Bekirli Muhtarı Orta'dan yangın uyarısı

Bekirli Muhtarı Orta'dan yangın uyarısı

24.06.2024 10:17:51

Bekirli Muhtarı Siyami Orta, bölge halkı ve ziyaretçilerini orman yangınlarına karşı daha bilinçli hareket etmeleri konusunda uyardı.

Bekirli Muhtarı Siyami Orta, son dönemde artan yangınlar üzerine vatandaşlara yönelik önemli bir uyarı ve hatırlatma yaptı. Orta, yaptığı açıklamada ormanlık bölgede yaşayan vatandaşları dikkatli olmaya çağırdı.
ORTA: ORMAN BÖLGESİNE 4 KİLOMETRE MESAFEDE HER TÜRLÜ ATEŞ VE ANIZ YAKMAK YASAKTIR
Orta'nın açıklaması şu şekilde:“Sayın arkadaşlarım, hemşerilerim, vatandaşlarım, bulunduğumuz coğrafyada ormanlık bölgede yaşıyoruz. Orman bölgesine 4 kilometre mesafede her türlü ateş ve anız yakmak yasaktır. Bu yasağa uymayanlar hakkında kanuni işlem uygulanacaktır. Ormana yakın yerlerde biçerdöver ve balya makinesi ile çalışırken dikkatli olunması gerekiyor. Makinelerde yangın söndürme tüpleri bulundurulması gerekiyor. Bütün bölgede yaşayan ve çalışan vatandaşlarımıza duyurulur; dikkatli olalım ki canımız yanmasın.”
Bu uyarılar, orman yangınlarının önlenmesi ve can ve mal güvenliğinin sağlanması açısından büyük önem taşıyor. Muhtar Orta, yangınların önlenmesi için vatandaşların daha dikkatli olmalarını ve gerekli tedbirleri almalarını vurguladı. Orman yangınlarıyla mücadelede toplumsal bilinç ve iş birliği gerektiğinin altını çizen Orta, vatandaşları duyarlı olmaya davet etti.

Seda ŞİMŞEK

YORUM YAP