çıktı ve konuyu değerlendirdi.

Batshuayi Galatasaray'da yedek olmaz. Bu sezon İcardi'nin yanına gelerek çift santrfora döneceklerdır. Okan Buruk'un ne zamandır kafasındaki sistem bu. Bu işlerin arkasında Mertens ve Zaha da var. Zaha bu sene kalmaya karar verdi. Batshuayi konusunda ondan da destek istendi.

Galatasaray ve Fenerbahçe transfer işlerinde daha harekete geçmediler. Bu Temmuz ortasından sonra çok kızışır. Batshuayi de Galatasaray'da güzel bir sezon geçirir.

Hoşça kalın...

YORUM YAP